App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Har man samma barnmorska efter förlossning?

Någon som vet? 😊 Går nu på kontroller var 2a vecka hos min barnmorska hon är helt OK men jag är inte helt nöjd med hennes bemötande då man ska prata känslor, upplevelser osv. Hon är lite "hård" och för bestämd tycker jag. Så undrar om man har samma BM även efter förlossningen eller får man en ny?

2018-07-26
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Barnmorskorna jobbar bara på mvc, alltså mödravården och efterkontrollen är den sista efter förlossningen. Men barnavårdscentral är till för bebisen och där jobbar barnsjuksköterskor som inte är barnmorskor.. förstår att det är många frågor. Fråga på!

2018-07-27
flingan32
flingan32

Man brukar ha ett besök med samma barnmorska på MVC för efterkontroll, sen får man en annan på BVC för din bäbis. Så är det hos oss iaf, och bör nog vara så överallt (om inte liten stad kanske)? Men byt redan nu om det inte känns bra 👍

2018-07-27
Lily1988
Lily1988

Sista besöket är på efterkontrollen, sen träffar man ingen barnmorska mer eftersom man inte längre är gravid. På bvc träffar man bhv-sjuksköterskor.

2018-07-27
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Flingan: så sidta besöktet med sin barnmorska är efterkontrollen efter förlossning? Därefter får man en ny?

Massa frågor nu, men första gången för mig det här 😊

2018-07-27
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Vi har alltid haft samma barnmorska efter förlossningen då man går på efterkontroll ca 3 månader efter förlossningen för att dels kolla att allt ser bra ut där nere och dels prata igenom förlossningen. Detta är inte samma sak som bvc.

2018-07-27
flingan32
flingan32

Jag blev erbjuden efterkontrollen (för mig) efter förlossningen på samma MVC med samma BM - tackade dock nej till denna och gjorde efterkontrollen på annan BVC med en annan BM (pga geografiska skäl). När bebis träffar BVC är det en annan ”barnmorska” eller vad dom kallas? men där är fokus mestadels på bebisen, självklart inkluderat dig såsom amning osv men inte som uppföljning efter förlossningen (så var det för mig iaf)

2018-07-26
MammaKotte
MammaKotte

Nu går du ju på mödravårdcentralen och träffar barnmorska, efter barnet är fött träffar du en sköterska på barnavårdcentralen (förutom återbesöket som är 6-8 v efter fl och då är det vanligtvis samma som du gått hos innan) eller vad tänkte du träffa barnmorska för efter fl annars?

2018-07-26
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Menar ni på efterkontrollen eller på BVC? Jag har bara träffat min bm en fång efter förlossningen. På BVC är det annan personal

2018-07-26
Louisemyrback
Louisemyrback

Där jag bor har man samma BM efter förlossningen men är säkert olika i olika kommuner. Men tycker du ska byta BM om du inte känner dig nöjd, är jätteviktigt att ha en bra BM tycker jag!

2018-07-26
Moivil
Moivil
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...