App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bilbarnstol?!? Vad ska man välja?

Hej! Hoppas allt är bra i värmen! Jag har en fundering gällande bilbarnstol! Min son är nu 7 månader gammal och det är dax att byta stol, problemet är den att jag vet inte om jag ska ha en stol jag senare kan vända eller om jag ska köpa en som man bara kan ja bakåtvänd. Vad är era erfarenheter? Vilken är bäst? Har barnet redan växt ur stolen när det är dax att vända? Men även till frågan, jag har en liten bil (Kia ceed halv komi) vilken stol ska jag ha? Sammanfattning: vändbar eller fast bakåtvänd stol? Vilken stol är bäst i småbilar utav egna erfarenheter? :) Kram

2018-07-26
louisebjork
louisebjork
Barn på 2 år och 3 månader

Vi har en Britax swingfix I-size. Då kan man vrida barnet ut mot dörren exempelvis eller in mot passagerarsidan. Då slipper man böja sig in i bilen. Tar inte alls mycket plats. Ju längre de blir ju mer plats får man framför. För då rätar man upp ryggen/sätet på den. Och perfekt att kunna swinga den in i bilen när man står still och väntar på någon så får barnet se lite mer och blir lugna om den är orolig. Bästa vi köpt! Inga negativ att säga om det! Men prova en stol i eran bil när ni är och kollar. Besafen är en stor stol så den skulle jag inte rek!

2018-07-27
SanUno
SanUno

Nä. Det stämmer inte på vår britax heller

2018-07-26
Isabell25
Isabell25

Stämmer ju inte helt det där med Isofix och vikt, vi har en Besafe stol med enbart Isofix som tar upp till 25 kg

2018-07-26
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Isofix fästet begränsar till 18 kg medan de utan Isofix ofta går till 25kg

2018-07-26
Yrwen
Yrwen

Varför har man en stol utan Isofix längre än en med Isofix?

2018-07-26
Isabell25
Isabell25

Tack så mycket för de goda råden och tipsen :) det får bli en bakåtvänd stol :)

2018-07-26
louisebjork
louisebjork
Barn på 2 år och 3 månader

En stol som är vändbar är urväxt framåtvänd om den är det bakåtvänd. Det rekommenderas inte att ha internbälte (dvs stolens bälte) framåtvänt. Utan då ska man ha bilens bälte. Rekommendationen är att sitta bakåtvänd till minst 4 år, helst 5. Man får inte sitta med bilens bälte förrän man väger 15 kg.

Gå gärna med i gruppen ”Bilbarnstolar” på Facebook. Där får man superbra råd.

Vi har en Axkid minikid till vår dotter, som vi tycker är superbra. Men då har vi en stor bil.

2018-07-26
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Vi har haft emmaljungas babyskydd så länge det går och sen har vi köpt en som är renodlad bakåtvänd stol, BeSafe heter den. I den ska de sitta så länge det går.. helst fram till 4-5 års åldern. Eller fram till 25 kg ( vår är upp till 25 kg annars finns det upp till 18 kg på bilbarnstolarna) kolla med någon butik såsom babyproffsen och be de om råd, och visa bilen så borde du få bra råd. Bra råd är gratis.

2018-07-26
flingan32
flingan32

Som jag har förstått det så är vändbara stolar inte alls lika säkra som de som är avsedda för enbart bakåtvänt, så jag skulle satsa på bakåtvänd. Man har ju ändå stolen i rätt många år (speciellt om man köper en utan isofix).

2018-07-26
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...