Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ömma bröst 4e dagen ef FL

Hej! Jag fick min son för 4 dagar sen och vi har börjat öva amning, handmjölkar mellan varven, men brösten är så ömma. Har ni några bra tips?

2018-07-25
Bebis på 2 månader

Amma. Amma heeeeela tiden! Ta varmduschar och håll tuttarna varma. Hade ett helvete de 5 första dagarna med amningen men fick hjälp med amningstekniker och råd från BB-mottagningen. Nu har det gått 2 veckor och inga ömmande bröst eller vårtor :) Smörjer med Purelan också :)

2018-07-25
Elavela87
Elavela87
Bebis på 3 månader

Glömde tillägga att pumpningen ska även nattetid vara så ofta. Jag orkade ibland inte gå upp så ofta för att pumpa och fick massiva knölar och fruktansvärt ont.
Dock hjälpte det alltid med 20 min varmdusch och massage, men ont gör det😳

2018-07-25
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Pumpar du ut mjölk för att frysa in? Tänker att din bebis kanske inte ammar tillräckligt för att tömma dina bröst? Då är det bara att köra på att pumpa, så underhåller du även mjölkproduktionen tills lillen kan äta allt själv.

Om du får stora knölar och får svårt att få ut mjölken kan man testa att stå i varmdusch och massera rätt hårt och handmjölka och sen efteråt pumpa ut och se om flödet ökar.
Fettvadd att ha i bh’n är också skönt så att brösten konstant är varma. Sen är det bara att tänka på att pumpa kanske varannan/var tredje timme, speciellt om inte bebisen klarar att äta så mycket. Annars kan dunfå mjölkstockning.

2018-07-25
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Det som funkade bra för mig denna gång när mjölken rann till (vilket gjorde att brösten blev otroligt ömma), var att ta grepp om bröstvårtan med fingertopparna, sen trycka in mot bröstet. Då lättar trycket otroligt mycket. Det kallas Cottermans handgrepp. Googla på det så hittar du exakt hur man gör 😊

2018-07-25
moaeg
moaeg
Bebis på 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...