App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaginal förlossning eller kejsarsnitt?

Vad är era tankar kring det?

2018-07-25
fvfv
fvfv

Jag ville ha snitt ( är förlossningsrädd) fick dock inte igenom det då de inte ansåg min rädsla var tillräcklig ( hur man nu kan bedöma det) däremot fick jag ett så kallat förlossningskontrakt, i praktiken så skulle jag kunnat avbryta för snitt men att jag skulle starta av mig själv. Nu födde jag vaginalt men det var skönt att ha i baktanken att man ev skulle kunna bryta, vet dock inte om de hade gått med på det där och då men jag blev så mycket lugnare. Gick länge med ständig oro inför förlossning och de släppte lite efter att vi kommit överens med kontrakt. Skulle varken säga bu eller bä för båda sätten utan tycker att de är bra att båda finns. Inte alla som kan föda vaginalt eller är rädda för det och då är det bra med alternativ. Båda har sina fördelar och nackdelar.

2018-08-06
Hyrkes
Hyrkes
nyfödd bebis

Var livrädd att föda mitt första vaginalt(behövde verkligen 9 mån på mig att förbereda mig), men det gick hur bra som helst! Och nu har även en liten lillasyster kommit till världen, vaginalt även denna gång. Det gör ont, men så värt det ❤️ ontet går över supersnabbt 😉 har inte haft några som helst komplikationer varken under eller efter förlossning!

2018-08-06

Själv hade jag inget val, eftersom tvilling 1 låg i säte så det blev ett planerat kejsarsnitt. Hade förhoppningar på en vaginal förlossning. Även fast jag läst om att ungefär hälften av tvilling förlossningar sker med kejsarsnitt.

2018-08-04
Marfa 80
Marfa 80

Att föda vaginalt är definitivt en upplevelse. Smärtan går över så fort barnet och moderkakan kommit ut. Födde båda mina barn vaginalt med lustgas och epidural.

2018-07-28
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 9 månader

Jag är gravid med mitt andra barn och hade en toppen första förlossning allt gick snabbt och kände direkt att detta kan jag göra igen. Det var veckorna efter problemen började och efter att ha träffat flera läkare visar det sig att min ändtarm har gått sönder, jag har haft problem med toabesök i 3 års tid. Läkarna har nu sagt att det finns ingen annan utväg än en planerat snitt. Jag litar på att dom har kompetensen att avgöra vad som är bäst för mig och mitt barn. Vill bara säga att alla väljer inte snitt för att de vill.

2018-07-28
Lilsof
Lilsof

Bra att kejsarsnitt finns men det är som sagt borde vara nödutgång bara. Tycker att det tas alldeles för lättvindigt på kejsarsnitt och att man kan välja det väldigt lätt.. fött tre barn naturligt och inga problem med varken återhämtning eller några komplikationer. Känner flera som fått kejsarsnitt och har haft både problem med återhämtningen och barn som har varit väldigt känsliga mot det mesta och även fått problem med amningen.

2018-07-28
flingan32
flingan32

Om det inte ligger något speciellt bakom så brukar de sägs att det är bättre för både barn och kropp att föda vaginalt :) Då barnet är mer beredd på ett annat vis och föderskan är det också! Men som sagt är man exempelvis väldigt rädd för att föds eller om det ligger andra saker bakom så är det otroligt bra att kejsarsnitt finns som alternativ😁 Lycka till!!

2018-07-25
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...