Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förtidigt född

Hej! Jag ligger inlagd nu på sjukhuset med angående att min tapp är förkortad till 15 och min lille ligger med huvudet neråt.. är i v30 (29+5) har någon fött i v30?

2018-07-25
JillPerssoon
JillPerssoon
nyfödd bebis

Det måste du fråga läkarn om.
Ring till förlossning eller mvc och prata. Är du orolig kan de säkert hjälpa med olika typer av stöd.
Jag blev erbjuden kuratorsamtal och besök på neo, men hann bara besöket på neo.
Så det finns resurser och jag upplevde att personalen var väldigt stöttande när det inte riktigt går som planerat. Snabba med att erbjuda hjälp. Hoppas du får detsamma om det behövs.

2018-07-28
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Alltså kan han komma när som i o med jag är öppen där läkaren sa att jag inte skulle vara öppen? 😐😐

2018-07-28
JillPerssoon
JillPerssoon

Okej, då får du en liten prematurbebis antar jag.

Du har säkert fått dessa råd av läkare/barnmorsker:
Om du är väldigt orolig och är nervös över vad som väntar, ta kontakt med kurator och prata av dig.
Se om du även kan besöka neonatalavdelningen innan så du känner igen personal och lokalerna.

Enligt sidan har du kommit till v 31 och då brukar det gå hur bra som helst. Lite andningsbesvär till en början med vissa undantag där bebisen även klarar det.

Och kanske få du inte ha din bebis på bröstet när den kommer ut utan senare efter att personalen kopplat upp lillen till lite maskiner. Och det är superläskigt, men bebisen brukar må bra.

Min förlossningsläkare sa till mig kvällen innan min son föddes att han var mer orolig över mig än min son. När jag frågade hur sonen skulle klara sig med att komma tidigt sa han bara ”nesh! Han kommer klara sig galant om än vara lite liten i början”.

Vet inte om jag gör dig mer nervös, men jag hade önskat att nån sa till mig innan sonen föddes att jag skulle försöka njuta mer och inte oroa mig så mycket. Så lätt att göra det när det inte blir ”som det är meningen” och man dessutom är på sjukhus med maskiner som piper. Så jag mådde väldigt dåligt länge och hade återkommande panikattacker. Önskar att jag tagit allt som det blev och bara slappnade av och myste mer med sonen. Men men.
Hur som helst! Du har toppen vård att luta dig tillbaka mot, personal som verkligen vet vad de sysslar med och oavsett om ditt barn kommer kunna äta själv direkt eller sondmatas kommer du bli en stjärna på att ta hand om ditt barn efter lite övning.
Stort lycka till!

2018-07-28
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Gjorde kontroll igår igen.. fick permission över helgen.. han låg med huvudet neråt fortfarande men jag hade öppnat mig lite vid tappen där den skulle vara stängd enligt läkaren.. han sa att jag inte kommer föda på beräknade tiden.. är det kanske dags redan nu/snart i o med den är redan öppen där han sa?

2018-07-28
JillPerssoon
JillPerssoon

låg inne i v.29 av samma anledning som dig, min tapp var 5 mm, fick dropp mot värkarna och kortison, efter 6 dagar hade min tapp ändrat sig något och fick åka hem, ligger nu hemma i v.32 och känner mig som en tickande bomb, har inga bra råd, men min grabb ligger med huvudet neråt men är kvar i magen än sålänge☀

2018-07-27
maaliin315
maaliin315

Ja jag är ju inlagd nu och har varit i 4 dagar.. går in i v.31 (30+0) idag och min tapp är förkortad och sist de kollade ultraljud så låg han med huvudet neråt.. jag hade kraftiga sammandragningar.. kan han komma nu eller han stannar inne i dessa 9 veckor som är kvar?

2018-07-27
JillPerssoon
JillPerssoon

Min son föddes i v.32 pga. Havandeskapsförgiftning. Vi spenderade 3 veckor i Lund och fick bra vård. Vi blev dock lite bortglömda sista veckan, men då kände vi oss relativt trygga i sondmatning etc. så det var tur det. Dem bad om förlåtelse dagen vi skulle hemåt vilket uppskattades. Hela vistelsen på sjukhus var väldigt påfrestande och man fällde några tårar ibland trots att vår lille kille var stabil och mådde hur bra som helst. Det var skönt men skrämmande när vi väl fick komma hem och få hemsjukvård. Kontrollerade så han levde och andades hela tiden i början. Men efter några nätter så släppte man det lite. Alla har säkert olika upplevelser, men tyckte personligen att sjukhusvistelse var psykiskt påfrestande. Idag är vår son 4 månader och mår jätte bra, så jag hoppas att allt går bra för er och kämpa på. Första tiden är tuff, men det blir bättre och bättre med tiden.

2018-07-27
Couchy
Couchy
Bebis på 6 månader

Ok, jag vet inte hur personalen är i Lund. Men generellt sätt verkar vi ha fin neovård i Sverige.
Vår son låg på intensiven ca 2 veckor. Sen fick vi flytta in på familjerum och ha honom hos oss i 2 veckor till innan vi far hem med hemsjukvård. Den deleb vet jag kan variera. Men för oss innebar det att vi 1ggr/vecka i nästan 5 veckor fick hem sköterskor från neo som mätte, vägde och ändrade sonens kostschema för att tillslut fasa ut sondmatningen och övergå till flaska och amning.
Vi kanske har haft tur, jag vet inte, men allt har verkligen gått bra. Sonen har aldrig varit den som varit sjuk, bara lite liten. Jag var mest kritisk men mådde ju bra efter ca 4 veckor. Så barn är tuffare än man tror, och visst är man som förälder till prematur heeeeelt utpumpad efter första månaderna. Men man slås av hur fin vård vi har att vara tacksamma över och hur fantastiska bebisar är trots att de kommer tidigt till oss.
Prematurer temderar att ha utdragen bebistid. Så man går inte miste om alla små steg en fullgången gör, de bara har sitt egna schema 💜
Hoppas allt går väl för er ❤️

2018-07-27
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

En vän till mig födde i vecka 26😳 Men som tur var gick allt bra dock fick fe vara inlagd på sjukhuset i ca 3 månader! Det finns bra hjälp att få och utbildad personal :) lycka till med allt🤗🤗

2018-07-27
Gravid i vecka 35

Inlagd i Lund

2018-07-26
JillPerssoon
JillPerssoon

Födde vår dotter i v. 32+2. Fyller nu 1 år, okorr. och mår toppen.

2018-07-25
Lidenskan
Lidenskan
Bebis på 14 månader

Vecka 31+2 här.
Vart är du inlagd?
Vi födde på MSE, Eskilstuna. Toppenfin neonatal avdelning och underbar personal.

2018-07-25
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...