App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Minskade fosterrörelser

Hej! Jag har sedan vecka 16 känt lillens rörelser och han har haft samma ”mönster” sedan dess. Sparkar morgon, mitt på dagen och mycket på kvällen. Men de senaste dagarna har han knappt gjort sig till känna alls. Hur hade ni gjort? Hade ni gått på akuten? Bm sa att då jag är i vecka 22 så tillhör jag forfarande hc och kan därför inte få hjälp via förlossningen.

2018-07-24
Bebis på 15 månader

TACK för att du skrev detta!
Hade också för mig att det e först fr v 25 som man ska bli orolig om man inte känner fosterröleser varje dag, men blir alltid nojjig o vågar inte alltid googla då heller! Är i vecka 23 (22+4) nu och har inte kännt henne röra sig igår eller idag o blir genast orlolig då! har moderkakan i framvägg så jag vet att det kan va skillnad då också men har samtidigt känt henne sparka rejält flera ggr så därför blir jag orolig direkt när det försvinner!! :(
jag hoppas det inte blir värre fr v 25 bara med oron!!

2018-07-25
Jen_86
Jen_86
Bebis på 16 månader

Du kan ju kontakta vc eller mvc och se om du åtminstone kan få göra ett vaginalt ul. Men som andra skrivit är det först efter vecka 25 du ska känna de dagliga rörelsemönstrena, och än så länge är bebisen fortfarande liten och "svag" vilket gör att den kan ha party där inne utan att du känner något. Jag åkte in i vecka 33 efter uteblivna fosterrörelser i över ett dygn så vet hur orolig man kan bli när man alltid har värsta tänkbara scenario i huvudet. Men på ul vi gjorde låg bebis och sparkade på, fast in i moderkakan, vilket gjorde att jag inte kände något. men är det på en nivå att oron tar över dig tycker jag du ska försöka få vul eller höra med privat klinik och isf betala själv för ul. Lycka till!!

2018-07-25
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 7 månader

Vi tillhör också förlossningen efter 22+0, man ska känna bebisen regelbundet från v 25 helt klart men det brukar kännas annorlunda mot slutet av graviditeten eftersom det blir mindre plats för bebisen. Det blir mer att bebisen sträcker på sig än regelrätta sparkar. Är inne på fjärde barnet nu och var orolig flera gånger i slutet när man känner att det blir annorlunda rörelsemönster. Iskall dricka som är riktigt söt brukar rekommenderas för att se om bebisen kommer igång och börja sparka..

2018-07-24
flingan32
flingan32

Ring förlösning. Lycka till!

2018-07-24
Daian
Daian

Ring förlossningen och fråga 👍

2018-07-24
Louisemyrback
Louisemyrback

Är i vecka 22 :)

2018-07-24
Bebis på 15 månader

Finns inte så mycket att göra i v16. Är det något fel med fostret så överlever det ändå inte på utsidan. Du kan ju alltid köpa så du kan kolla hjärtljuden själv hemma om det lugnar dig lite. Klart man blir orolig och jag har själv varit inne för det men då i v 36. Känner knappt bebis längre men hela jag är en stor sammandragning så då är det svårare.

2018-07-24
ojojojsan
ojojojsan

efter vecka 25 skall man känna rörelser varje dag! Här i Göteborg tillhör man förlossningen efter man gjort sitt rul!

2018-07-24
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...