App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

5-åring vill inte berätta något.

Vår 5-åring vill aldrig berätta vad som har hänt på förskolan, vem hon har lekt med osv. Och om jag vill berätta något viktigt som att man ska vara en bra kompis, eller att hennes kropp är hennes egen och annat sånt jag tycker kan vara bra att veta så säger hon bara: jajaja, blablabla. Hon bara slår ifrån sig och vill inte höra om ”känsligare” saker. Så tycker jag hon alltid har varit. Nån annan som upplever samma?

2018-07-24
Marlene00
Marlene00

Tack för svar! Skönt att man inte är ensam ändå. Jag försöker vara så pedagogisk som möjligt men känner hur jag tjatar och säger: men kan du svara då! Inte så pedagogiskt. Jag ska testa lite detektivarbete och köra lite ”lekar” kring matbordet och se om det lossnar :) Tack!

2018-07-24
Marlene00
Marlene00

Vi är alla olika. Men fråga personalen vad hon gjort, ätit osv och spinn vidare utifrån det. Tex om de berättade att de varit i skogen fråga utifrån det. Eller när ni äter middag/kvällsmat kan hela familjen berätta dagens bästa, döp det till något roligt dagens guldkorn, dagens hiss, eller nåt kul. Även något tråkigt dagen diss, dagens bajskorv eller annat. Barnen tycker det är kul när vi oxå berättar om vad vi gör och inte bara ”korsförhör” dem. Om ni har jobb med tystnadsplikt tex inom sjukvård. Ta nåt som var på väg till/från jobbet eller på rasten. Börja berätta själva så kommer det kanske och lyssna på det hon säger även om det bara är att hon plockade en blomma. Tjata inte. Och som sagt prata med personal, läs information och dokumentation, matsedel mm så får du veta ganska mycket.

2018-07-24
Mammmaw08
Mammmaw08

Glömde säga att han har varit sån sen förskolan.. vägrar berätta något.

2018-07-24
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Vår son på snart 10 år berättat aldrig någonting heller. Man får ställa väldigt specifika frågor om man vill veta något. Typ: Vad var roligast idag? Vem är din bästa lekkompis och vad gjorde ni? Cyklade ni? Vad fick du äta idag? Vad var tråkigast idag? Väldigt stängda frågor tyvärr men i mitt fall säger han att han inte minns något...

2018-07-24
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...