App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Försöker bli gravid

Jag har en syster som är 34 år och hon gift sig för 8 månader sen. De har försökt att skaffa barn under de månaderna, men det blir ingetingt. De har varit hos doktorn och kollat allt och alla svar visade bra. Läkaren har sagt till dem att det är för tidigt att få behandling, vilket innebär att de måste vänta tills det har gått ett år. Skriv gärna om ni har några tips och råd🙏

2018-07-24
Yesew
Yesew
Barn på 2 år och 3 månader

Niam92 det stämmer faktiskt inte, att ha sex ofta gör att mindre spermier utlöses vid ejukulationen men ju kortare tid spermierna är i pungen, desto bättre kvalité har dom :)

2018-08-19
tintaan
tintaan
Bebis på 1 månader

Skaffa en fertilitetsmonitor och testa när fertiliteten är som bäst, gäller att kolla upp vad man har för menscykel. Att ha sex varannan dag är optimalt, det fick vi höra av vår läkare som är specialist på fertilitet. om ägglossningen är dag 14 så har man sex dag 10, dag 12, dag 14 osv fram till dag 20. drick inte alkohol, rök inte och motionera och lev som vanligt. vi blev gravida på första försöket efter att jag slutat med p-piller, och även andra barnet på första ägglossningen, dock utan någon ägglossningstest eller monitor. tredje barnet hade vi lite svårare med, då vi blev gravida varje månad men fick missfall varje månad runt v 6.. 6 gånger. sen fick vi tredje barnet till slut. nu efter tredje barnet så fick vi missfall igen men sen gick det bra och är i v22 nu och väntar fjärde barnet i december så det är lite upp och ner när det gäller att bli gravid, så det är inte helt enkelt.. fertilitetsmonitorn och testerna kostar inte så mycket i det stora hela men fungerar väldigt bra då man får koll på menscykeln rent historiskt också. med den får man också graviditetstesterna så man kan på monitorns uppmaning testa om man har blivit gravid eller inte. har funkat riktigt bra för oss. ska tillägga att vi fick första när jag var 32 och andra vid 34 och tredje vid 36 samt fjärde vid 38 års ålder så 34 är ingen ålder i sig. däremot kan man göra en utredning att allt är OK med mannen också, det är inte alltid kvinnan som har "problem".

2018-07-25
flingan32
flingan32

Här kommer en konstig grej. men jag testade slemlösande hostmedicin i samband med ägglossning. hade läst att det kan göra så spermierna lättare kommer in till ägget. kanske skitsnack men efter 18 månaders hormoner via spruta och 18 gångers misslyckande (barnlösa 15 år innan dess) så var jag villig att testa allt. Å kanske var det slumpen men efter ett intag av hostmedicin i samband med ägglossning och spermieinförsel så blev jag gravid. lycka till ❤

2018-07-25
Kramizz79
Kramizz79
Bebis på 16 månader

Ha inte sex för ofta, varannan dag runt ägglossning max. Kvalitén på spermierna minskar när man ligger varje dag/flera gånger om dagen.

2018-07-24
Niam92
Niam92
Gravid i vecka 37

Fortsätt ha sex vid ägglossning. Ät folsyra. Det kan dröja innan man blir gravid.

2018-07-24
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Ta det lugnt och inte stressa! Mig tog det 9 månader att bli gravid,. Inte alla blir gravida på första försöket

2018-07-24
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...