Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Född v 35- graviditetshormoner?

Säkert är det hormonerna som spökar, min son är född i vecka 35, finaste guldklimpen. Han ligger tillfälligt och matas lite extra på neonatalavdelningen. Är inne hos honom iPrincip hela tiden och hjälper till med sondmatning/övar på att amma och gosar. Men varje gång jag lämnar honom för natten, får jag så dåligt samvete och känner mig som världens sämsta mamma, känns fruktansvärt jobbigt att lämna honom. Även fast han har fantastiska människor hos sig dygnet runt. Men känns som om jag lämnar honom. Det gör så ont i hjärtat varje gång. Någon som känt samma sak?

2018-07-24
Bebis på 2 månader

Här har du en annan prematurmamma😊👋

Grattis till prinsen och ja, det är normalt. Speciellt om du ännu är på bb och ser alla fullgångna bebisar som får sova hos sina mödrar.
Jag frågade mammorna på bb när deras bebisars fötts för jag trodde alla var prematurer. Hamnade i sån skum bubbla och tyckte det var jättejobbigt att vakna om nätterna av bebisskrik som kom från grannen och själv hade jag inte hört min lille skrikigt och lpg dessutom en avdelning bort på neo.
Och visst får mab dåligt samvete.
Det som hjälpte mig var att fokusera på att vår son hade den bästa vården för hans behov. Sen försökte jag likt dig vara hoss honom så länge min hälsa tillät. Somnade ofta med honom i sån där superlyxig fåtölj som vi fick ha jämte sonens kuvös. Och oftast satt vi då i timmar med sonen mot våra nakna överkroppar. Bara satt, matade myste och grät om vartannat.

Det är en otroligt speciell tid, väldigt tung men samtidigt väldigt fin. Men tidsnog får ni komma hem och rå om er själv.
Kan tipsa om att skaffa en bedside crib (om ni har möjlighet, sån liten säng man sätter ihop med föräldrarnas).
Eftersom att man lätt kan känna att man ”missar” första tiden och kan bli lite knäpp av alla maskiner som bebis är kopplad till (jag var tvungen att kolla att sonen andades i flera månader om nätterna) var det otroligt mysigt att kunna samsova när man väl var hemma.
Vi hade sonen i babynest så att han sov trygg och det underlättade vid sondmatningen samt när sonen väl lärde sig amma.
Ta en dag i taget, fota mycket och snart är ni hemma ❤️

2018-07-24
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...