App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vinterbebis

Hej. Väntar vårt 3e barn med BF på självaste julafton. Funderar på de här med en nyfödd mitt i smällkalla vintern. Min första är maj-bebis och den andra är september-bebis. Så har aldrig haft en minimini när de är som kallast. Är 8 år sedan sist så man känner ju sig som nyföderska dessutom. Men till min fråga som jag vet att de inte finns självklara svar på meeen lite tips hade vart bra. Hur mkt klär man på sin bebis när man ska ut med vagnen?! Är de kläder och vinteroverall plus täcke som gäller eller blir de för mkt. Såklart beror de ju på hur kallt det är men om vi tänker oss en typisk svensk vinter.

2018-07-23
Cillen84
Cillen84
Bebis på 14 månader

Hej vad mysigt! Vi ska också ha en decemberbebis. Har 2 barn sen innan & minsta är 8 år. Han kom 1 nov & dottern i maj så varit med om både & tkr att vinterbebis är såå mycket bättre på alla sätt. Man kan va inne & mysa i sin bubbla när det ändå är kallt ute. Jag minns inte vad vi hade på sonen i vagnen men har för mig att det var overall, med kofta under, mössa & vantar. Det blir ganska varmt & gott med det men la ändå på en liten tunnare filt också över innan vagnskyddet. Man får prova sig fram när det är dags :) har inte köpt vantar än men kommer ihåg att sonen sprattla ut med fingrarna & det kom in kall luft i ärmarna så skaffade det ganska snabbt. Beror ju lite på hur kall vintern blir också. Denna gången har jag köpt 2 overaller, en för att åka vagn & en mindre tjock (som en lurvig onepiece) när man ska ”åka bil”.

2018-08-21
Tessi30
Tessi30

Tack för tips 😊

2018-07-26
Cillen84
Cillen84

Fick en Decemberbebis nu senast och då vara det ju ganska kallt, men jag hade en flecceoverall och sen en fodrad bärlift som jag kunde ha i vagnen, sen på med "locket" på det. Var det väldigt kallt så hade jag en extra filt på bebisen.

Sen hade hon strunpbyxor och byxor plus en tröja på sig. En mössa så klart, men inte så tjock eftersom min bebis är väldigt varm av sig.

2018-07-24
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag gjorde precis som MaLiW. Sen är alla bebisar olika varma så man får testa lite. Lager på lager är nog bättre än exempelvis tjock dunoverall. För min tjej räckte det iaf med vanliga kläder (body+byxor), fleeceoverall, åkpåse samt liggdelens skal. På huvudet en fodrad mössa.

2018-07-23

Tack 😊 De är ju så tankarna har gått men så tänker man att de kanske blir för mkt. Men de är ju trots allt en liten människa som ligger stilla så de går ju åt en del värme.

2018-07-23
Cillen84
Cillen84

Hej!
Har haft en vinterbebis! Funkade jättebra med en mjuk något tjockfodrad ”overall” i fleece el liknande som brukar finnas på kappahl/Lindex. Den blir lagom varm om man sedan använder en vinterfodrad åkpåse över den, i vagnen. Sedan ett vanligt skydd tillhörande barnvagnen över hela allt på liggdelen. Mössa, ev halskrage. ”Overallen” brukar gå vika runt händer och fötter. Blev en varm och go bebis med endast lite rosiga kinder. Så gjorde jag iaf! :)
/Marie

2018-07-23
MaLiW
MaLiW
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...