App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossningssmärtan. Hur klarade ni det?

Om ca 1 månad mer eller mindre är det dags för förlossming och jag är SÅ nervös! 😫 Jag har talat ut om detta till min barnmorska och hon sa enbart att "ja du är ju på ett sjukhus" jovisst , men det lugnar mig inte för det 😅 Hur ont gör det och hur klarade ni det? Jag är beredd på att ta smärtlindring och de som går att få. Är nervös o rädd att smärtan ska ta över så man svimmar eller något.. berätta gärna hur ni hanterade det hela?

2018-07-23
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Som flera andra skriver så gör det så j*a ont. Tycker förlossningsvärkarna var hemska!! Jag hade bara lustgas och den vad himmelriket när man lärt sig hantera den. När det äntligen är dags att krysta är de mest ”skönt” för man känner att kroppen jobbar med något och man känner att det går framåt. Du fixar det!!

2018-07-27
Blimey87
Blimey87

Som andra säger så gör det riktigt ont. Men det märkliga med den smärtan är att den inte är farlig, utan hjälper till att föda fram barnet! Man blir samtidigt stark av den... Jag hade bara lustgas, tror inte det hade hunnits med nåt mer då jag hade en snabb f.l. Krystningsskedet tyckte jag var hemskt, men jag överlevde! För mig tog det tid att glömma smärtan, men nu kan jag ändå tänka mig att göra om det 😉

Jag gick på gravidvattenjympa med profylax inför f.l. B.m som höll i det berättade bl.a att när det känns som att man kommer dö eller att man bara vill ta spårvagnen hem igen, då är bebisen snart ute. Det tröstade jag mig med när det var som värst, och det stämde faktiskt!! 😜

2018-07-27
Elerik
Elerik
Gravid i vecka 38

Du kommer klara det alldeles utmärkt, lyssna på barnmorskorna de har gjort det hur många gånger som helst och de vet vad som är bäst i stunden. Sen kan man tänka på att smärtan är där av en anledningen, den är till för att föda ut barnet.

2018-07-26
veronaelisabeth
veronaelisabeth
Barn på 2 år och 5 månader

Man bara gör det,för man måste🙃men när barnet är ute är det som bortblåst! Jag tycker värkarna gör ondare än krystningen men det är säkert olika för alla☺️

2018-07-24
8kee6
8kee6

Tog lustgas och EDA. Visst gjorde det ont som fan men det var hanterbart tack vare epiduralen som tog bort den värsta smärtan i ryggen och lite runt magen. Lustgasen tog bort den värsta edgen :)

2018-07-24
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Du ska inte vara rädd för att du svimmar det gårde jag flera gånger under min senaste förlossning det är inte så farligt. Mitt tips är med lustgasen att din partner håller koll på värkarna så du kan ta gasen när värken börjar så att du här bästa hjälp när värken är som starkast. Försök slappna av så mycket det går inte lätt men din kropp vet vad den gör. Min första förlossning var jobbigt den andra va bättre och sen tredje var jätte bra skulle gärna föda fler barn. Tror det har att göra med att det var lättare att slappna av när man vet vad som händer. Du klarar detta det kommer att gå bra

2018-07-24
Muffie89
Muffie89
Barn på 2 år och 4 månader

Jag var inte så nervös för att det skulle göra ont eftersom det gör ont, det vet man. Innan första barnet läste jag mycket om andningen och vad som händer med kroppen.

Första förlossningen var naturlig( startade av sig själv och jag hade bara lustgas och badade i början.
Jag tog aldrig EDA( har en syster som blev helt konstig; blodtrycksfall m.m av det) och jag hade inte behövt det heller.

När han väl var ute, så var jag helt slut men då glömmer man hur det känns, nästan.

Öva på vad som kan få dig att slappna av, se till att ha med musik om du vill det, hur vill du att din man/sambo ska agera, massera eller vad? prata igenom vad du vill med honom så han vet vad du vill.


Lycka till med slutspurten nu!

2018-07-24
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Såklart de gör ont. De gör ont att inte veta vad och hur allt går till. Men personalen på BB är fantastiskt. Lyssna på dom så ska du se att de kommer gå bra. Jag hade lustgasen och epidural. Lustgasen hjälpte mkt att andas genom värkarna. Ta kontakt med en aurora sköterska om du är mkt orolig. Då får du ha ett samtal om hur du känner. Dom förklarar hur allt går till och troligtvis visa dig bb. Ställ in dig på att de kommer göra ont men att kvinnan och kroppen är skapta för detta. Du kommer bli chokad över dig själv då allt är över hur stark du är :)

2018-07-24
Mars2017
Mars2017

Jag kan själv inte relatera till nervositeten till smärtan i förlossningen, jag var aldrig nervös för det när jag väntade sonen, utan förväntade mig att det kommer göra riktigt ont. Men jag förstår att man är nervös. Men jag kan säga så att det kommer göra ont, men man hanterar dom när du väl är där. Det kommer bli bra och försök fråga efter en proffesionel att prata med. De är ju till för att hjälpa🌸

2018-07-24
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Konstigt av din barnmorska att strunta i dina känslor sådär, det finns proffessionella att prata med om man är orolig. Klart det gör ont, ska vi inte ljuga om, MEN det får snabbt över o man glömmer bort det när man får se sitt lilla knyte. Det kommer få jättebra 😊

2018-07-23
Lily1988
Lily1988

Det är nog väldigt vanligt att vara nervös och jag tror att det är bra att vara det så blir man mer fokuserad. man har ju personal som tar hand om en väldigt bra så det brukar hanteras väldigt väl. skriv ett förlossningsbrev där du berättar precis hur du känner och vad du vill och inte vill ha på förlossningen för då finns det något som de kan lära känna dig genom. jag har fött tre barn med bara lustgas som smärtstillande eftersom jag tror på att man klarar det utan att ta något mer och även att jag inte vill att någon ska sticka mig i ryggen heller... rädd att det kan gå fel där.. man har ju bebis som är på väg så det är något att fokusera på, att snart träffar man den där lilla människan som man har drömt om att få träffa. det är ett mirakel egentligen. jag tycker inte att det gör så ont att man svimmar av det, utan det är hanterbart och med lustgas så klarar man mycket mycket mer än normalt och bara man hänger med kroppen och låter kroppen göra jobbet så går det för det mesta och för de flesta väldigt bra. själv längtar jag till december då vi får träffa vårt fjärde barn :-)

2018-07-23
flingan32
flingan32

Man klarar så otroligt mycket mer än vad man tror. Kroppen är fantastiskt! Men sen ska jag inte ljuga och säga att det inte gör ont, för det gör det verkligen! Men när bebisen är ute så glömmer msn smärtan direkt.

När dottern skulle födas så var jag inställd på att klara det med enbart lustgas. Men sen efter 8 timmar med täta värkar så tog jag epidural. 6 timmar senare var hon ute.
När sonen skulle födas hade jag tänkt mig ta både epidural och lustgas, för jag insåg att smärtan var ganska jobbig. När sen värkarna startade så tänkte jag ”hur KAN jag vara så dum att jag gör om det här!?!?!????”, 49 minuter senare föddes sonen hemma i badrummet helt naturligt med min man som barnmorska. När pojken var ute så hade jag glömt hur värkarna kändes och trots att jag fött två barn så minns jag typ inte hur de kändes 🙈

Lycka till! Det kommer gå superbra! 😊

2018-07-23
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Läs boken föda utan rädsla, ha tillit till din kropp som är gjord för detta och andas och tänk på att målet är att få äntligen få träffa din lilla bebis! Det är läskigt men det kommer gå jättebra! Ta tips och råd av personalen ang smärtlindring och andning så kommer det går jättebra!

2018-07-23
Louisemyrback
Louisemyrback

Jag tänkte hela tiden att det löser sig och jag kommer vara med personal som gör detta flera gånger om dagen. Tänkte också att kvinnor gjort det i tusentals år så klart lilla jag också fixar det. Tror den inställningen gjorde allt lättare dör jag tog det som det kom. Bad aldrig om smärtlindring utan de frågade om jag ville prova lustgas så jag tänkte att de vet ju vad som är bäst. Ska snart föda mitt fjärde och har inte ens packat nån väska ens eller fixat barnvakt. Det hinner lösa sig

2018-07-23
ojojojsan
ojojojsan

jag e i vecka 37+ jag e jätte nervös över förlossningen, har mycke tankar , hur ska ta mig till sjukhuset, vem ska ta hand om mina döttrar, känner ingen här, de e så stressig ... jag får panik om jag får värkar och jag hemma , hur ska göra ta vägen !!!

2018-07-23
Haneen92
Haneen92
Barn på 1 år och 6 månader

Jag förstår att du är nervös. Det är många tankar som far genom huvudet. Jag har tre barn och det har gått jättebra alla gånger. Med första fick jag lustgas och ryggmärgsbedövning. Dock hann hon födas innan den började värka. Barn nr två körde jag endast lustgas. Barn nr tre kom i sån fart att hon föddes hemma. Helt naturligt. Klart det gör ont att föda barn. Men försök att inte tänka på den! Du kommer ha folk omkring dig som hjälper dig hur du ska tänka och andas. När bebisen kommer i din famn så är smärtan som bortblåst. Du kommer fixa det galant!

2018-07-23
Tonlycke
Tonlycke
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...