App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad är normalt att känna mentalt?

Hej! Jag och min kille har just börjat försöka att skaffa barn. Jag har pcos och läkaren trodde att IVF skulle vara nödvändigt. Vi hade alltså räknat med lång tid innan det hände och bestämde oss för att börja försöka på naturlig väg så snart som möjligt. Jag har blivit gravid direkt. Första ägglossningen efter p-piller. Jag har nu panik och ångest. Jag trodde att jag hade mer tid. Jag känner mig inkapabel och nästan sorgsen att det blev så här. Som att jag förstör vårat förhållande genom att bli gravid så tidigt. I nästa sekund känns allt drömmigt och jag har kollat ut säng och vagn redan. Sen växlar det tillbaka. Vad är egentligen normalt? Hur ska/får man känna? Hur kände ni när ni plussade. Jag vill inte bli en dålig oengagerad mamma.

2018-07-23
Bebis på 12 månader

Det är jättevanligt att man börjar tveka när man plussat, det är en naturlig reaktion på att livet kommer förändras rejält. Prata med din barnmorska på Mvc så kan hon förhoppningsvis ge stöd.

2018-07-23
Louisemyrback
Louisemyrback

Kände som du. Och till och med skämdes för att jag var gravid. Var 21 och kände mig för ung helt plötsligt. Vi slutade med p-piller och trodde de skulle ta tid men blev gravid utan att ens få mens emellan. De va jättejobbigt men va samtidigt glad. Tycker att jag blev en mamma så fort Bebis föddes men de tog lite tid att anpassa sin nya roll till alla runt omkring. Nu väntar jag mig tredje barn och skulle aldrig vilja ändra på något, barn är livet! Lycka till.

2018-07-23
Nicolina90
Nicolina90
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...