App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tjurig bebis

Min lilla tjej är nu 9,5 månad gammal och hon har blivit otroligt tjurig och gnällig de sista två veckorna. Inget duger, inget är kul. Hon vägrar vara själv, utan jag måste vara med henne hela tiden, helst bära eller ha henne i knät. Pappa duger inte, utan det är mig hon vill ha hela tiden. Hon har alltid älskat mat och ätit mängder av det mesta, nu äter hon jättedåligt, hon kastar maten på golvet eller slår bort skeden. I bästa fall får jag i henne några skedar och kanske en macka eller frukt. Hon är en mardröm att natta, det tar alltid minst en timme tills hon somnar av utmattning. Hon har fått två nya tänder under den här perioden som säkert bidragit till det dåliga humöret.. men kan det även vara nån utvecklingsfas som spökar? Jag har aldrig upplevt henne såhär förut. Idag vaknade hon dessutom sjuk, så idag har jag bara fått i henne ersättning och lite välling. Har ni några tips på vad jag kan göra för att underlätta för henne? Och för mig också, jag känner mig så frustrerad och får så himla dåligt samvete för att jag blir det.

2018-07-22
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Har haft lite koll innan på det där med utvecklingsfaser, men har aldrig märkt någon stor skillnad mot hur hon varit vanligtvis.
Hoppas också snart att övergå till ett sovpass om dagen, men just nu verkar hon verkligen behöva två.
Vilka tider sover din tjej?
Men nätterna är (oftast) rätt så lugna. Hon äter en gång/natt och kan vakna till av att hon tappar nappen eller drömmer några gånger.
Jag försöker att tänka så i dom jobbigaste stunderna och man känner sig som världens sämsta förälder.

2018-07-23
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Hej,
Låter som en utvecklingsfas. Finns en del bra appar om man vill se mer vad som sker. Har själv en tös på 10 månader som oxå är en tyrann att söva. Nu har vi börjat med ett sovpass om dagen och hoppas på bättring. Däremot vägrar hon flaska å napp så det ska ju tuttas i massor på natten. Men det är mycket som sker för dom i denna tid. Några vidare tips har jag nog inte tyvärr. Låt barnet vara nära om den vill/behöver. Kom-ihåg att det varar inte länge även om det just nu känns tungt och oändligt

2018-07-23
Tonlycke
Tonlycke
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...