App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Syskon med på bb och förlossning?

Så vitt jag vet så får man inte ha med sig syskon till bb eller förlossningen. Tyvärr är det så att fadern kommer flytta tillbaka till sitt hemland ganska snart och min familj ska åka till italien i två veckor lagom till förlossningen. Jag har visserligen min pappa en timme bort men han har knappt träffat mitt barn så känner mig inte bekväm med att lämna sonen där. Jag är livrädd för förlossningen och vill verkligen inte behöva genomgå den själv då det dessutom lutar åt kejsarsnitt. Har ingenstans att lämna min 2-åring så vet inte hur förlossningen ska gå och bb blir ju inget alternativ alls. 1.5 månad kvar och har verkligen panik över detta. Någon som har tips på vad jag kan göra?

2018-07-22
illusiona
illusiona
Barn på 1 år och 6 månader

Det finns såna som MyNanny.se och andra förmedlingar av barnvakter, vi har skaffat en sån nu för säkerhets skull och barnen har nu många månader på sig att lära känna henne. De är väldigt bra att välja ut barnvakter också å kostar det inte så mycket eller efter RUT avdrag. Eftersom vår enda barnvakt har fått cancer ( svärmor) så vet jag inte vem som kommer kunna passa våra tre barn och två hundar. Annars får jag åka själv till förlossningen, vi ska anlita doula också.

2018-07-23
flingan32
flingan32

Senaste barnet, föddes i december, då ville inte BB att förkylda syskon skulle hälsa på pga RS-virus.
Men jag hade inga problem med barnvakt.

Finns det verkligen ingen i din närhet som din son kan ty sig till under den tid som är kvar innan förlossningen och vara med under tiden du är inne.

2018-07-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Finns det möjlighet att träffa din pappa mycket nu under den tiden som är kvar så att barnet får lära känna honom och kan vara där under förlossningen? På BB kan syskon hälsa på :)

2018-07-22

Prata med din barnmorska, hon kanske har nåt förslag. Du kan inte vara den första med det här problemet. Det är säkert andra som sitter i din situation

2018-07-22
Emma_isa
Emma_isa

Kompisar, grannar och förskola är absolut inget alternativ för min son så vet inte vad jag ska göra

2018-07-22
illusiona
illusiona

Jag skulle försöka lösa det på nåt sätt precis som dom andra skriver. Kompis, pedagog eller granne. Tror att barnet kan uppleva en förlossning som väldigt obehaglig. Se sin mamma skrika, gråta och okända människor som springer omkring. Och om du ska in på op så är det kanske svårt att ta med hen in. Där inne för man ju inte föra sig som man vill eller ta i vad man vill. På BB får man ha med sig syskon så dit kan dom som passar ditt barn lämna honom när syskonet kommit. Lycka till och hoppas att det löser sig på bästa sätt.

2018-07-22
Emma_isa
Emma_isa

Har du kanske en kompis som du kan lämna till, ni har ju några veckor på er att träffas extra mkt så ditt barn kan lära känna den personen. När vi fick sista barnet kom en granne över o passade dottern då vi fick åka mitt i natten. Men d va en granne vi umgicks med o känner. Sen dagen efter på förmiddagen kom mina föräldrar o tog över.

2018-07-22
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Går barnet på förskola? Kan du lämna till någon kompis föräldrar? Eller till någon pedagog som hen litar på?

2018-07-22
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...