App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Att välja gudföräldrar/dopfadd​er

Hejsan, den här frågan är till er som döpt/tänker döpa era barn. Jag och min man har verkligen svårt att välja dopfaddrar till vår kommande lilla prins och undrar helt enkelt hur ni andra har valt? ingen av oss är särskilt nära våra syskon och känner mest att de hade blivit lite konstigt atr välja någon av dem. Samtidigt är jag dopfadder till mina syskons barn, men måste man verkligen "ge tillbaka" eller vad man ska säga, göra någon av dem till fadder för att jag är till deras barn. tacksam för hjälpsamma svar

2018-07-21
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Jag är fadder åt min systerdotter, har 2 syskon. mannen har 4 syskon. för att göra det lätt för oss och undvika att "favorisera" ett syskon till att bli fadder gjorde vi en regel till båda barnen. inget syskon/släkting, jag fick välja gudmor och mannen valde gudfar. Jag har valt samma gudmor(min närmsta vän) till båda barnen, och mannen har valt två olika av hans närmsta vänner att bli gudfar.

2018-07-21
Johannaulrika
Johannaulrika

ma78 jag känner i princip exakt likadant. Jag är också kristen och har ingen kontakt med de som är mina gudföräldrar. Därav känner jag att valet av fadder är viktigt, jag vill verkligen att de personerna ska ta de på allvar.

2018-07-21
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader

Vi valde inte något syskon utan goda vänner som finns i närheten och barnen sen kan skapa en nära relation till. självvhar jag inte lärt känna mina faddrar så för mig var det viktigt att hitta någon nära. Som troende så ville ja ha några som verkligen tog sitt fadderskap på riktigt. Vi har valt 2 kusiner och andra lite yngre personer i vår närhet till våra barn


2018-07-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Att vara gudförälder ändrat inte ett skit. Personerna ställer varken upp mer eller mindre med den titeln och skulle något hända er så är det inte som förr att de skulle kliva in och ta ansvaret. Jag valde dock att ha dem inom familjen. Min syster är till första, mamma och pappa till andra och svåger till tredje.

2018-07-21
ojojojsan
ojojojsan

Vi har valt mina två närmsta vänner som faddrar då jag vill och vet att de kommer vara betydelsefulla vuxna i min sons liv. Tycker inte ni behöver "ge tillbaka", ni behöver heller inte välja någon fadder om ni inte känner för det!

2018-07-21
Moivil
Moivil

Vi valde min lillebror för att han även är vår nära vän samt min bästis. Båda är unika och kan tillföra nått till mitt barn som inte vi som föräldrar kan.

Tex är min bror väldigt musikalisk och spelar flera instrument medans min bästis bara är en sån där bubblande positiv person som är sjukt kreativ.

2018-07-21
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Vi gav inte "tillbaka". Jag är gudmor till min bästs väns dotter, då var vi otroligt nära varandra. Men när sonen föddes så hade vi mindre kontakt så jag kände inte att hon då är lämpad att vara gudmor. Vi valde min syster och min mans syster som gudföräldrar. Det beror ju på hur man tar gudföräldraskapet. Det är en stor ära men för oss är det inte världens grej, mysigt om något.. Det är ju inte som det var förr.

2018-07-21
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Att vara fadder är ett ansvar. Som fadder är man som extra förälder som finns där till för barnet i alla lägen! Det är ni som bestämmer vem som skall bli det till ert barn och man måste inte alls ”ge igen” bara för att ni är det till syskonens barn. Som sagt barnet skall ha nära och bra relation till sina faddrar då deras uppgift är att vara som extra förälder! Följ hjärtat

2018-07-21
Jolly89
Jolly89
Gravid i vecka 32
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...