App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Snart 6 månade och vill bara ha bröstmjölk

Min dotter vill nästan bara ha bröstmjölk varannan timme på dagen och mellan 2-4 timmar på natten. Har provat med ersättning som hon vägrar. Gröt med puré på och då får hon bara i sig lite grann men sen blir hon ledsen och vill ha bröstet. Till mat vänder hon bort huvudet. Testade med välling idag men den spottade hon ut. Har ni några tips på vad jag kan höra? Skulle vara skön att slippa amma så ofta.. men vill inte sluta helt.

2018-07-20
89Malin
89Malin
Barn på 2 år och 2 månader

Kanske kan vara ett stort sugbehov och inte bara hunger? Min son ammar också ofta och vi har fått förslag på att prova napp. Det kanske ni redan har i och för sig. Har inte gjort det än själva men får se hur det blir:) nappen kan då tillgodose barnets sugbehov, är hon hungrig kommer hon ändå inte ta nappen sa de på vår BVC.

2018-08-27
Walter67
Walter67

Prova att blanda gröten eller maten med bröstmjölk så att smaken blir mer bekant, det underlättade för mig ☺

2018-08-26
JosefineRoos
JosefineRoos
Barn på 2 år och 3 månader

Oftast när barn växer så brukar matvanorna ändras också, dom beukar oftast vilja dricka mer. Så lyssna till ditt barn och amma varje gång hon vill ammas? Orkar du inte amma ge flaska? Barnet vill ju dricka oftare av en anledning

2018-08-26
batgirl
batgirl

Ta det lugnt! Amningen ger all vätska som bebisen behöver och vill bebisen inte ha mat så är det bara att prova vid ett senare tillfälle.. man får nog lyssna mycket på bebisen och följa vad bebisen vill och inte vill..

2018-08-26
flingan32
flingan32

Min tjej vill inte ha varm mat nu, gröt går bort helt. Men jag erbjuder vatten ofta och det dricker hon bra.
Ammar lite olika mycket men hon behöver nog en del vätska nu i värmen. Hon vill gärna ha plockmat.

2018-07-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 4 månader

Kan det vara värmen som gör att hon vill äta ofta men bara bröstet? Pratat med BVC? Jag gav mina en tesked vatten då och då på somrarna för att slippa amma var timme

2018-07-21
ojojojsan
ojojojsan
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...