App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svartsjuk man

Jag har en manlig kollega som jag har blivit god vän med. Han är gift med barn i samma ålder som mig. Han har även hjälp mig igång med träning, han är PT. Min man och har har träffat kollegans familj några gånger och umgåtts och även varit på parmiddagar utan barnen. I maj framkom det att min man är svartsjuk på min kollega. Att jag umgås med honom. Jättemärkligt kändes det eftersom vi alla umgåtts och jag ser inga orsaker till att han ska vara det. Normalt sett är min man inte alls sådan. Han har aldrig varit svartsjuk förut. Han själv säger att han tycker det är konstigt men att han inte kan rå för det. Jag har konstaterat för honom att det är hans problem och att jag får ha vilka vänner jag vill men har ändå dragit ner på kontakten med kollegan för min mans skull. Igår gjorde jag något jättedumt och läste ett sms som min man skrivit med sin bästa kompis (jag hade fått låna mannens telefon för min va slut på batteri). Jag känner själv att det jag gjort är dumt och inget man får göra. Ni har jag grym ångest över det. Till det hör att det som stod i sms gjorde mig förvirrad. Det stod ”tack för att du lyssnade på mig i fredags natt” med svaret ”självklart, jag hoppas det ordnar sig för er”. Jag vet att de umgicks i fredags natt men blir helt förvirrad över vad han menar. Är det för oss det ska ordna sig? Något annat? Vad gör jag?? Jag känner skälv att jag måste berätta att jag läste sms för jag mår så dåligt över att jag gjorde det. Ska jag sedan fråga min man om det som stod eller ska jag låta honom ta upp det när/om han blir redo för det någon gång?

2018-07-19
Elin Axelsson
Elin Axelsson
Barn på 3 år och 2 månader

Elin: Svartsjuka män är inte roligt... hae du frågat vad han är svartsjuk på mer specifikt? Förutom att ni umgås? De har du ju rätt till.

Att du läste smset tycker jag inte är ngn världskatastrof, vi alla har gjort dumma saker. Men säg som det är tycker jag! Att nyfikenheten tog över och be om ursäkt sen. Men ska man ha en fungerande relation ska se inte finnas ngn svartsjuka, de förstör något enormt.

Har också märkt lite svartsjuke vibbar om jag umgås med en killkompis som är som en bror för mig medan killen har massor med tjejkompisar 😀 men det säger jag ingenting om. Vet inte vad detta är riktigt... någon konstig mansgrej kanske haha 😅

Lycka till iaf med allt och var ärlig och stark 💕

2018-07-19
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Verkligen inte okej att gå igenom någons privata meddelanden. Men när du nu ändå överträtt denna gräns och läst vad du läst. Så kan du lika gärna säga vad du gjort (be om ursäkt) och fråga vad som menas med meddelandet du läst. Antar att du inte kommer kunna släppa det heller om du inte gör detta?

2018-07-19
Okonkret
Okonkret

Jag skulle säga som det är. Jag är så pass ärlig så jag skulle fråga honom. Om inte annat gå lite varsamt fram och försök luska fram lite hur han mår eller om han är nöjd med er relation eller något liknande.

2018-07-19
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...