App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Upprepade missfall och fruktansvärd förlossning, vågar jag syskonförsök?

Fick en chock vid inskrivning hos barnmorskan i v14 då hon sa att det var min 5:e graviditet. Som tur är så resulterade den i en frisk bebis som nyligen fyllde ett år. Men vägen dit har varit så jobbig, ett utomkvedshavandeskap och 3 missfall. En psykiskt påfrestande graviditet där jag höll på att gå under av oro för ett nytt missfall. En förlossning som slutade i kejsarsnitt efter att jag varit fullt öppen i 8 timmar, men bebisen kom inte förbi spinea taggarna trots kraftiga värkar. Och ryggbedövningen som inte tog ordentligt under kejsarsnittet utan de fick ge extra smärtlindring när bebisen var ute. Fick inte så ont att de var tvungna att söva mig, men jag vill inte vara med om det igen. Nu kommer tankarna på syskon, vi vill gärna ha ett till barn. Men hur ska vi orka ta oss igenom allt igen och hur ska jag våga bli gravid då jag inte vill gå igenom ett till kejsarsnitt. Är det någon här som varit med om något liknande och kan ge lite råd?

2018-07-17
emc85
emc85
Bebis på 5 månader

vi har gått igenom 6 missfall mellan andra och tredje barnet och det var mentalt väldigt påfrestande, de hittade inga fel på varken mig eller min man och sa bara att det var biologisk slump och att vi bara ska försöka igen.. efter 6te missfallet ( fick missfall varje månad, blev ganska tjatigt och mentalt jobbigt) så gav jag nästan upp och tänkte att det kanske inte blir någon tredje.. men sen tog det sig på sjunde månaden.. märkligt nog är 7 min lyckosiffra och vi bor på vår gata på nummer 7.. så kanske var det ödet då.. sen efter att vi fick tredje barnet fick vi missfall igen och dessutom med tvillingar som orsakade stora blödningar men därefter tog det sig men jag trodde inte på det heller utan trodde att även andra försöket skulle resultera i missfall men nu är jag gravid i v22 och vi väntar faktiskt fjärde barnet i december märkligt nog. känns overkligt. förlossningarna har varit snabba och okomplicerade men missfallen har gjort att man är mer ödmjuk inför varje graviditet.. att det är inte så självklart att bli gravid...
hoppas att det går bra för er,

2018-07-25
flingan32
flingan32

Jag är inte i samma sits som du förutom att jag upplevde min förlossning som fruktansvärd. Ville dö hela tiden, och det höll igång i 31h. Hade extrem ångest och ville bara bort. Nu är jag gravid igen (1 år och 2 mån senare). Just nu känns det inte så hemskt men jag vågar knappt tänka på förlossningen. Tror att jag kommer få panikångest. Jag har dock varit och pratat med en aurorabarnmorska och tänker be om en sådan nu i ett tidigt skede för att få stöd med samtal och upplägg. För min del tror jag att en bättre planering kommer göra att jag känner mig något lugnare. Så mitt tips- be om en aurorabm!

2018-07-19
Mickapicka86
Mickapicka86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...