App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaccinera en 6 månaders baby innan en utlandsresa?

Ni som rest med småbarn från 5-7 månader, hur gjorde ni med vaccination? Vi ska eventuellt göra en resa nästa år till Kuba och undrar vilka vaccinationer som bör göras och om det går att göra tidigare? Kan mässlingsvaccin göras innan 6 mån t..ex? Skriv allt ni vet, tacksam för alla svar 🤗

2018-07-17
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

Vi bad att få vaccination mot tbc vid 6 månader. Kan vara väldigt bra att ha, särskilt om man ska röra sig på flygplatser.

2018-07-21
illusiona
illusiona

Hej!
Vi vaccinerade vår som vid 6 mån (nästan på dagen eftersom vi absolut inte fick ta tidigare) för utlandsresa till Thailand i 2 månader. Det kändes bra eftersom man även spenderar tid på flyg och flygplats, framförallt flygplatsen i Bangkok där det befinner sig folk från hela världen.
Som jag förstod det är man lite osäker på om vaccinet hjälper eftersom bäbisen får (kanske inte rätt ord men) "antikroppar" från mamman om man ammar och även från tiden i magen. Kommer inte ihåg var jag läste detta men googla lite så hittar du säkert.
Sedan var det något om att försäkringen inte gäller om man vaccinerar innan 6mån OM det skulle bli komplikationer. Men detta vaccinet känns ju väldigt säkert, med tanke på att det används så många år.
Det kändes iaf skönt att ge det till vår son, tyckte vi!

2018-07-20
erikaholm
erikaholm
Barn på 2 år och 8 månader

Hej! Jag jobbar på BVC men väntar nu också mitt första barn :) vad gäller mässlingsvaccin är det inte godkänt för barn under 9 månader men i vissa speciella fall kan det ges tidigare, men då med lite okänd verkan. Alltså inte farligt men det kanske inte ger god effekt :) hör med din BVC- sköterska eller vaccinationsmottagning. Kika också på WHO hur mycket mässling det finns på Kuba och gör en egen riskbedömning utifrån det :) Inga klara svar kanske men förhoppningsvis hjälper det lite.

2018-07-17
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...