App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid med BMI över 30

Hej, jag är gravid med mitt första barn, är 26 år & som rubriken säger så är mitt bmi över 30, jag får gå på extra läkarbesök, har fått blodförtunnande medicin för att förhindra blodpropp & havandeskapsförgiftning. Men jag hittar inte mycket att läsa om som överviktig & gravid.. Bara en massa skräckhistorier m.m. Skulle vara kul med lite folk som har erfarenhet av detta, dela gärna med er 😊

2018-07-17
ssoffiaaa
ssoffiaaa
Barn på 2 år och 2 månader

Visste inte att de kollade BMI så har ingen egen erfarenhet MEN graviditetsdiabetes och havandeskapsförgiftning och högt blodtryck ÄR komplikationer under graviditeten som kan undvikas med mindre vikt i kroppen, dessutom ökar risken för att föda för tidigt eller för att få stora barn eller liknande, därför har man ju extra kontrollen för att ha koll på detta. Själv är jag väldigt tränad, hälsosam och har fött tre friska barn utan komplikationer varken under graviditeten eller förlossningarna och inte fått några bristningar och kommit tillbaka snabbt till träningen efteråt. Även om man har högre BMI kanske man lägger om livsstilen till det bättre under graviditeten för att undvika komplikationerna. Tycärr finns det väldigt mycket skräckhistorier på internet som man inte ska läsa utan man får helt enkelt njuta av graviditeten och förlossningen och tänka på att man skapat ett litet mirakel!

2018-07-28
flingan32
flingan32

Jag vet dock inte mitt BMI när jag var gravid. Men alltid varit större! Inga problem med graviditet eller förlossning! Sen ju större du blir kommer du få det tynger när du är större! Men man får ta det som det kommer! Jag önskar bara att jag skulle ha tänkt mer på vad jag åt, såhär i efterhand. För nu får man ta skiten 😂 även om det är gott och äta så var det nog inte värt det!

2018-07-17
SanUno
SanUno

Inga proppar, ingen havandeskap, vaginala födslar.. ja det där med vikten har aldrig märkts eller ens nämnts hos bm

2018-07-17
ojojojsan
ojojojsan

Visste inte ens att de kollade BMI. Jag visste inte vad mitt var så jag kollade nu och det stod på 30,9. Är gravid med fjärde och har aldrig hört något om vikten. Jag är 165 lång och vägdes in på 84kg. Alla barn har föds friska och runt 4kg. Jag har väldigt lågt blodtryck 100/50. Järnet brukar dippa men med sista nu ligger jag på 110-115. Käkar järn när jag försöker bli gravid och dubblar dosen vid 15-20 veckor. Allt har gått bra.

2018-07-17
ojojojsan
ojojojsan

Jag hade BMI på 31 när kag skrevs in med båda barnen. Alla mina prover visade bra (med sonen var mina järndepåer låga, så fick börja med järn direkt) så det var väl inget speciellt jag fick göra.
Första grav fick jag gå på 2 extra besök för att kolla bltr. Men då var perfekt genom hela min grav. Så högt BMI behöver inte betyda riskgraviditet. För mig var det inga problem alls :)

2018-07-17
moaeg
moaeg
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...