App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

vad skall stå med i förlossningsbrevet?

hejsan! jag undrar lite kring detta förlossningsbrevet. Vet att man skriver ett med sin bm och många även skriver ett privat där alla mer privata saker står som är bra att veta. Jag väntar ju mitt första barn och undrar lite vad man skriver i ett förlossningsbrev? vad bör stå med?... har aldrig sett ett sådant brev själv och ingen som jag känner som riktigt minns hur dem skrev i sitt. skall man skriva saker om bara mig eller även om personen som är med på förlossningen? jag har ju ingen koll alls :O så vill ha lite hjälp med förslag som är BRA att skriva.

2018-07-16
miinnni
miinnni
Bebis på 14 månader

Det finns en jättebra mall att skriva ut på 1177! Sök på 1177 förlossningsbrev bara 🙂

2018-07-16
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Hej! BM brukar ha lite frågor som du får svara på, om du kan tänka dig smärtlindring, om din partner vill klippa navelsträngen och ifall du vill amma skriver de med om du vill ha stöd med det. Du kan ha med saker du är rädd/orolig för i det du skriver tillsammans med BM också. Jag skrev ett med BM och ett själv. I mitt egna skrev jag om saker som hänt mig som gör mig extra sårbar och vad jag ville att de skulle tänka på under undersökningar, skrev också att jag var rädd för att gå sönder och inte är bra på att uttrycka att jag har ont. Så du kan skriva allt du tycker är viktigt! Men vet att det är svårt, tyckte jag också. Men BM brukar vara bra på att hjälpa :)

2018-07-16
Moivil
Moivil

Jag skrev aldrig något eget. skrev ner lite punkter och så skrev min barnmorska med det i brevet vi skrev tillsammans. Jag tror min barnmorska (på förlossningen) läste brevet innan hon ens träffade mig. Kändes som hon redan visste allt. Jag skrev med att jag ville donera navelsträngsblodet, att jag ville ha epidural ( behövdes aldrig det gick såpass fort), att jag inte ville ha kvaddlar, Men det som är viktigt är att tänka och läsa på om smärtlindring, få ner i brevet om det är något du är rädd för, Det behöver inte vara värsta långa brevet, skönt om de hinner läsa hela liksom :)

2018-07-16
Niseen
Niseen

Hej! Du kan skriva ner eventuella rädslor! om du är öppen för smärtstillande/vilka du absolut inte vill ha eller vad du kan tänka dig! önskemål om bada innan eller önskemål om förlossningsställning! Jag skrev att jag ville vänta med att klippa navelsträngen tills den pulserat klart! asså,du kan skriva precis VAD DU VILL😀

2018-07-16
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...