App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossning nr 3

Hur var den? Dela gärna med er av era upplevelser :)

2018-07-16
8kee6
8kee6
Bebis på 14 månader

Jag funderar också såklart på hur det blir efteråt då jag fick mina tätt! Stora kommer precis ha fyllt 4 när bebis kommer och lillan fyller 3 bara 2 månader efter bebis ankomst! Hade ont länge i blygdbenet efter andra barnet,ca 1 år

2018-07-18
8kee6
8kee6

Jag tyckte att min tredje förlossning var den bästa! Värkarna var lite mer intensiva men tack vare lustgasen gick det och hantera, hela förlossningen gick på nästan 5 timmar och när det väl var dags för krystvärkarna gick det OTROLIGT snabbt han var ute på 3,4 minuter. Kom ut en liten bjässe på 4,200 g den största bebis jag fött iallafall😂 dock var återhämtningen efter mycket svår, hade ont i hela kroppen i nästan 2 veckor hade svårt att hålla urin och konditionen var katastrofal. Kan vara att jag fått 3 barn väldigt tätt kanske, mina barn är 4 år 3 år och lilleman blir 5 månader snart

2018-07-18
batgirl
batgirl

Vad är kuff för något?☺️ Jag har aldrig blivit igångsatt men är inte rädd för om det skulle ske heller! Jag tänker att tredje kanta lika lång tid som första barnet då jag hört att tredje kan vara lite lurig?

2018-07-17
8kee6
8kee6

Blev igångsatt eftersom det var Bf+15. Hade bokat mamma att vara med mig eftesom jag inte ville vara ensam om det skulle gå lika fort som igångsättningen med nr 2.

Blev inskriven klockan 9 på morgonen och fick dricka nån sorts hormoner som skulle sätta igång det hela, var öppen 3 cm under de två sista veckorna.
Så vi drack hormon varanan timme och kollade kurva och mellan det så gick vi promenader och spelade spel.
Fick sista vid 22 på kvällen och sen sov jag en liten kort stund. Vid 23.30 så drog värkarna igång riktigt hemskt, och sen var det mest värk hela tiden. Kände inte av några värkar alls under dagen förutom när jag gjorde kurva men bara små mest.

Hann bada en liten stund men sen hittade hon inte bebisens hjärtljud utan jag fick upp och lägga mig i sängen och vrida och vända. Sen gick det snabbt och hon är född 01.49 min lilla tjej. Använde bara lustgas, hade inte hunnit med nåt annat tror jag.

Min man hade inte hunnit dit på den tid det tog för henne att komma( om han skulle fått dit barnvakt och kört till BB, som ligger ca 1 timmes bilväg bort och dessutom var det snö och halt) Vi är bönder så han hade inte kunnat vara där mer än bitvis av dagen och nu fick min mamma en härlig upplevelse.

Min andra förlossning var också en igångsättning. Bf + 11 och sen hade jag väldigt lite vatten kvar.
Då blev jag inskriven kl 19 på kvällen och fick en kuff, mycket obehagligt. Somnade efter några värktabletter.
Kuffen gjorde ingen värkan utan kl 12 nästa dag fick jag nåt gel som skulle påverka livmodern. Då gick jag rundor inne på avdelningen, hade ingen med mig så då fick jag vackert stanna inomhus.
Började få lite värkar runt 17 och när de kollat med en kurva så fick jag komma in på ett förlossningsrum. Ville helst ha suttit på boll men jag hade bara värkar hela tiden så jag fick ligga i sängen och drog i mig lustgas hela tiden. Hade hunnit ringa mannen så han hann komma ca 20 minuter innan hon kom 19.42


Första var den bästa för den startade naturligt. hade ca 3 värkar i timmen när vi la oss vid 21, kunde inte somna mellan dem så jag packade väskan och vid 3 på natten så ringde jag förlossningen och väckte mannen. blev inskriven runt 4 och vara 7 cm öppen. Badade tills det var skiftbyte, då fick jag en Bm som var nästan pensionär, underbart härlig. Tog hål på hinnorna och vid 9.14 föddes min pojke.

2018-07-17
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Ang kvaddlar. (Har bara fött ett barn) Det sved när dem satte dem men det tar bort mycket smärta och höll bra. Dock tyckte jag värkarna flyttade från rygg till mage , fick kvaddlar på ryggen. Men man ska kunna få på magen med eller i princip vart som där det gör ont.

2018-07-17
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

ojojojsan: Hoppas du får en bättre upplevelse denna gången💕👍Låter inte alls kul!När har du bf nu och vart planerar du föda? Jag har haft väldigt bra upplevelser även om första barnet tog 42 timmar att få ut! Andra tog 9 timmar! Hoppas fler vill berätta om förlossning nr 3☺️

2018-07-17
8kee6
8kee6

Min tredje förlossning var en mardröm jag fortfarande får panik över. Är nu gravid med fjärde och jag känner paniken då och då. Jag har bokat stugor och hotell långt ifrån där jag bor för att slippa åka till Malmö igen. De skällde ut mig, snäste åt mig, smällde igen dörrar när jag försökte prata, de stängde ner avdelningen där jag låg för de sa jag var magsjuk. Jag försökte berätta att många gravida kvinnor spyr för livmodern arbetar under förlossningen och jag gjorde det på mina andra två men då snäste de och sa att alla förlossningar är olika. Pga detta ville ingen gå in till mig för jag ansågs magsjuk... när jag ringde på larmet för att jag började få krystvärkar så sa kärringen att det hade jag inte alls fått för jag var bara öppen 7cm. Jag sa att jag känner igen krystvärkar och nu kommer barnet. Fick en utskällning att hon kunde minsann sitt jobb bättre än vad jag kunde!! Därefter rusar hon ut och smäller igen dörren. Ja dottern kom för det var krystvärkar och de gick inte att hålla tillbaka. Dottern var medtagen och föddes med feber så läkarna kom snabbt. Hon är född kl 4 på morgonen. Därefter ser jag ingen personal förrän kl 12 på eftermiddagen. Då får vi byta rum och bli isolerade för att jag var ju magsjuk. Ingen ville skriva ut oss heller. Dagen efter fick jag höra att jag hade feber men det var nog pga magsjukan sa de så jag fick stanna en dag till. Tredje dagen undrar jag när jag ska få åka hem. Imorgon säger de. Fjärde dagen undrar jag när jag ska få åka hem. Då får jag till svars att jag dör om jag åker hem och inte får behandling. Jahapp liksom.. då hade jag barnsängsfeber. Blev förbannad och skrev ut mig själv på permission så fick åka tillbaka 3ggr dag för medicinering. När jag låg i mannens extrasäng på BB så kom en sköterska in och sa att det är äckligt att jag ligger där och måste ligga på plastmadrassen istället. Alla var otrevliga och formulerade sig jävligt klumpigt.

2018-07-17
ojojojsan
ojojojsan

Mina två tidigare förlossningar så började värkarna mer smygande och känningarna började tidigare, ca 20-23 timmsr innan barnen föddes. Med första barnet tog de hål på hinnorna minuterna innan det föddes, då använde jag ingen smärtlindring. Hann vara inne på förlossningen 15-20 min bara. Med andra barnet gick vattnet själv några min innan det var fött, då använde jag lustgas och var även då inne på förlossningen ca 20 min.
Kvaddlarna gjorde ont att få, mer ont än en enskild värk men lindrade väldigt bra sedan. Värkarna blev lättare att hantera. De kändes inte lika intensiva.

2018-07-16
Teskedsgumman
Teskedsgumman

Tredje förlossningen bad jag om att bli igångsatt. Hade redan kommit i 40+5 så långt in efter BF. Kunde inte vara gravid längre. Så vi fick igångsättning p g a många falska värkar tidigare i graviditeten, började redan vid 37 + 0 och sedan var vi inne minst 5 gånger på kontroll med falska värkar. Men efter att jag fått andra dosen 4 timmar efter första så drog allting igång och 6 timmar senare var lilla tjejen född. Det kändes väldigt intensivt med igångsättning, även om jag inte sprack något och det gick bra så kommer jag inte att välja det nästa gång. Utan jag kommer snällt vänta tills bebisen vill komma själv. Vi väntar fjärde i december 2018. Fött de andra två också vaginalt utan någon smärtstillande mer än bara lustgas. Första gick på 15 minuter från att vattnet gick och andra gick på 4 minuter efter att vattnet gick så jag har ett ganska "riskabelt" snabba förlossningar som kräver att jag är inne på sjukhuset när detta händer bara för annars så hinner vi inte in.

2018-07-16
flingan32
flingan32

Min tredje förlossning gick ganska snabbt, värkarna började 00:10 och sedan gick vattnet 4:00, 04:33 blev jag inskriven och undersökt, var då 4cm öppen, sen gick det undan och dottern föddes 5:13, använde bara lustgas då inget annat hans med. Men det gick jättebra. Mina andra två förlossningar gick också jättebra och de tog mellan 12-17 timmar från att vattnet gick, båda startade med vattenavgång.

2018-07-16
LindaAE
LindaAE
Barn på 1 år och 10 månader

Teskedsgumman: Hur var dina 2 förlossningar innan? Hur var kvaddlarna?

2018-07-16
8kee6
8kee6

Min tredje förlossning var kortare och mer intensiv än de två första. Den började med att vattnet gick 00.40. Strax efter började värkarna och de var ganska regelbundna direkt. Jag dushade och packade det sista i BB-väskan. Kl 3 åkte vi mot förlossningen, har ca en timmes bilfärd. Kl 4 blev jag inskriven och kontrollerades och var då öppen 4 cm. 06.40 föddes dottern. Använde kvaddlar som smärtlindring vid 6 tiden.

2018-07-16
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...