App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kalas i semestertider

Långt inlägg, behöver ventilera lite. Ge gärna tips och era åsikter.... Min son fyller år den 14/7, dvs mitt i sommaren. I min släkt firar vi alla födelsedagar med tårtkalas och vi har även ett ganska stort umgänge med jämnåriga barn. Tidigare år har de flesta varit hemma och vi har haft många gäster på kalasen ( första året hade vi gemensamt för alla och förra året ett för släkten och ett barnkalas). I år skickade jag ut inbjudningar till ca 35 Pers totalt, men nästan alla har tackat nej. I dag kom det 9 st på "vanliga" kalaset och i morgon kommer 3 kompisar på barnkalaset. Än tror jag inte att han förstår nåt, men hur blir det i framtiden? Själv känner jag mig lite ledsen över att min älskade unge blir bortprioriterad av så många. Inte ens hans pappa kunde tänka sig att komma... Nu har ju jag ett stundtals dåligt självförtroende och tar åt mig extra av sånt här. Försöker verkligen att inte föra över det på sonen förstås. Hur gör ni andra som fyller år eller har barn som fyller år mitt i sommaren? Mammahjärtat värker lite extra en sån här dag...

2018-07-14
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Mina två äldsta fyller i början av augusti med fyra dagars mellanrum. Deras farmor och morföräldrar brukar då vara i sina respektive sommarhus så vi firar barnen bara inom familjen. Barnen får välja vad de vill göra på sina födelsedagar, förra året blev det lekland och polismuseet. Sedan kan vi ha bjudning någon månad senare när farmor och morföräldrar har kommit hem igen och då bjuds även gudförädrar in. Barnkalas kan man ha när förskola/skola kommit igång igen så att kompisarna kan komma. Något år har vi haft kalas innan förskolan började och då svarade inte alla pga att de var bortresta, så ta det inte personligt om folk inte svarar. Jag har märkt att de flesta är dåliga på att osa i tid eller överhuvudtaget.

2018-07-16
Valaroma
Valaroma

Vi gör inget stort av det heller. Bara kaffe och tårta om det inte är jämna födelsedagar. Vi har haft en rätt liten släkt och då firas alla av alla. Men nu har min generation fått barn och nu är vi plötsligt rätt många. Men vi får se hur det blir framöver, det kanske bara var i år folk inte kunde/ville/orkade komma.
Jag tycker ju det är en härlig tradition vi har och vill gärna att min son ska ha fina minnen av sin släkt. Eftersom jag är ensamstående så känns det tråkigt om firandet bara ska bestå av honom och mig.

2018-07-16
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Vår son fyller också år den 13 juli också mitt i sommaren. Vi har dock valt för alla barnen, vi har tre barn och väntar fjärde att inte ha så stora kalas. Utan vi har de närmaste över på middag och tårta, så det blir aldrig så märkvärdigt. Vi har tyckt att kvalitet är bättre än kvantitet. Vill inte folk eller kan inte folk att komma så kan man ändå göra det roligt för barnet.

2018-07-16
flingan32
flingan32

Tack för era svar.
Det är ju lite av ett lyxproblem det inser jag. Vissa har ju inte så stora familjer som kan fira födelsedagar. Men i vår släkt är vi rätt så många och när alla andra kalas i släkten har 15-20 gäster och min son fick besök av 5 släktingar så blir det så sån stor skillnad.
Men det var ett bra tips att kolla innan när det passar bäst för gästerna.

2018-07-16
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Jag fyller år 1 Januari och det var också sjuuukt tråkigt! Oftast kom bara min bästis men kalas var det aldrig! När jag blev tonåring brukade jag dock ha tjejmiddag helgen efter och sedan när jag var äldre fira jag på nyår! Men det är inte kul som barn🤷🏻‍♀️

2018-07-15
8kee6
8kee6

Jag fyller år 29/7 och det var alltid problem med kalasen, speciellt det där att folk inte svarade för att de var bortresta och inte såg inbjudan,. Mamma började skriva att man skulle svara om man _kunde_ komma istf tvärtom,. Något år bjöd vi med syskonen till de som faktiskt kunde,. Barnkalas är faktiskt skönare när det inte kommer över 20 ungar

2018-07-15
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Idag har vi varit på ett släktkalas hos en 10 åring. Vi var inte alla. Vi var ca 15 pers vilket är mer ön tillräckligt. Om du vill så kan du ha släktkalas när han fyller år och barnkalas i augusti då skolan börjar eller veckan innan.

2018-07-15
Isabell25
Isabell25

Flera har för övrigt valt att svara väldigt sent, efter osa-datumet. Därför har jag verkligen känslan av att de väntat in roligare saker att göra....

2018-07-14
Maskrosmamma
Maskrosmamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...