App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kejsarsnitt eller vanlig förlossning?

Är extremt förlossningsrädd. Under förra förlossningen valde jag att bli igångstartad i vecka 38, extremt smärtsamt men helt utan komplikationer. Den här gången är jag rädd att babyn blir nära 4 kg, om inte mer och vet inte hur jag ska göra. Har valet mellan vanlig förlossning och kejsarsnitt (då nedsövd eftersom jag vägrar epidural då jag fortfarande har ont från förra förlossningen) och ska träffa narkosläkare om två veckor. Jag har aldrig opererats tidigare och kan under inga omständigheter svälja tabletter så är orolig för hur ett kejsarsnitt skulle bli, dock slipper man bristningar och problem med blåsan vilket är huvudorsaken till varför jag är livrädd för vaginal förlossning. Dessutom var jag uppe på benen och hur pigg som helst efter förra förlossningen en tror knappast att jag får en sådan ideal förlossning igen. Allt som inte gick fel då kan ju gå fel nu och jag tror att hon blir väldigt stor.. Så jag undrar hur andra tänkt i samma situation och vad era upplevelser är :)

2018-07-14
illusiona
illusiona
Barn på 1 år och 6 månader

Tänk på att kejsarsnitt är en stor operation och den ger ärrbildning på insidan som man kanske inte tänker på. Dessutom om man vill blir gravid igen och föda fler barn så är risken större för fler graviditetskomplikationer, se nedan länk:
https://medibas.se/handboken/kliniska-kapitel/obstetrik/tillstand-och-sjukdomar/#graviditetskomplikationer
jag hade en risk för placenta previa, som tur var blev det inte det i slutändan då det kan också se spontant beroende på hur ägget fäster sig i livmodern. jag har fött tre barn vaginalt och aldrig haft några komplikationer med varken sprickning eller annat. min kompis som fått barn närmare 5 kg gränsen ( hon har nu tre och alla är födda över 4.500 g. och de är födda vaginalt och hon är smal och nätt och har klarat det utan komplikationer. fungera starkt på ( och diskutera med förlossningsläkare och barnmorskor som har koll på kejsarsnitt och diverse komplikationer som kan ske) för det är som sagt väldigt stor operation och stort ingrepp på kroppen, jag har haft tre underbara förlossningar så det är klart att du kommer att kunna få fler såna! kroppen klarar mycket mer än man tror!

2018-07-20
flingan32
flingan32

För tre veckor sedan fick vi vår flicka. Då jag valde då vanlig förlossning som ej blev. Pga högt blodtryck så valde dom först sätta igång mig med väska varannan timme. Efter tre dygn utan att öppna mig en endaste cm och med smärta av förvärkar började onda tankar komma. Då e jag förstfödeska. Tillslut efter tjat om kejsarsnitt fick jag det. Jag va livrädd själv för epidural men en bra narkosläkare Gud det va det bästa jag kände ingen smärta alls. Så va ej rädd för det. Ja ett snitt är inte det skönaste men jag va redan uppe på benen andra dagen kunde göra alla behov utan problem. Visst det stramar i snittet och man kan ej ta I med magen när man ska upp men tips va på BB tills du känner du kan resa dig själv. Du får medcin och så ont gör ej snitt det kan jag lova.

2018-07-15
Brijana
Brijana
Barn på 1 år och 9 månader

Mina barn har fötts vaginalt alla tre, min första dotter som är 4 år kom på 3800 kg, min andra dotter 3 år gammal kom på 3600 och min son kom för 4 månader sen och vägde 4200 gram. Man blir nervös inför en kommande förlossning men jag hade aldrig någonsin valt kejsarsnitt framför vaginalt. Jag fick inga bristninggar eller sprack i nån av förlossningarna.

2018-07-15
batgirl
batgirl

Födde min gosse på 4,9kg i veckan. Förlossningen var ju inte smärtfri direkt men absolut hanterbart med den otroligt fantastiska personalen på sjukhuset! Jag fick lite bristningar men det kunde doktorn lätt sy och med bedövning så kände man ingenting. Var mest lättad och lycklig över att ha mitt barn på magen ^^

2018-07-15
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Mitt andra barn vägde 4575 och jag sprack ingenting.

2018-07-14
mammaeh
mammaeh

Inför andra barnet så har man ju redan blivit uttänjd därnere en gång så det behöver ju inte vara någon risk att man spricker trots stor bebis.

Men du känner ju din kropp bäst och det är ju bara du som kan bestämma.

2018-07-14
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag tänker att bara du vet vad som är bäst för dig☺️💕Oavsett hur bebis kommer ut är det enda viktiga att ni mår bra🙂Jag har fött 2 barn och de vägde båda 4kg styck och jag sprack INGENTING! En gammal vän till mig födde en tös på 2,5 kg och sprack hela vägen så storleken har ingen betydelse😊Hoppas allt går bra för er och lycka till mär det är dax😊

2018-07-14
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...