App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Otroligt svullna händer och fötter!

Har under halva graviditeten besvärats av galet svullna händer, ben och fötter och är nu i vecka 36. Detta har lett till att jag nu har gått upp 19 kg sedan start och har dessutom ett medfött hjärtfel som man tror kan vara lite boven i dramat till all denna vätska. Jag försöker köra stödstrumpor och högläge så gott det går men tycker det inte fungerar helt bra. Någon som har några underlättande tips för en höggravid i denna sommarvärme för de sista veckorna? Kallduschar?

2018-07-14
rebeckahs
rebeckahs
Bebis på 13 månader

Men isbad för fötterna var en bra idé. Kalla duschar också. Jag bor nära en sjö, och sonen har en liten pool i trädgården, så jag kan ju bada när jag vill, vilket är väldigt skönt nu. Annars är det väl bara att lida för konsten. Med första barnet gick jag upp runt 25 kilo och tappade 10 av dem första veckan efter förlossning. Även då hade jag massvis av vätska, trots att han föddes på hösten. Nu har jag gått upp 30 kilo och räknar med att tappa drygt hälften första veckan. Om jag någonsin får föda.

2018-07-14
Iowhannah
Iowhannah

Jag är som en ballong. Orkar inte bry mig om stödstrumpor längre, mina fötter blir lätt överhettade även när det inte är typ 30 grader varmt. Förvisso är jag i v 41 och har inte långt kvar (förhoppningsvis).

2018-07-14
Iowhannah
Iowhannah

Jag var också otroligt vätskefylld. Speciellt fötterna och benen. Inget hjälpte direkt, men jag gjorde ett ”isbad” för fötterna varje kväll. Det var skönt och hjälpte lite för stunden, men sista veckorna var otroligt smärtsamma tyvärr..

2018-07-14
Emliew
Emliew
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...