App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svårt att somna

Hej! Har en flicka på 2år5mån som alltid vart svår att söva, har alltid tagit lång tid msn börjar tycka det blir extra jobbigt nu när vi har en 3mån bäbis oxå...har testat allt känns de som, vi har en bra rutin med varva ner, bok, tandborstning osv, men så fort vi ska lägga oss i sängen o sova så går det inte. Spelar ingen roll vad vi gjort under dagen, hur trött o utmattad hon än är, hon blir hur pigg som helst när vi kommer till sängen o proceduren där tar alltid minst en timme! Helt ok om jag inte måste sitta där bredvid henne! Detta håller inte i längden! Hon sover middag, har försökt trappa ner men det hjälper inte heller, när vi tar bort vilan så blir hon istället grinig o mycket jobbigt fram mot 16 tiden o framåt...hon är trött precis innan vi ska sova på kvällen, men ändå tar det så lång tid! Tips på vad vi kan göra??? 😟

2018-07-12
Lily1988
Lily1988
Barn på 2 år och 3 månader

Vi har det nästan likadant hemma. Min man nattar ofta dottern dock och jag tar bebis.
Men han säger att lättast är om han ligger bredvid henne, så pratar de lite och sen vänder han ryggen till och låtsas sova. Ibland tar det 10 min men ibland kan det ta 45 min om hon är riktigt envis.

Vi har en 120cm säng till henne just nu, så om vi ska försöka få henne att sova själv behöver vi köpa en säng som inte är lika lätt att ta sig upp ur 😅 För lämnar man sängen när hon inte sover så flyger hon upp efter en.

Har inget mer direkt tips än att försöka vara så tråkig som möjligt, inte prata och låtsas sovs.

2018-07-13
moaeg
moaeg
Barn på 2 år och 3 månader

Jag ligger brevid min dotter och snabbast går det när hon inte får plats att röra sig. Håller om henne eller tränger in henne mot väggen (kanske låter hårt men lovar att hon inte lider av det 🙈😂) hon protesterar några sekunder men sen somnar hon gott. Försöker göra mig så tråkig sommöjlig och blundar eller ligger med ryggen mot henne. När hon pratar för mkt berättar jag vad vi ska göra imorgon och förklarar att då måste hon sova först ex gå till lekparken, bada, åka till mormor. Hon är 2,5 år. Lycka till!

2018-07-13
Mammmaw08
Mammmaw08
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...