App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossningsrädsla efter akutsnitt

1 Juni kom äntligen vår dotter ut efter 30 timmar med värkar och där också en lång förlossning. När jag var i vecka 18 dog min mamma som gjorde snitt på 3 av 4 barn pga smalt bäcken. Sen hon dog kände jag, nästan visste att det skulle bli akut snitt för mig, jag vet inte varför. Och rätt hade jag också. Jag var aldrig ett dugg orolig inför min förlossning, snarare tvärtom. Jag var jätte taggad och längtade efter förlossningen, jag tänkte 'jag är en tuff tjej, det klarar jag utan problem" men dem värkarna, min smärtgräns var nog inte så hög ändå. Jag har blandade känslor om att få föda normalt eller via snitt nästa gång. Jag vill uppleva att föda normalt men är rädd för att det ska bli värre, kanske urakut snitt eller att jag inte ska hinna få någon bedövning. Denna gången gick allting I lungt tempo och jag hann få ryggbedövning I tid. Sen blir jag rädd för smärtan, för om man frågar mig var den hemsk, innan jag fick ryggbedövningen. Jag är också rädd för att behöva klippas eller spricka mycket. Från att gå från taggad och helt orädd och nu är förlossningen inför nästa barn någon som jag kan grubbla över och vi har inte ens planerat när vi ska ha vårt nästa barn. Jag är inte så förlossningsrädd så jag inte skulle vilja försöka föda normalt. Men det är en sak jag kan grubbla på en hel del. Har ni några stöttande meningar, tips eller upplevelser att dela med er av?

2018-07-12
Tilda305
Tilda305
Barn på 1 år och 9 månader

Din erfarenhet ligger så färsk i minnet också, med tiden kommer du få mer distans till din förlossning och mer tid att bearbeta den, vilket kanske ger dig en helt annan syn på det hela.

Jag hade en jobbig upplevelse med första barnet och kunde inte ens föreställa mig att gå igenom en till förlossning innan barnet var runt tre månader. Då kom det lite sakta, insikten att jag förmodligen vill göra om det hela och få revansch på förra förlossningen.

Mitt tips är att ta en dag i taget nu och om några månader börja tänka på förlossning igen. Du har ju ingen aning om hur du kommer att känna om ett år t ex.

2018-07-14
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Tack för svar. Då ska jag ta upp detta med mim bm. Konstigt nog, trots förlossningsrädsla längtsr jag tills det är dags för nästa.

2018-07-13
Tilda305
Tilda305

Jag var också mer rädd och orolig med nr2- tog upp mina rädslor med BM och då fock jag en samtalskontakt med en utbildad bm på förlossningsoro på mottagningen. Var skönt att få prata av sig ordentligt om första förlossningen samt tänka igenom metoder för att hantera olika saker som ligger och gnager. Jag var fortf orolig efter dessa 3 samtalen men betydligt bättre och kände mig ok med tanken på förlossningen. Hon sa att generellt är det fler som är oroliga inför 2an iom att man faktiskt är medveten om smärtan och har kanske jobbiga erfarenheter i bagaget som hände första gången. Vid 1a är man mer lyckligt ovetande😏 Upplevde min 2a förlossning mycket bättre. Framförallt gick allt mycket snabbare och var mindre utdraget. Från 6cm till tjejen var ute var 1,5 - med första tog samma tur säkert typ 10h🙄 Smärtan var dock det samma, lika ont men lättare att hantera när det var kortare tid. Stort lycka till!

2018-07-12
Krickolainen
Krickolainen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...