App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Köra cross under graviditeten?

Glad sommar på er :) jo det är så att jag och sambon har ett gemensamt intresse och det är att köra cross på somrarna. Vi tävlar inte och vi kör sällan på bana utan vi är i skogen och kör runt på stigar och hittar fina utsikter mm. Nu till min fundering. Skulle man våga åka sakta runt och bara köra vägar med crossen även fast jag är gravid? Har massa skydd men inget över magen (har man aldrig ändå). Rent tekniskt så är jag väl rädd för vibrationerna mest (att det skakar en del på små grusvägar) då jag lär köra som man kör med moped ungefär. :) har ju längtat i typ 10 månader på att få köra och nu kanske jag inte kan. 🤔

2018-07-11
bellasundstrom
bellasundstrom
Bebis på 13 månader

tycker att du borde fråga en läkare eller barnmorska om detta. jag håller själv på med konståkning och man kan ramla och slå sig men enligt läkare och barnmorska så är barnet väl skyddat i magen. dock ramlar jag inte på magen om jag ramlar i konståkningen men det är väl annorlund i cross körning. tycker att du ska kolla med barnmorska eller läkare som svarar säkert bättre på denna fråga.

2018-07-16
flingan32
flingan32

Jag vågade inte ens köra min moped, som går max 25 km/h, på cykelbana när jag var gravid. Dels var jag rädd att ramla sen var jag rätt yr i början av graviditeten så det kändes inte så bra att åka.

Tänker att du gör som du vill men risken är ju att du ramlar. Angående vibrationer kan jag inte säga säkert men tror inte det kan vara farligt.

2018-07-13
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Jag jobbar som sjukvårdare i ambulans på bland annat crossbanor, och med tanke på vilka skador som kan uppkomma så hade jag låtit bli att köra denna sommaren om jag var du. Du bestämmer såklart själv men allt kan hända. Jag hade inte riskerat att trilla och kanske få styret i magen.

2018-07-12
Victoriafalk
Victoriafalk
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...