App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Fel känslor?

Jag känner mig verkligen hemsk. Har längtat efter att bli gravid & nu när jag är det så orkar jag inte längre. Är i vecka 5+6 & mår så illa, har testat alla tips jag fått men inget har hjälpt. Har just nu sea band som hjälper lite. Men känner mig spyfärdig mest hela tiden. Jag är så trött & elak mot min sambo då jag knappt sover pga illamåendet. Har gått ner nästan 5 kg dom här veckorna. Känner mig som en usel mamma som bara önskar bort detta. Är det någon mer som känner/ har kännt så här?

2018-07-10
Bebis på 12 månader

Tack för alla tips & berättelser, hjälper lite att veta att man inte är ensam om att må så här. Fick åka till akuten i onsdags då jag svimmat pga uttorkning. Illamåendet är inte lika jobbigt men finns där hela tiden. Upptäckte att hårdbröd med ost hjälpte. Samt, konstigt nog, sitta ute på balkongen flera timmar. Har varit ute från kl 10-15 idag & mår bättre. Min sambo är underbar, hade aldrig klarat detta utan honom.

2018-07-13
Bebis på 12 månader

Hoppas något av tipsen är till hjälp, kram på dig!🤗

2018-07-12
Bebis på 15 månader

Åkajuktabletter postafen blev jag rekommenderad av min bm och det var det ända som fungerade på mig.

2018-07-12
Jacquelinelo
Jacquelinelo
Barn på 2 år och 3 månader

Jag kräktes ifrån v 6-32. Och hade spyan i halsen dagligen. Va många gånger jag tänkte jag orkar inte detta. Jag åkte in och ut på sjukhuset och tillslut fick jag ondansetron bluefish utskrivet. Inget annan hjälpte. Detta stoppade upp kräkningarna iaf. Och tog jag inte dessa så låg jag i badrummet igen. Jag fick prata med en psykolog då jag låg inlagd eftersom jag mådde så pass dåligt av denna graviditet. Men jag kan lova dig att då du är på ultraljudet och får se din lilla, då kommer du tycka att allt är värt de. Och jag kan lova dig oxå att då allt är över och du får ditt barn pålagt på bröstet då glömmer du precis allt ❤️ Alla symtom bara försvann redan dagen då vattnet gick för mig :) Det är tufft och du kommer klara det. Och älskar din sambo dig så stöttar han dig ❤️

2018-07-12
Mars2017
Mars2017

Citronvatten med is, samt tugga is kan underlätta, hjälpte lite för mig iaf. Det går över men förstår känslan. Kräktes från jul(ca V6) fram till början av mars ungefär var inne och fick dropp en gång. Otroligt jobbig tid men det går över men förstår att de är svårt att se ljuset i tunneln just nu. Kan bli en viss lättnad när ni väl gör ett ultraljud tidigt med.

2018-07-12
Ostbåge91
Ostbåge91
Gravid i vecka 21

Jag mådde illa och kräktes dygnet runt fram till vecka 18.. Har varit helt slut men nu har det lugnat ner sig. Testa postafen som finns på apoteket och hjälper inte det så be barnmorskan om lergigan comp.

2018-07-11
Bebis på 15 månader

Stackare! Vet precis hur du känner! I mitt fall hjälpte lergigan comp som gjorde att jag kunde äta och jobba och fungera skapligt. Prata med din barnmorska.

2018-07-10
akmagnelov
akmagnelov

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-07-10
akmagnelov
akmagnelov

Det är inte för alltid och oftast (för de flesta) går det över i vecka 13! Har du inga barn innan så njut att kunna må dåligt ifred! Jag har precis slutat må illa å kräkas å jag har vart föräldraledig till 2 och det var fan inte kul😝Småäta har funkat för mig! Filmjölk,knäckis,äpplen,lakrits,soppa! Det är snart över🙂

2018-07-10
8kee6
8kee6

Din graviditet har knappt börjat och du är redan less?? Har du prövat Postafen från apoteket? Har du prövat a-fil? Har du bokat läkarbesök och undersökt att det inte ligger något annat bakom?? Förhoppningsvis går ditt illamående över ju längre in du kommer.

2018-07-10
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Kände samma som dig i början men det brukar släppa för de flesta runt v 13 eller så får man som mig att enda pausen från illamåendet var 2 veckor i andra trismestern. Men jag åt vaniljglass, kolhydrater och mineralvatten och det plocka bort en del illamåendet. Och i v 10 hade jag vant mig, det var en del av vardagen så störde mig inte så mycket sålänge jag inte åkte bil eller buss. Småäta var en fördel typ melon eller morot. Hoppas det blir bättre!

2018-07-10
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...