App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sjukskriven i vecka 35

Jag har ett medfött hjärtfel som ger mig hjärtklappningar och arytmier, det här har jag kunnat avstyra med hjälp av medicin förut men nu under graviditeten är det inte rekommenderat att använda någon medicin för detta. Så graviditeten har varit ganska tuff med en hel del hjärtklappningar och har haft en-två veckors sjukskrivning i vecka 23-24 bl.a men har ändå lyckats klara arbetet ända fram till nu. Nu har vi kommit överens om 100% sjukskrivning efter en hel del kämpande med mitt hjärta och för att jag ska vara pigg tills bebis kommer. Som den rastlösa själ jag är så tänker jag - vad ska jag nu göra i 5 veckor (eller längre om hon väljer att stanna inne)? Ge gärna tips på hur jag kan bibehålla en bra vardagsrutin och få dagarna att gå utan att klättra på väggarna!

2018-07-09
rebeckahs
rebeckahs
Bebis på 1 månader

Oj. Jag har varit sjukskriven sedan vecka 15 (är på bf+3 nu) och tycker inte att jag haft direkt tråkigt, men så har jag varit väldigt deprimerad också och behövt tänka på mitt mående. Nu vet jag inte hur du bor men har ni trädgård så finns det säkerligen massvis att göra där. Jag har ägnat de senaste fyra dagarna åt trädgårdsarbete, dels för att få tiden att gå, dels för att det behövs, och dels för att tvinga ut bebisen. Än så länge har jag fått en renare trädgård och en sönderslagen lilltå men ingen bebis.

2018-07-10
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 3 år och 4 månader

Önskar jag hade den energin!!! Har varit sjukskriven med alla 4 från vääääldigt tidigt in i grav och har varit så pass illa att jag inte haft varken val eller ork till att röra mig. Känner mig som en strandad val i soffan och kollat igenom alla serier på Netflix. ÅNGEST! såhär på slutet kan du ju se till så allt är färdigt för bebisen. Gör massa matlådor, handla hem mat för efter förlossning om du ammar så kommer du vara hungrig som en flodhäst 😂 Gör många matlådor. Passa på att krypa på golvet och kolla vart du får barnsäkra när bebbe är runt 6 månader. Försök vila och koppla av. Du vet inte hur mycket sömn du får när bebisen kommer. Gå till affären och känn lugnet innan du har en skrikig 2åring som ligger på golvet och skriker vid godisavdelningen

2018-07-10
ojojojsan
ojojojsan

Ja du, att ha massa färdig mat att bara ta upp och värma är ett stort plus efter förlossningen, och jag som bakar allt bröd själv bakade inför de första veckorna. läste en del böcker inför födseln och handarbetade eftersom jag gillar det. Sen var det bara det vanligaarbetet här på bondgården som skulle skötas.

Gå lugna promenader, om du orkar förstås, bra för att kunna få fart på förloppet kanske. (fungerade inte alls nu tredje gången)

Umgås med vänner, skämma bort sig själv, klippa håret nu innan bebis kanske. Vila upp dig inför bf

2018-07-09
ma78
ma78
Barn på 3 år och 11 månader

Hej! Var sjukskriven från vecka 20 med första barnet och jag badade varje dag nästan,lyssnade på poddar och dokumentärer! Läste böcker,gjorde matlådor (vilket är skitbra) utövade yoga och träffade vänner och fikade! gick en amningskurs med! dagarna gick otroligt fort! förutom de 13 dagar jag gick över bf då😂 Ha en fin sommar

2018-07-09
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...