App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Kejsarsnitt

Den 1 Juli föddes min dotter genom ett akut kejsarsnitt. Min kompis födde sin dotter igår i vaginal förlossning. Jag känner mig avundsjuk på henne som fått föda vaginalt. Jag känner att jag inte har fött mitt barn utan att någon plockade ut henne åt mig. Det känns som ena stunden hade jag ont (I 30 timmar) andra stunden så var jag på ett operationsbord och plockade ut henne, å helt plötsligt hade jag ett barn som var mitt som skulle följa med hem. Jag blev inte chockad eller så men det belastar mig lite eller vad man ska säga, att det inte känns som om jag har fött henne. Många som fött vaginalt tycker att jag har fått någon slags lyx för att jag har "sluppit" föda vaginalt och sluppit den smärtan. Men ett snitt är en hemsk smärta efteråt och jag hade värkarna och allting och känner att jag hade bara den sista biten kvar, krystarbetet, jag låg och inväntade krystningsvärkarna men istället blev det snitt. Jag hade värkar och kunde gärna krystat och gjort det sista också. Då hade jag fått känna att jag fött mitt egna barn. Ni som har gjort kejsarsnitt har ni känt som jag? Vad kan jag föra för att inte känna som jag gör? Hur har ni upplevt det?

2018-07-08
Tilda305
Tilda305
Barn på 1 år och 9 månader

Tack alla för svar! Det glädjer mig 😊 Jag ska prata med min barnmorska och be om att få träffa barnmorskan som var med och förelöste vår flicka. Jag fick aldrig gått igenom förlossningen riktigt efteråt. Jag börjar tänka mer och mer att det viktigaste är att My mår bra. Inget annat är viktigare. Och jag är ju såklart glad över att jag har fiffi är som vanligt och allt sånt :p snittet gjorde mest ont i 2 veckor så den smärtan har jag glömt lite iallafall.

2018-07-12
Tilda305
Tilda305

Har också känt samma. Fick ett akutsnitt när sonen var i v36+3. Hon var dock avundsjuk att jag slapp gå hela graviditeten men sonen vägde 4 kilo när han kom ut och hon födde i v 42 med samma vikt på sin son. Men jag är sjukt glad att fiffi mådde bra. (Gjorde inte min kompis). Jag har sluppit urinläckage, sprickor, kunde ha sex nästan direkt och min make är överlycklig att hans älskade fiffi fortfarnade är perfekt XD. Sen ja snittet gjorde skitont och det är definitivt ingen "Lyxförlossning". Utan jag bara låg i sängen på BB kunde ju inte resa mig upp själv, orkade inte engagera mig i läkarundersökningen av sonen. Kunde inte böja mig på jättelänge sånt som min kompis kunde och tog för givet. Sen medans hon hade en vacker upplevelse så spydde jag av bedövningen och kunde inte andas när de plocka ut han och mådde skit. Är endå lycklig för jag slapp min rädsla för sprickor. Så det finns för och nackdelar och kejsarsnitt är sämre än en varginal enligt sjukvården så de hade sagt våran förlossning är värre. Men jag kommer faktiskt be om ett planerat snitt nästa gång om det är möjligt då igångsättningen var det värsta jag varit med om.

2018-07-10
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Jag blev också akut snittad efter att de försökt få igång mig. Problemet hos mig var att jag aldrig riktigt öppnades (öppnades bara 3 cm efter att de tagit hål på hinnan och vattnet gick)
Min sons puls gick ner för mycket flera gånger så de vågade inte fortsatta. Jag som aldrig har opereras förut var allt nytt och svårt att ta in. Nu i efterhand (5 mån senare) är jag glad att jag blev snittad för jag hade inte kunnat tagit mig igenom en vaginalförlossning just där och då.

2018-07-10
margus29
margus29

för mig blev det planerat snitt då ungen låg fel och inte ville vända sig i vändningsförsöket. förstår dig till fullo dö jag kan känna likadant och hoppas för fullt att nästa inte ska vara lika bångstyrig så jag får en vaginal förlossning då. så med den tankebanan känns det ändå ganska ok, Men ärret är ju där och påminner oss varje dag... 10 månader senare med en störtfrisk son så känns det ändå som att det är det viktigaste.

2018-07-10
Monstermamsen
Monstermamsen
Bebis på 4 månader

Jag fick också akut kejsarsnitt och är otroligt glad och tacksam att min dotter mådde bra. Det känns som att det är huvudsaken.

2018-07-09
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Båda mina tjejer är snittade. Första med ett akutsnitt. Jag känner en enorm tacksamhet åt att hon snittades, hon hade inte levt annars. Hon andades inte när hon kom ut, hon räddades av läkarna på op. Okej att vi inte har tryckt ut ungarna själv men allt det vi gick igenom va inte heller lätt. För mig va det jobbigt psykiskt första gången, jag viste inte om hon skulle överleva. Andra gången gick det bara inte för sig, säcken ville inte spricka så jag fick inga riktiga värkar. Läkaren kunde inte men 100% säga hur navelsträngen låg och det va tre veckor för tidig. Med risk för en väldigt snabb förlossning (eftersom hon kunde vara väldigt liten)utan smärtlindring och med oron för att navelsträngen kunde vara runt halsen så kom jag och läkaren överens om ett planerat snitt. Jag är glad att han lyssnade på mig för jag va så otrolig jävla rädd att hon också skulle födas utan att andas. Förstår att det inte bara är att inte känna som du gör men försök tänk att du har burit ditt barn en graviditet, du är en superhjältemamma precis som alla andra! Så tänker iaf jag. HEJA SNITT!!!

2018-07-09
Emma_isa
Emma_isa

Jag snittades 21/6 inte akut men räknas som akut (alltså vaket o ”planerat” 30 min innan) efter 40 timmar med värkar. Jag kan känns igen känslan av att kroppen är oförmögen att göra det den är gjord för så att säga vilket jag kände redan innan efter att ha gått över tiden så långt. Men jag är så nöjd o glad över mitt snitt, det fanns ingen ork kvar o jag öppnades inte plus att han låg fel så var inga alternativ. Är så glad över möjligheten o all underbar personal och att få möjlighet att även i ett kritiskt skede ha en lugn o trygg födsel att se tillbaka på även om den inte blev som tänkt. Sjukvården är fantastisk är min största känsla! :)

2018-07-09
Litenpåge
Litenpåge
Gravid i vecka 11

Jag har fött båda vägarna. Men min förstfödda blev det snitt, planerat 1 v före så jag kunde smälta det innan det var dags. Ville inte bli snittad! Men så här några år efter spelar det ingen roll! Och jag kan säg det att både vaginalt och snitt gör väldigt ont efter! Och det finns fördelar och nackdelar med båda. Men det viktigaste är väl att barnet och du mår bra efter omständigheterna. Om du mår dåligt, vänta inte med att få prata med någon - barnmorska, psykolog osv.

2018-07-09
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag födde min son i maj genom ett akut snitt och tyckte att det var jobbigt de första veckorna. Jag hade svårt att acceptera att min kropp inte klarade av en vaginal förlossning, allt som jag genomgick under mer än ett dygn och sedan inte kunna eller ens orka föda vaginalt. Jag tänkte inte på att det kunde bli så, det ska ju liksom bara funka tänkte jag nog. Det är kanske ingen tröst men det blir bättre. Gick du igenom förlossningen på BB ordentligt? Annars är mitt tips att du gör det igen, det hjälpte mig iallafall. Nu är allt så färskt för dig, det har bara gått en vecka och du kommer att få mer distans till förlossningen. Var uppmärksam på hur du mår och hur mycket tid tankarna på förlossningen upptar av din vardag. Om det påverkar dig mycket är det viktigt att du söker hjälp att hantera det. Stor kram! ❤

2018-07-09
Moivil
Moivil

Ja, där håller jag med dig, jag är absolut glad över att ha sparat på fiffi och så. Snitt har ju sina fördelar precis som vaginal förlossning. Jag har inte direkt ont längre. Men bara känslan att känna att jag inte har fött mitt barn är jobbig. Vad skönt att du inte känner så 😊

2018-07-09
Tilda305
Tilda305

Jag födde oxå med akut snitt. Känner inte alls som dig, mest glad att jag slapp föda vaginalt o spräcka allt. Slippa problem med toa o hålla tätt o även slippa ha ont vid sex. Ja ärret gjorde ont oxå men det blir bättre. Jag fick min dotter 4 mars o känner knappt av ärret. Bara när jag har tajta jeans som klämmer på ärret. Men hade jag haft en storlek större på jeans hade jag nog inte haft lika ont. Tycker inte att du ska känns som du gör. Ska jag ha mer barn kommer jag välja snitt igen utan tvekan.

2018-07-09
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...