App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

preventivmedel

Hej, jag behöver tips på bra preventivmedel? vad rekommenderar ni? jag tycker bara jag har hört massa negativt om allt så därför har jag aldrig använt preventivmedel. Så vad använder ni? Hur funkar Det? positiva och negativa med Det?

2018-07-08
Jenniefer
Jenniefer
Barn på 1 år och 9 månader

Kopparspiral fungerade felfritt för mig i 9 år :)

2018-07-09
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Hade pstaven nexplanon efter min första dotter, blödningar varje dag i 6 mån huvudvärk och humörsvängningar. Tog ut den. Efter min andra dotter använde jag kopparspiralen, efter 1 år och lite magsmärtor på slutet så gick jg till min bm. Man kunde inte hitta spiralen, efter ett ultraljud visade det sig att plasten fanns där men koppartrådarna hade trillat ut tydligen vanligt i samband med helamning. Nu efter vårt tredje barn nu född i mars så prova jag ppiller noveltta, fyfan de värsta jag gjort slängde allt efter bara 2 veckor, så jag ska på onsdag gå o prova hormonspiralen kyleena, tydligen en ny sort, bm sa att det var lika med att ta 8 ppiller på ett helt år så lite hormoner i den (är extremt könslig mot extra hormoner) och alla hon hade satt i spiralen till va jätte nöjda med den. Hoppas den funkar på mg också återstår o se

2018-07-09
batgirl
batgirl

Hade hormonspiral ett tag det var hemskt. Humörsvängningar, ökad hårväxt, depression och jag hade konstant ont av den trots att den satt som den skulle. Gjorde oxå skitont att sätta in, dock hade jag inte fött barn då.

För tillfället äter jag p-piller men funderar på pessar.

2018-07-09
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Jag har satt in en kopparspiral, för tillfället. Ska göra det en sterilisering sen men jag väntar på att lillan ska bli lite mer självständig, äta mat och inte amma så mycket på dagtid.

Jag har inte märkt så mycket av att man blöder mer vid mens, hade riklig mens innan med, men mellan mensen så har jag haft 2-3 dagar med lite blödningar. Lite irriterande men nu tror jag att jag vet ungefär hur det blir nästa gång.

Satte in den vid återbesöket och det var nog tur eftersom jag fick tillbaka mensen väligt fort denna gång.

2018-07-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag använder minipiller och det är så olika,. Hade problem med några sorter och har prövat mig fram till några som passar mig

2018-07-08
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Jag använde kopparspiral och det fungerade jättebra för mig. Blödde mer under mensen jämfört med innan, men det var det värt för att slippa hormoner i kroppen. Hade lite kramp första veckan som försvann sen. Hade den i ett år innan vi tog ut den för att skaffa barn igen. Så fort ungen är ute tänker jag stoppa in en ny, skönt när man slipper tänka på skydd varje gång eftersom der håller i fem år :). Min mamma hade också kopparspiral och mådde jättedåligt, det visade sig att hon var allergisk mot koppar i kroppen. Så det är väl individuellt antar jag :)

2018-07-08
illusiona
illusiona
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...