App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vaccination

Hej! Jag har en man som är strikt emot vaccinationer, men när jag frågar honom varför så har han inte ett riktigt ett svar om varför och säger bara att han har hört det från si o så. För mig så räcker inte det.. men jag själv vet inte vad jag tycker!! Jag är mitt emellan, för han gör mig så osäker när han säger att det är så farligt och extremt onödigt, men när jag utgår från MINA egna erfarenheter så har jag tagit det, alla mina vänner. Och vi är alla friska? Och så känns som att alla slutar ta vaccinationer nu, men hur vet vi att det faktiskt stämmer förens denna generation vuxit upp? Vill jag ge min dotter vacctination och få dåligt samvete över att det skadat henne i framtiden eller vill jag inte ge henne, och ha dåligt samvete över att hon blivit sjuk pga brist av vaccination?! Vill så gärna höra om era åsikter.. inget är rätt och fel. o alla har rätt till att tycka olika så glöm inte det!

2018-07-08
Fairlyta
Fairlyta
Barn på 1 år och 10 månader

Hej. Vi har samma. Både tbe och tbc. Vi har också get vaccin mot vattenkoppor. De vaccinet har användas i 40 år i Västeuropa och USA finns att få på BVC om man frågar.

2018-07-17
Isabell25
Isabell25

Vi har tre barn och alla har vaccinerats med alla vaccinationer som finns i basprogrammet + även TBE vaccinationen som är nästan ett måste tycker jag.. eftersom det finns hemska sjukdomar som är förnippade med fästingen. det har varit självklart för oss att skydda våra barn från alla sjukdomar som kan vara livshotande i värsta fall alltså dödliga. nu har vi dessutom haft utbrott av mässlingen i sverige som också är dödlig i värsta fall. våra barn är vaccinerade mot allt som går att vaccinera samt även mot TBE och även TBC som man kan be om på BVC om man planerar att åka till östeuropa där det är mycket TBC som förekommer. jag har inte hört något om att de befintliga vaccinationerna som har använt i över 50 år som skulle vara farliga på något sätt. tycker att du bör fråga BVC eller barnläkare och de på vaccinationscentraler, alltså vårdpersonal som arbetar med detta och har mer kunskap. för att ta beslut att inte skydda sina barn mot alla dessa hemska sjukdomar skulle jag inte våga ta eftersom jag vill det bästa för våra barn och att de förblir friska resten av livet. röda hund är ex. på en sån sjukdom som kan ex. vid en graviditet drabba fostret och orsaka svåra fosterskador .. om modern är inte vaccinerad och skulle råka få denna.

2018-07-17
flingan32
flingan32

Hej!
Tyvärr så är det ofta brist på kunskap där din man helt enkelt inte tagit reda på fakta utan bara "hört det".
Jag är sjuksköterska och jobbat mycket på infektionsakuten där vuxna som inte vaccinerats när de var barn kommer in med just barnsjukdomar som mässling, polio, stelkramp mm. Då får man behandling för sitt tillstånd Och erbjuds vaccinen. Ska ert barn i framtiden ut och resa till länder där de sjukdomar vi i norden vaccineras mot fortfarande har en bredd utspridning så kommer ert barn ändå behöva vaccineras. Majoriteten av svenska befolkningen följer vaccinationsprogrammet och risken för komplikationer är liten. Här är en länk till en sida om vaccin du och din man kanske kan läsa.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/vaccinationer/vaccinationsprogram/allmant-program-for-barn/

//Sandra

2018-07-12
Sandiej87
Sandiej87

Jag förstår inte riktig hur man kan komma till beslutet att inte vaccinerar sina barn. Sjukdomarna har inte försvunnit och de kan komma tillbaka hur snabb som helst och var som helst givet att vi kan resa över världen så snabb och lätt så även om man själv reser inte., andra gör det och kan ta med sig sjukdom...
Lite info om vacciner:
http://www.who.int/features/qa/84/en/

2018-07-12
Anamarquez
Anamarquez

Men hur försvarar du ditt val att inte vaccinera när mässlingen faktiskt finns i Sverige och utbrott sker med jämna mellanrum? 😱

2018-07-12
ojojojsan
ojojojsan

Tack för du svarar mig nalas.

2018-07-12
Isabell25
Isabell25

Jag har arbetar på Balkan i många år. Västra Balkan är väl vaccinerad. Fler vacciner än i Sverige. Östra Balkan har bra vaccinationsprogram men följs inte av folket tyvärr. Sen har emigranter gått igenom östra Balkan och tagit med sig sjukdomar som inte har funnits på Balkan på flera hundra år.

2018-07-12
Isabell25
Isabell25

Vi brukar inte åka utomlands till andra länder tex afrika området där dom sjukdomarna är hög risk för, vi åker ner till vårt land i balkan och vi vet att tex att ingen i släkten varit sjuk av dom sjukdomarna samt att landet inte är någon ”hög risk”. Sen är människo kroppen ganska fsntastisk ock klarar av sjukdomar / virus utan att (oftast) få mycket allvarliga men/skador. Drt jag vill säga är att man vet inte hur det kommer att bli, endast tiden kan visa det. Förhoppningsvis så kommer alla våra barn må bra o vara friska

2018-07-11
batgirl
batgirl

Nu är visserligen inte mitt barn fött än, men att inte ge vanliga rutinvaccinationerna vore ren dumhet.
Jag kan förstå om man inte ger plötsliga vacciner som inte är beprövade ordentligt (svin/fågelinfluensan t.ex) med tanke på att det finns dokumenterade fall av narkolepsiinsjuknande efter dessa.
Men att utsätta sitt eget och andras barn för smittorisker, det är inte okej.
Jag tycker att det borde vara krav på grundvaccinering om man ska ha sina barn på dagis.

2018-07-11
Ikka93
Ikka93
Barn på 1 år och 7 månader

Förstår inte hur man ens kan tänka tanken att inte vaccinera sina barn! Det borde vara lag på att göra det!

2018-07-11
yatziå
yatziå

vill oxå tillägga att sjukdomarna visst finns idag! dom är inte borta som en del verkar tro!

2018-07-11
8kee6
8kee6

Om man inte vaccinerar och åker utomlands är man inte rädd för att barnen drabbas av sjukdomar? eller gör tex cancersjuka barn ännu sjukare för att man dragit hem något! eller värre? Jag anser att tacka nej till vaccin är som att säga:Ja,tack! till sjukdom och död! Skall tilläggas att Jackie själv säger att om barnen skall åka utomlands och tex inte haft mässling så bör man ta vaccinet!

2018-07-11
8kee6
8kee6

Isabell våra flickor har fått alla vaccin dom ska få fram till 3 års ålder, sen är det dags för nått vaccin igen tror jag vid 5 år eller 6? de andra vaccinen kommer dom dock ej få, vår son som är 4 är inte alls vaccinerad. Jag förstår att sjukdomarna ej finns idag för att man har vaccinerat osv och att man hellre vaccinerar än tex hjärnskador o allt va de e av sjukdomarna. Men innan sonens 3 månaders vaccin så var jag jätte kluven, så jag började läsa jackies bok, läste hur vaccinen framställs vad dom innehåller och hur det faktiskt ser ut i världen idag, och därför har vi ej valt att vaccinera.

2018-07-11
batgirl
batgirl

Men nalas. Vill du förklara hur du tänker. Vi har jämnåriga flickor det hade varit intressant att veta hur ni resonerade. För oss var det självklart. Som sagt vi har även lagt till några extra vacciner. Min regel har varit att inte ta några nya vacciner. Alltså att vaccinera med de vacciner som mänskligheten har använt i många år. Men varför valde ni bort vaccin? Det är klart att ni vill era barn bästa. De vill väll alla föräldrar. Men hur kom ni fram till de beslutet?

2018-07-10
Isabell25
Isabell25

Jag förstår dig pannpann, vi som vaccinerar tro det eller ej vill också barnens bästa.

2018-07-10
batgirl
batgirl

Ni som inte vaccinerar får faktiskt acceptera oss andras ilska. Ni leker med eras barns liv och andras. All SERIÖS forskning visar att vaccination bara räddar liv. Sen har jag hellre ett levande barn och ev bieffekter som är ovanliga lever jag hellre med. Hade aldrig förlåtit mig själv om det hade varit min ovilja för atr vaccinera som tagit död på mitt eller någon annans barn eller gett dem hjärnskador. Plus vi har inte så mycket vaccinationer som t.ex. USA. De små mämgderna av t.ex aluminium, kvicksilver etc är så microskopiska att de går inte att jämföra med de som vi får i oss dagligen via mat. Även ekologisk det finns i jorden och överallt. Sen så gör alla som de vill men då får ni också vara beredda på att folk inte gillar det.

2018-07-10
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Nalas: om man skulle få sjukdomen trots vaccination går man en mycket mildare version eftersom man redan har visst skydd/antikroppar. Är du helt ovaccinerad blir du mycket sjukare med större risk för komplikationer av sjukdomen.

Det är pga folk som inte vaccinerar som sjukdomar som vart nästan utdöda i Sverige kommer tillbaka. Jag vågade inte gå på öppna förskolan med min dotter under mässlingepedemin pga hon inte fått vaccinet ännu. Man ska inte behöva vara rädd för att gå ut med sitt barn bara för att du tror dig veta bättre än beprövad forskning. Hoppas du förstår vad du utsätter andra och dina egna barn för. Potentiell livsfara.

2018-07-10
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Våra barn får också bra mat rent vatten solskensmamman😂 Sen är inte vaccin ett 100% skydd. Mässling utbrottet i göteborg, flera av dom var vaccinerade bl.a en liten flicka på 10 år. Alla gör som dom vill. Snälla kan man få tala om hur man själva gör / valt att göra utan att man ska slänga så fula kommentarer mot varandra.

2018-07-10
batgirl
batgirl

Hör? Gör, menade jag

2018-07-10
solskensmamman
solskensmamman

Många vill hellre leva ’naturligt’ som för några hundra år sedan när man skaffade 15barn eftersom 4-8 st dog innan de blev vuxna. , Det passar inte mej, jag vill att mina barn överlever så länge som möjligt., Därför får de bra mat, rent vatten, vaccin och annat som ökat överlevnaden hos små barn. , Men alla hör som de vill...,,,,

2018-07-10
solskensmamman
solskensmamman

Nalas. Hur tänker ni?

2018-07-10
Isabell25
Isabell25

Det är mot tbe tbc och vattenkoppor. Alla tre är gammal beprövade mediciner. I vissa länder får man böter om man inte vaccinerar sitt barn

2018-07-10
Isabell25
Isabell25

Vi vaccinerar och har lagt till några vacciner som inte ingår.

2018-07-10
Isabell25
Isabell25

Det gör mig på riktigt förbannad när föräldrar väljer att inte vaccinera sina barn. Nej just ditt barn kanske inte får mässlingen ändå, eller någon annan allvarlig dödlig sjukdom. Men tänk på de barnen som inte KAN vaccineras på grund av att de tex har någon sjukdom eller dåligt immunförsvar i botten. De måste helt blint lita på att vi alla andra vaccinerar våra barn så inte dessa allvarliga sjukdomar sprids! våra barnvaccin är väl beprövade och finns av en anledning.

2018-07-10
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Här måste jag protestera...Jackie Swartz är barnpsykiatriker vid Vidarkliniken... Vidarkliniken (i Järna) är känd för att arbeta med antroposofiska medel utan dokumenterad effekt. Det kanske finns en anledning till att många barn i Järna drabbats utav mässling...🤔

2018-07-09
Motherof3children
Motherof3children

Vi vaccinerar inte!

2018-07-09
batgirl
batgirl

Jag läste på om alla sjukdomarna som barn vaccineras mot. Läste även på massvis i innehållsförteckningarna till vaccine och tog därefter mitt beslut. När man även kollar statistik så ser man ganska tydligt att insjuknande i barnsjukdomarna minskade KRAFTIGT redan innan vaccinen började användas, tack vare att svenskarna fick bättre koll och tillgång till rent vatten, så hygienen överlag blev mycket bättre osv. Sedan anser inte jag att aluminium eller andra kemikalier har ett smack i dotterns kropp att göra. Ser hellre att hon blir smittad av det naturliga viruset än att hon blir sjuk av det muterade viruset de framställt i laboratorium (det som folk blir så galet sjuka av) som ändå inte ger skydd mot det riktiga viruset.
Vill tipsa om att läsa boken "Vaccin för och nackdelar" av barnläkaren Jackie Swartz. 👍
Lycka till i ert val, och om du tvekar, säg till BVC att ni vill avvakta iallafall tills ni känner att ni hunnit ta ett beslut ni båda känner er trygga i ☺️

2018-07-09
MissLökke
MissLökke
Barn på 3 år och 1 månader

Utsätt inte ditt barn eller andras barn för farliga sjukdomar! Jag vaccinerar alla mina barn och hoppas att alla gör det som har möjligheten!

2018-07-09
8kee6
8kee6

Jag förstår inte varför man inte skulle vilja vaccinera, att utsätta sitt eget barn och andra människor för allvarliga sjukdomar. Bara helt idiotiskt!

2018-07-09
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Jag är absolut för vaccination. Vår son har fått alla vaccinationer som ingår... tog t.om. mässlingssprutan tidigare än det ska ges, bara för att han skulle börja förskolan. Ville inte att han skulle bli smittad av det eller till förmodan smitta något annat barn som kanske inte av medicinska anledningar inte kan ta vaccination.

2018-07-09
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Även om drt är fejk så tar jag autism miljoner gånger före difteri, polio mm . Vaccinera bara de barn du tycker om är en jävligt bra kampanjslogan och väldigt sann. Med en ökad invandring så har vi här nere i södra Sverige sett tuberkulos, mässling och även ebola. Prova motstå allt det utan vaccinationer. Nu ingår ju inte tbc men det får en att tänka lite. Som sjuk är du mer mottaglig för andra sjukdomar också så det är inte värt det. Vårt vaccinationsprogram i Sverige är väl beprövad med få biverkningar. Inte som svininfluensan de svängde ihop i panik utan att testa det ordentligt först

2018-07-09
ojojojsan
ojojojsan

Vet du vad man kallade difteri förr? Barnakvävaren. Hade man tur kunde man hinna skära upp ett hål i halsen så barnet kunde andas och överleva.

Mässling kan ge hjärnhinneinflammation som i sin tur kan leda till både hjärnskada, dövhet och till och med döden.

Polio ger men för livet man blir förlamad.

Påssjuka kan göra pojkar sterila.

Får man dessa barnsjukdomar som vuxen är det mycket farligare. Tex vattkoppor kan vuxna få hjärnhinneinflammation av.

Vi kan vara glada att det finns vaccin mot alla dessa sjukdomar så vi alla kan slippa bli handikappade eller dö pga dem. En sak till har man väl fått sjukdomen finns ingen medicin. Antibiotika hjälper inte då det är virus. Om man har tur hjälper det med antikroppar.

Följ vaccination programmet så länge ditt barn inte har en medicinsk orsak till att inte göra det.

2018-07-09
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Vi är alla friska pga av vaccinationerna! Vaccinera ditt barn är allt jag kan rekommendera. Läs inte på enstaka hitte-på-studier om autism när der finns ett helt hav av vetenskapliga studier om hur effektiva vaccin är. Barn och vuxna som inte är vaccinerade riskerar att bli sämre när de får sjukdomen eller riskerar att smitta ner andra med autoimmun sjukdomar. Följ vaccinationaprogrammet som en sa i tråden för de vanligaste vaccinerna. Dessa är VÄL UTSTUDERADE OCH TESTADE. Och det är klart att barn kan bli dåsiga eller visa tecken på sjukdom när de fått vaccinet. De har ju trots allt fått en försvagad dos av vad de vaccinerats för men det går över! Min man hade inte fått vattkoppor när han var barn. Gissa hur sjuk han blev när han fick det i vuxen ålder. Vaccinera! Att din man ens protesterar mot det är bara okunskap...

2018-07-09
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag är definitivt för att följa vaccinationsprogrammet, då jag anser att det finns fler fördelar än nackdelar.
Vår dotter fick inga biverkningar alls och vi har nyss gett vår son 3-månaders vaccin det enda han fick var feber.

Jag anser att det är egoistiskt att inte ta vaccin, då folk i ens omgivning också blir otroligt utsatta. T.ex barn som inte hunnit få sitt vaccin och så kommer det någon som inte vaccinerat och smittar det barnet.

Lycka till med att komma fram till ert beslut och hoppas att det känns rätt för er :)

2018-07-09
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Jag är för det gällande vaccinationsprogrammet som rekommenderas i Sverige. Risken att drabbas av röda hund, påssjuka, kikhosta, mässling, polio osv har ju minskat dödligheten i dessa sjukdomar betydligt sedan man införde dem. Sedan behöver man inte vaccinera mot allt tex hepatit A, B...vinterkräksjuka osv. Om du söker information om vacciner och dess biverkningar var noga att källan är tillförlitlig och vetenskaplig. Tex folkhälsomyndigheten.se

2018-07-08
Motherof3children
Motherof3children

Det fanns en studie som visade att barn fick autism av vaccination, och den visade sig ju senare vara fejk men då hade den fått fäste. Det cirkulerar mycket skit och okunskap på nätet, det är gamla beprövade vacciner som ges, inget nytt. Som sjuksköterska rekommenderar jag att följa folkhälsomyndighetens råd och bvc och ta vaccinationerna. Annars utsätter man både sig själv och andra för stor fara. Har du sedan som vuxen kvinna inte vaccinerar mot röda hund så kan det bli farligt för fostret om du får det och man kan inte ta det då man är gravid, om då flera barn är ovaccinerade så utsätter man gravidas foster för fara. De symtomen man får av vaccinet är bagateller om man jämför med vad de får för symtom om de blir sjuka. Själv valde vi bort vaccinet för rota-virus, det är nyare och högre risk för biverkningar. Men som sagt, lyssna inte på folk som tror de vet något på nätet för de googlat det, utan lyssna på de med universitetsutbildning i frågan vad de rekommenderar.

2018-07-08
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...