App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När får man mjölk i brösten? När fick ni?

Som rubriken lyder, när får man egentligen mjölk i brösten? Väntar första barnet och snart i v.34 men ingen mjölk i brösten än.. 😕 Vet ju inte om jag kommer få de ens men hoppas de så man kan kunna amma annars får man köra på ersättning. Kan mjölken produceras vid BF? Eller är det långt tidigare?

2018-07-08
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

jag fick inget mjölk alls före födseln av våra tre barn och förväntar mig inte det heller. Det sägs enligt de medicinska sidorna att mjälkproduktionen kommer igång efter förlossningen när oxytocinet kommer igång i kroppen och när moderkakan har lossnat. För oss har det precis varit så direkt efter förlossningen, så ammade jag ett par minuter efter att de har kommit ut. Men vet att det är långt ifrån alla som kan amma på en gång.

2018-07-16
flingan32
flingan32

Tror jag kunde klämma ut lite ur brösten innan barn nr 1 och sen rann det till nån dag efter förlossningen, kände mig som Dolly P.

läckte en del under graviditet nr 2 och henne ammaade jag tiills graviditet nr 3 var 12-13 veckor så då fanns det mjölk.

Det är så olika om man kan amma eller ej. Fick jobba en del med första barnet innan det fungerade även om jag hade mjölk att ge.

2018-07-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

I slutet av graviditeten bildas råmjölk som är det allra första bebisen får i sig och som räcker som näring och vätska de första dagarna. Det är inte alla som läcker eller kan klämma fram råmjölk innan förlossningen, det betyder inte att man inte kan få igång en fungerande amning. Jag läckte inget men har ammat i 14 månader nu. Min mjölk rann till efter 4-5 dagar, tog lite tid då jag förlorade mycket blod vid förlossningen så vi fick ge lite ersättning precis i början. Den mogna mjölken kommer igång när brösten stimuleras av att bebisen suger eller om man pumpar eller handmjölkar. Amning är oftast väldigt häftigt och mysigt när man fått det att fungera men det är ibland ett hårt jobb för både bebis och mamma att lära sig, sedan trivs inte alla med det och då finns ju som tur var ersättning. Jag skulle rekommendera dig att läsa på, önskar någon sagt det till mig innan barnet föddes för jag läste nästan inget och blev chockad av hur verkligheten med nyfödd och amning är. Här är en länk till en blogg med bra information omkring allt med amning.

https://sagogrynet.wordpress.com/2010/08/05/bra-tag-vad-ar-det/

2018-07-08
emc85
emc85

Efter pumpning på BB,. Var inte lätt att få igång men efter ett tag sprutade jag åt alla håll

2018-07-08
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Min mjölkproduktion startade direkt efter förlossningen. Då min son var född med en infektion så fick jag låna en bröstpump på bb för att stimulera produktionen och dagen därpå ammade jag utan större problem.

2018-07-08
illusiona
illusiona

Detta är min andra graviditet och det började komma lite runt vecka 25. Ingen mjölk men en genomskinlig ljusgul vätska. Nu är jag i vecka 40+5 och läcker en ljusgul vätska. Jag hoppas att amningen kommer igång smidigt denna gången.

2018-07-08
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag läckte lite innan förlossningen men det behöver man inte alls göra. För mig kom mjölken igång 2-3 dagar efter förlossningen med båda barnen, innan dess är det bara råmjölk, bäst är ju att låta barnet vara ofta vid bröstet första dagarna och amma mycket så brukar det ju för de flesta komma igång

2018-07-08
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

En vecka efter förlossningen kom min mjölkproduktion igång.

2018-07-08
Motherof3children
Motherof3children

Mina bröst läckte ingenting under graviditeten och växte inte heller särskilt mycket mer än att de var lite svullna och ömma, men efter FL tog det kanske 3-4 dagar (först fanns det bara råmjölk) innan mjölken rann till, brösten blev stenhårda och stora som bollar 🙈 sen dess har amningen fungerat bra och mycket mjölk finns det 🙌🏼

2018-07-08
MammaKotte
MammaKotte

Jag vet inte om jag hade mjölk innan men min rann till på dag två med båda mina tjejer.

2018-07-08
Emma_isa
Emma_isa

Brösten förbereder sig för amningen under graviditeten men de betyder inte att alla kan klämma ut mjölk. När moderkakan lossnar strax efter förlossningen frigörs alla hormoner som behövs för att producera mjölk, när bebis sedan börjar amma så kommer mjölken att rinna till inom ett par dagar oftast. Om du verkligen vill amma så råder jag dig att läsa på om hur amning fungerar. Finns en bok som heter "amning i vardagen" tex. Lycka till!

2018-07-08
Nicolina90
Nicolina90

Jag märkte inte av nån mjölk förrän vi började amma så det behöver inte betyda nåt! Vet fler som inte märkte nåt i förväg än de som gjorde det :)

2018-07-08
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Mjölken har runnit till ca 3-4 dagar efter förlossningen! Brösten blir som hårda meloner och jag tycker det gör sjukt ont innan det lägger sig🙃

2018-07-08
8kee6
8kee6

Har du testat att provocera fram lite mjölk? Mina bröst har inte växt något alls men de kommer lite mjölk om jag klämmer på brösten lite :) inte mycket, men lite. Dom säger att de kan säga "poff" när bebis är född. Så kläm lite på dom ;)

2018-07-08
Bebis på 17 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...