App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

2 åring bara skriker och gråter

Måste bara få skriva av mig! Vår 2 åriga dotter hemma är som förbytt här hemma. Ska inta äta frukost utan ska bara äta rån och digistivekex. Säger vi nej så skriker, gråter och slåss hon i en halv evighet. Hon vill knappt äta vanlig mat över huvudtaget. Allt just nu blir skrik, gråt och bråk. Vi pratar till henne lugnt och finns där för henne när hon blir arg och ledsen. Men jag håller på att bli tokig snart! Så mycket vilja i en sån liten kropp när det kommer till allt just nu. Hennes pappa får knappt göra någonting så det blir ofta jag som får göra allt. 😔 Tips eller är det bara att stå ut?

2018-07-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37

Förstår att det inte är lätt att läsa in allt som folk skriver. Jag kanske var otydlig också. 🙈 Dagen har varit okej. Men tror att dotter är på väg att bli förkyld och ev har hörntänder på gång. Tänderna har bog varit på gång ett tag tror jag. Senaste grejen just nu är att dottern bara ska sitta i mitt knä och äta annars äter hon inte alls eller bara ligger och gråter på golvet. Samt att hon vägrar att bada. Men måste snart tvätta henne pga värmen och allt. Giv mig styrka inför morgondagen känner jag bara! 😅

2018-07-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37

Viva91: Förstår det! Det är inte alltid lätt att läsa in vad andra skriver. Men jag tror inte man hade skrivit hör och bett om tips om man daltade (curlade) sitt barn :)

Jag blir själv irriterad på att se de barnen som får allt de pekar på/som de vill. Mina barns kusin (deras pappas sida) får i stort sett alltid som hon vill. Nu är hon 15 och curlad deluxe av speciellt mormor och morfar.

Här hemma har vi märkt att dottern ofta är lättare att handskas med om vi ger henne t.ex. två alternativ på tröjor att ha på sig eller om hon själv får hämta sin nya blöja. Helt enkelt att hon känner sig delaktig i besluten, men vi har ju gjort valet från början :)

2018-07-05
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Jag har en ettårig dotter som är något trotsig. Av inlägget så uppfattade jag att barnet fick som det ville.

Det är klart att det är påfrestande när barnet bara surar. Men op förklarade ju sedan att det inte var så att barnet fick som det ville.

Man får ju försöka ta en dag i taget och går inte det tar man en timme eller en minut i taget. Det går över tillslut men det är viktigt att inte vika för barnets minsta vink.

Jag var kanske onödigt hård, är på campingsemester i stugan brevid trotsiga ungar som får som dem vill, och då ber jag om ursäkt att det gick ut över op. Jag uppfattade som sagt på ett sätt och det var inte det som var menat.

2018-07-05
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Skönt att veta att man inte är ensam 🙋🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Vår dotter testar gränserna VARJE dag. Hon får äta vad som erbjuds eller så får det vara. Äter gör hon allt som oftast, men helst ska det bara vara pasta eller fiskpinnar 🙄
I morse var det tydligen fel på yoghurten, så då skrek hon. Men då lät vi henne skrika och när hon lugnat sig lite började vi om, gav henne en kram och visade att yoghurten var precis som vanligt, då åt hon helt plötsligt 😂 Men varje dag är en kamp här hemma. Tror att Minst en gång om dagen så slänger hon sig på golvet och skriker.

Du som skrev att man inte ska dalta. Har du/har du haft något trotsigt barn? För personligen så daltar jag inte med vår dotter. Bara för att hon vill ha en sak, så betyder det inte att hon får det. Men ibland blir det extremt tålamodsprövande att handskas med och då är det väl toppen om ett sånt här forum finns för att be om tips och råd 🙌🏻

2018-07-05
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Tack för pepp! ☺️ Vi kämpar på här hemma.

2018-07-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37

Ni fixar det! Barn är till för att testa gränser och vi vuxna är till för att sätta dom! :)

2018-07-05
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Vi daltar absolut inte med henne. Imorse grät och skrek hon säkert i 1 timme för att jag sagt nej till rån och digistivekex till frukost. Vet att man behöver vara tydlig och så. Men just nu är det bara jävligt tufft.

2018-07-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37

Men sluta dalta med ungen då. När dem är trotsiga är det bara Nej som gäller. Ät den maten som erbjuds annars blir det ingen mat då får man vara hungrig. Man får bli arg men man ska inte slåss och skrika mm.

2018-07-05
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Okej. Hon har napp när hon sover och så försöker vi inte ha den annars på dagen. Så det brukar gå bra. Tar nog bort nappen helt om 6 mån- 1 år. Själv hade jag napp till jag var 3-4 år tydligen. 😂

2018-07-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37

Ett tips är att ta bort nappen under semestern om/när ni är 2 hemma och orkar ta fighten! Förbered henne på vad som skall hända med napparna! Vi tog bort dom förra sommaren och det var 1 gnällig vecka men sen inget mer😊Så värt det! Lycka till o kämpa på!

2018-07-05
8kee6
8kee6

Okej. Tack för att jag inte känner mig ensam! 🙈 Vår dotter pratar också mycket och vi använder med vissa tecken ibland. Vi ger henne oftast inte fler alternativ att välja på när det kommer till mat utan hon får äta det som står på bordet eller inte alls. Men det är sååå jobbigt stt försöka ha tålamod när hon beter sig som hon gör! 😩 Just nu vill hon ha nappen hels tiden med men då så hör vi inte vad hon säger. 🤦🏼‍♀️ Så det går bara runt runt runt här hemma just nu.

2018-07-05
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Gravid i vecka 37

Hej 2 års trots🤦🏻‍♀️ (utvecklingsfas) På dagen mon dotter fyllde 2 blev hon som förbytt! Klarar inte ett nej och om maten är fel skjuter hon bort tallriken och glaset över bordet och riktigt surar🤦🏻‍♀️Säger man nej till nått så skriker å gråter hon så det blir värsta dramakalaset här hemma! Hon pratar en del men jag försöker använda tecken också för att hjälpa! Det går över,jag vet det, för min son var likadan även om tösen är några gånger värre😝Fortsätt som ni gör men markera också när något inte är ok! Vår tjej får gå från bordet när hon beter sig illa för vi vill ha matro och efter ett tag brukar hon komma tillbaka lugnt och sansat!

2018-07-05
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...