Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur upplevde ni er förlossning?

Hej! Någon som vill dela med sig av sina upplevelser från förlossningen? Vet att det är otroligt individuellt och därför skulle det vara intressant :-) Väntar själv mitt första barn ock har blandade känslor kring födandet. 🤗

2018-07-03
Bebis på 2 månader

Jag och min fästmö hade en fantastisk förlossning. Det var så magiskt. Min Fästmö har faktiskt lyckats beskriva den på ett väldigt bra och gripande sätt på sin blogg. Läs gärna vår förlossningsberättelse! https://nouw.com/mammammalin/min-forlossningsberattelse---del-1-34585153

2018-09-14
Bebis på 7 månader

Jag hade bf datum den 15/4. Men den 9/4, var jag på en rutin koll hos min bm. Då upptäckte hon att sonen låg i säte 😮 Så jag fick en tid för vändningsförsök dagen efter. Men på eftermiddagen den 9/4, fick jag värkar och började att blöda. Så fick åka in till förlossningen. Där gjorde dom vändningsförsök, men sonen var för stor och hade fixerat sig med rumpan. Så på eftermiddagen den 10/4 föddes min vackra son med ett kejsarsnitt :)

2018-07-25
Emmy1991
Emmy1991

Vattnet gick på lördagskvällen. Var inne på kontroll av vattnet på sjukhuset. Hade dock ej känt av bebisen efter att vattnet gick. Fick ligga med CTG i en timme tills bebisen sparkade igång igen. Fick göra vaginal undersökning för att kontrollera vattnet, som såg bra ut. Värkarna satte dock ej igång, utan vi fick tid för ny kontroll på söndag och måndag. Söndag och måndag flöt förbi, värkar kom men blev aldrig regelbundna. Fick tid för igångsättning på tisdagen r/t infektionsrisk. På tisdagen så kontrollerade de om jag öppnat mig, vilket jag inte hade. Livmoderhalstappen var dock mjuk så de började med att ge mig läkemedlet Cytotec (flytande värkstimulerande). De sa att jag kunde förvänta mig att barnet ej skulle komma på onsdagen eller torsdagen, då man kan behöva ge ett par doser innan det har effekt. 20 min efter första dosen så satte värkarna igång. 2 timmar senare så var jag öppen 3-4 cm och hade riktigt ont i ryggen. Testade att duscha, vilket inte funkade alls. Testade lustgas i kombination med att sambon fick trycka in tummarna i ryggen. Jag kräktes. Lustgasen hjälpte mig ”att gå in i mig själv”. Tycker dock ej att den gjorde jättemycket mot smärtan. Ca 5 timmar efter att jag fått läkemedlet så skulle jag få bada och få EDA.. då började jag dock få krystvärkar, så istället fick jag krysta ut bebisen. När bebisen lades på bröstet var jag mest chockad. Moderkakan kom ut på en värk. Sedan sydde de ihop där jag spruckit (som jag inte känt av). För att sammanfatta: väldigt nöjd med förlossningen och vi alla har mått jättebra i efterskedet.

2018-07-25
thereseborg
thereseborg
Bebis på 8 månader

Har fött tre barn varav två av de med snabba förlopp på 15 min från att vattnet gick med första barnet och 4 minuter från att vattnet gick med andra. Tredje blev igångsättning och gick på mer normala 4 timmar. Nu väntar vi fjärde och jag antar att det kan bli hursomhelst. Jag har haft underbara förlossningar så ser fram emot december.

2018-07-24
flingan32
flingan32

Födde mitt 4 de barn 2/4- 2018. Vid 9 på morgonen gick vattnet. ( vid de andra 3 förlossningar så har de fått ta hål på hinnorna) så det var ju nytt för mig. Tänkte jaja inga värkar så då kommer bebis inom 3 dygn. Mannen sprang och handla. För han var ju tvungen att göra det precis då. 😂😂😂 Han sa till mig ringa förlossningen. Bara jaja. Hade ju inte ens ont så ringde och prata med mamma istället. Då hon skulle passa de andra barnen. Han kom hem från affären och fråga om jag ringt än. Bara nä jag packar väskan till 3 åringen med blöjor osv som skulle med till mamma. Ringde förlossningen. Tyckte jag kunde vänta och se vad som hände men att jag var välkommen in för kontroll. Tyckte men då väntar vi en stund. Går upp till mina föräldrar och dricker kaffe. Vid 11. Tyckte jag att ja nu börjar det kännas så vi fixa skjuts upp och var där lagom till halv 12. De undersökte mig och var öppen 4 cm. Blev inskriven vid 12. Gå och ät lite lunch tyckte dom så det gick vi och gjorde. Kvart i ett så sa jag till mannen att nu pallar jag inte mer värkarna hade kommit igång ordentligt då. Från ena våningen till andra tog 15 min att ta sig. Man var inte så tuff då. När vi kom upp till förlossningen såg de att nu är det igång så de kom in på rummet och stanna där. Fick min efterlängtade lustgas. De kolla och jag var öppen 8. Tiden gick och krystvärkarna starta lite innan 14. Ut kom stella 14:04. snabb och lätt förlossning och den bästa av de alla.

2018-07-12
Lindizzen1980
Lindizzen1980

Förlossningen var häftig och inte riktigt som jag trodde innan! Värkarna kändes helt annorlunda mot vad jag trodde! Jag trodde tex skulle göra ont ”i hålet” när öppningsfasen var men det kändes inget där, under öppningsfasen(ca 14 timmar) låg jag hemma i soffan/sängen och hade som mensvärk som blev mer och mer intensiv. På förlossningen (ca 10 timmar) fortsatte den intensiva mensvärken och det gjorde ondare och ondare. Men i ”hålet” gjorde det inte ont förrän hon skulle tryckas ut (ett par minuter). Jag hade ingen smärtlindring alls förutom lustgas och den lindrade ingenting men fick mig att andas bättre! Såhär i efterhand gjorde det inte så ont att föda som jag hade föreställt mig!:) det gör ondare att slå i tån ;)

2018-07-12
Kolabollar
Kolabollar
Bebis på 9 månader

Trots smärtan som man inte på något vis kan förbereda sig på så är min förlossning en otroligt positiv och häftig upplevelse. Visst fanns det stunder jag ville ge upp och gå ut från rummet, men till slut låg man där med ett barn på bröstet precis som lovat och är otroligt imponerad av vad du som kvinna faktiskt klarar av. Andas genom värkarna, lyssna på din barnmorska och låt förlossningen ta den tid den behöver. (Min tog nästan ett dygn från att vattnet gick). Ha inte någon prestige i hur du ska klara det eller att du inte ska ha smärtlindring. Jag tog lustgas och sedan till slut epidural för att orka och ge kroppen en chans att hänga med. Jag är bara helnöjd med min förlossning och vad kroppen klarar av. Lycka till!

2018-07-10
EmmaSm91
EmmaSm91

Jag var så uppskrämd innan min första förlossning efter olika berättelser från vänner om hur ont de skulle göra mm. Men jag hade en underbar förlossning och de e olika för alla men våra kroppar är byggda för att föda så kände att de va att lita på kroppen den vet va den gör. Första förlossningen va lite som på tv. Kl6 gick vattnet, kl 10 inskriven på förlossningen, kl 17 va han ute. Tog bara lustgas och kände att de funkade för mig. Andra förlossningen va lite annorlunda kände första värken lite i kl 01, och han inte in till förlossning jag och gubben födde henne på parkering utanför vårat hus med en BM på telefon till hjälp. Ambulansen kom ca 5min efter hon va ute. Hon är född kl 02:16. Så olika förlossningar mellan barnen oxå

2018-07-09
Di84
Di84
Bebis på 9 månader

fick första barnet i februari i år, vaknade 5 dagar innan bf av att vattnet gick kl 03.30. ringde till förlossningen och fick tid kl 11.30 nästa dag för kontroll. fick sedan värkar ganska omedelbart. tyckte det gick bra att andas igenom dem med min sambo. ringde till förlossningen vid 04.30 och sa att jag fått värkar, fick rådet att ta Alvedon och vila. men värkarna blev väldigt täta så vid 7 ringde vi igen och fick beskedet att vi kunde komma in. var framme på förlossningen vid 8.20, då hade jag gått från parkeringen och hängt över varenda lyktstolpe på vägen. blev direkt inskickad i ett rum och då var jag fullt öppen, så en kort stund senare fick jag börja krysta. bebisen var ute 2 timmar senare. tyckte smärtan var hanterbar hela tiden men eftersom det gick fort hann jag aldrig bli helt slut. tyckte personalen på förlossningen gjorde att man kände sig lugn också. är så stolt över kroppen! lycka till med förlossningen!

2018-07-07
kwkalas
kwkalas
Bebis på 12 månader

Hej!
Födde mitt fösta barn nu den 1juli. Jag gick över en vecka och värkarna satte igång redan två dygn innan hon kom ut. Från början så var värkarna helt ok, var som lite molande mensvärk, men längre frammåt dagen så började de göra fruktansvärt ont och jag ringde in till förlossningen för jag tyckte de låg runt 3värkar på kanske typ 15-20min, de tog bara en titt och sen fick jag åka hem, var endast öppen 2cm. Satt sen hemma och fortsatte att ta tiden, och ringde in igen ett par timmar senare samma kväll eftersom att jag tyckte att smärtan var olidlig, kunde inte ens äta. Fick komma in på en titt, men var fortfarande bara 2cm, fick stanna kvar och bada i badkar för smärtlindring och för att de sedan skulle ta en ny titt, hjälpte lite med bad mot smärtan men hade inte öppnats mer efter det heller, men de erbjöd mig att stanna över natten och gav mig en sovdos som skulle hjälpa mig att sova, den kunde dock eventuellt stanna förlossningen sa dom, vilket jag tyckte var helt ok eftersom att jag hade så ont. Fick sova två timmar innan värkarna började igen, dock var de inte lika smärtsamma och lika ofta, utan ca 10min mellan varje värk. På morgonen hade jag öppnats till 3,5 cm, så blev hemskickad igen. Var hemma till ca 18 den dagen innan min mamma kom över och sa att vi skulle prova att gå till sjukhuset och se om det satte igång det mer (bor en km där ifrån), så kämpade mig dit med värkar som var typ varannan minut. När vi väl kom fram så hade jag öppnats till 8cm, så då fick jag stanna och ääääääntligen få ordentlig smärtlindring (alvedon hjälper inte ett piss mot värkarna), fick först använda lustgasen fram tills de äntligen satte in ryggmärgsbedövning, och efter det kände jag knappt värkarna. Mitt vatten hade inte gått, så de fick sticka hål så att det skulle gå. Eftersom att värkarna stannade av lite så gav de mig ett dropp som skulle sätta igång det igen, vilket det helt plötsligt gjorde och jag fick pissont igen, när krystvärkarna väl började så ville jag ge upp helt, gjorde så ont att jag skrek att jag ville ge upp flera gånger, trodde aldrig hon skulle komma ut. Vid ca 03 på natten så började de prata om att de skulle göra ett snitt, eftersom att hon låg med handen vid huvudet, efter ett tag så gjorde dom det och då var hon ute på två sekunder, så hon föddes 03.15. Sprack ganska mycket samt att de gjorde ett snitt så de skickade mig på operation för att sy ganska kort efter, fick bedövning så jag sov genom hela. Trodde aldrig att man skulle bli så svullen i underlivet efter en födsel, känns som att man har två pungkulor där nere, så svullet är det.
Men min lilla flicka är helt klart värd all smärta i världen, och kan redan tänka mig att genom gå allt igen för en till bebis. Men det gjorde så sjukt mycket ondare än vad man kan tro, och hur mycket man än tror att man kan förbereda sig på smärtan så kan man inte det.

2018-07-07
JenniferJ92
JenniferJ92

Jag hade inställningen att det som händer det händer och jag hanterar det där och då. Gick inte på några kurser då jag förmodligen inte skulle tänka på det när jag väl låg inne på förlossningen. Vilket fungerade toppen ändå, saknar inte att jag inte gått på kurser.

Såklart hade jag önsketankar om hur jag gärna ville ha det men riktigt så blev det inte. Det enda som jag önskade som inte hände var att jag inte behövde snitta. Men hade det hänt så fick det bli så.

Jag läste mycket förlossningsberättelser, de som gick bra och de som gick mindre bra. Även om depression och jag förväntade mig inte att jag skulle älska mitt barn från första sekund eller att allt skulle vara toppen.

Jag förberädde mig på allt och att vad som helst kunde hända. Det kändes bra för mig och jag är så nöjd med min förlossning trots missfärgat vatten, igångsättning och dropp, illamående utav lustgas, misslyckad epidural och lite utraget förlopp.

Allt löser sig osvsett vad som händer! Lycka till och grattis!:)

2018-07-07
NatalieMN
NatalieMN
Bebis på 8 månader

Har 3 barn och det var bara första som startade av sig själv. Hade läst massor av olika böcker om förlssningar och graviditet innan. Det gick relativt snabbt, Hade lite små värkar på dagen och sen vid 21 så kom det var 20:e minut. Efter 1 så hade det blivit 3/10 minuter så då ringde jag och vi åkte in. öppen 7 cm och han är född 9.14, 30 minuters krystvärkar.

Nr 2 och 3 blev igångsatta. Överburna bägge två, nr 2 hade för lite vatten. Inget som händer,inget händer och sen bara poff så blev det dundervärkar och barn inom 2 timmar. Första gången hann inte kroppen med riktigt så jag tyckte det var väldigt jobbigt, trodde jag skulle spricka men det gick väldigt bra.
Andra gången var jag inställd på ett snabbtförlopp, möjligtvis, och då kände jag mig tryggare.

Det är mycket smärta men jag är nöjd med mina förlossningar även om den första var bäst med ett lite längre förlopp.

Lycka till!

2018-07-06
ma78
ma78
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...