App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dela på matning - nyfödd

Jag ska få mitt första barn i november. Min plan (just nu) är att jag och min sambo ska dela på matningen i den mån det går, speciellt kvällar och nätter. Så länge amningen funkar så vill jag såklart amma mitt barn när jag ska mata. Men jag funderar över lite saker (förbered er på en del frågor här) Men jag undrar om det är någon annan som gjort så, delat matning med den andra föräldern och ammat? Vad är då lättast, att så långt som möjligt pumpa mjölk som sambon kan ge barnet, eller köra med ersättning? Hur fungerade det för er som delat på matningen? Hur många nappflaskor är bra att ha i början? Som sagt, detta är in case amningen funkar bra. Är tacksam för alla tips och råd :)

2018-07-03
Juliagrunnan
Juliagrunnan
Bebis på 15 månader

Kom ihåg att det kan ta veckor eller ett par månader innan amningen är etablerad. Innan dess ska man helst inte blanda in flaska om man vill amma, för då kan barnet bli förvirrat då det är helt olika sugteknik. Men ett tips är att sen köra med medelas calma-flaska som är den flaska som mest liknar bröstet.

2018-07-04
SysterEmma
SysterEmma

Vår tanke var att sambon skulle få hjälpa till på nätterna så jag pumpade men vår lilla vägrade flaska fram till sex månader när vi slutade amma, många som har det problemet så räkna inte 100% med avlastning men förhoppningsvis kan ni få det att funka :)

2018-07-03
Angelicaetzner
Angelicaetzner

Rent praktiskt är färdigblandad ersättning och en flaska man kan göra rent i mikron att föredra.

Min dotter ammade och hon vägrade ersättning. Hon tog inte flaska förens hon var runt 4 månader och det var enstaka gånger. Ärligt talat tyckte jag det var bökigare att försöka dela på matningarna. Var bättre att maken gjorde annat som att ta nattblöjor och laga mat till oss.

2018-07-03
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Å tänka på är också att likaväl som att endel inte vill amma så tar inte alla barn flaska. Min dotter försökte vi mycket att hon skulle ta flaskan men nej hon älskade att amma så de fick de bli. Hon var runt 8 månader när hon förstås flaskan och började dricka vatten/välling 😂

2018-07-03
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...