App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Dela på matning nyfödd

Jag ska få mitt första barn i november. Min plan (just nu) är att jag och min sambo ska dela på matningen i den mån det går, speciellt kvällar och nätter. Så länge amningen funkar så vill jag såklart amma mitt barn när jag ska mata. Men jag funderar över lite saker (förbered er på en del frågor här) Men jag undrar om det är någon annan som gjort så, delat matning med den andra föräldern och ammat? Vad är då lättast, att så långt som möjligt pumpa mjölk som sambon kan ge barnet, eller köra med ersättning? Hur fungerade det för er som delat på matningen? Hur många nappflaskor är bra att ha i början? Som sagt, detta är in case amningen funkar bra. Är tacksam för alla tips och råd :)

2018-07-03
Juliagrunnan
Juliagrunnan
Bebis på 15 månader

Jag o min sambo delar på matningen o det är toppen! Det tycker min sambo oxå, delar på nätterna så bägge får sova. Bägge för lika bra närhet o våran dotter e lika trygg o tycker om mamma o pappa lika mycket. Visserligen är bara min dotter flaskmatad har aldrig ammat henne så jag vet inte hur det är att pumpa o sånt. Jag tycker flaskmata är toppen. Kunde inte bli bättre!

2018-07-03
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Jag och min sambo delade på matningen och det gick jättebra. Vi klarade oss med bara två flaskor men det blev ju en del disk så klart... Jag ammade bara i 10 veckor då jag vantrivdes med det och ersättning fick han redan på bb då han var född med en infektion så han vandes in tidigt med flaska. Ersättning blev bättre för oss då barnet blev mättare längre och började sova hela nätter direkt. Den här gången överväger vi att köpa en pump (fick göra det på sjukhuset och föredrar det över amning) och dela upp matningen igen. Min sambo var livrädd för att bli pappa och delad matning gjorde honom betydligt lugnare.
Sonen tog flaskan före bröstet och jag köpte en suggrej i plast som i stort sett ser likadan ut som på flaskan för att sätta på bröstet (finns på apotek) och jag tror det var därför han var lika okej med amning som med flaskan :)

2018-07-03
illusiona
illusiona

jag väntar med första barnet i november och har lite samma funderingar. :)

2018-07-03
TantMarina
TantMarina
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...