App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Amma 1,5-åring

Min snart 1,5-åring har alltid ammats till sömns på kvällarna, och sen ammat hela nätterna i stället för napp. Vissa nätter har han ammat två gånger och andra gånger har jag inte kunnat sova för att han suger sig fast i bröstvårtan som en blodigel hela natten. I 99% av fallen har det inte varit några problem alls. Men om 1,5 månad börjar jag jobba och kommer ibland inte vara hemma förrän långt efter nattning, så ikväll körde vi spjälsängspremiär. Det gick på bara en kvart av gråt och jag ammade innan jag la ner honom. Men hur gör vi nu? Jag är inte alls redo att lägga ner amningen än, men när ammar man större barn om man inte ammar till sömns på kvällen? Ibland (max en gång i veckan) ammar han efter vilan om han vaknar för tidigt och på dåligt humör. Då laddar vi om med amning. Hur gör ni andra som ammar lite äldre barn? Han börjar på förskola samtidigt som jag börjar jobba också.

2018-07-01
SysterEmma
SysterEmma
Barn på 3 år och 1 månader

Nu har vi kört fyra nätter tror jag och förutom ikväll av någon anledning, så har det gått smidigare och smidigare att natta. Men han har alltid vaknat efter 30-45 minuter. Då har det gått att natta om utan amning, men vaknar han senare, alltså under natten, då verkar det lönlöst. Igår fick han komma till mej redan när vi gick och la oss, men i förrgår blev det först halv två. Hade hoppats att det skulle bli senare och senare.

2018-07-04
SysterEmma
SysterEmma

Jag gjorde så också att från början om tjejen vaknade kort efter nattning så försökte jag söva om utan amning men gick det inte fick hon amma, ganska fort sov hon längre och längre. Jag älskade verkligen att amma med henne, så tycker du ska amma så länge ni vill och kan. Vi slutade som sagt just innan två år, och det var jättebra ålder att sluta då för henne, jag var dessutom gravid igen och trött, och det kändes som det var läge då, hon kunde få närheten utan bröstet då, sen minns hon inte heller nu att hon ammat, så som sagt bra ålder. Men det var ju inte det jag skulle skriva att du ska sluta amma, utan amma på och må gott! Men är klokt av få bort det från nattningsrutinen så andra också kan natta, det tyckte jag iallafall

2018-07-02
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Sant, kan ju amma medan storebror tar på pyjamasen. Ikväll ammade jag på sängkanten. Vill ju helst inte amma efter tandborstningen egentligen. Storebror ammade aldrig och han fick flaskan i soffan innan vi borstade tänderna. Kan ju göra likadant nu och ändå kunna behålla amningen så länge som vi vill. Trodde aldrig att jag skulle amma såhär länge, men jag är så sjukt tacksam att det funkade den här gången att jag typ aldrig vill sluta 😂 Vill iofs inte att sonen ska bli äldre heller eftersom vi inte vill ha fler barn.

2018-07-01
SysterEmma
SysterEmma

Jag gjorde så att jag minskade lite på amningen eftersom. Då lillan var över ett år, tror cirka 1 år - 1 1/2 år så slutade jag amma i samband med nattning, det vi gjorde var att vi körde samma rutiner som vi hade men efter att hon ätit gröt erbjöd jag bröstet i tv-rummet och i sovrummet fick hon inte alls vid nattning, gick jättebra, efter några veckor erbjöd jag inte amning på kvällen längre och ibland ville hon ha men tillslut inte alls. Mot slutet ammade hon bara en gång på natten, typ vid 3-4, då kom hon över och samsov. Jag ammade till hon nästan fyllt två och då jag slutade helt grät hon sammanlagt 5 min i tre dagar, gick superbra. Så nöjd med amningen på henne och vi samsov så mycket men efter allt detta har vi superbra rutiner på kvällarna och hon sover så gott i sin säng hela nätter om hon är frisk. Hon började förresten förskolan då hon var ett år, inte på heltid, men jag jobbade heltid och ammade ju, gick hur bra som helst, hon var supertrygg på förskolan men första halvåret ammade hon ju gärna direkt hon kom hem alltid. Men som sagt, mitt tips är väl att flytta den där amningen vid nattning till lite tidigare så tryggheten i den finns kvar men att den inte sker just vi insomnandet och håll andra befintliga rutiner så barnet förstår att nu är det sova som gäller men utan bröstet.

2018-07-01
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...