App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Gravid med nr två 4 månader efter första

Hej, Jag har precis fått veta att jag är gravid med barn nr 2, vi har nu en son på 5 månader. Vi har pratat om att skaffa barn relativt tätt men det här blir 13 månader emellan och det vara kanske inte så tätt vi hade tänkt oss. Jag blev på något sätt glad men samtidigt förvirrad och ledsen när testet visade positivt. Till det hela hör väl att sonen vi har nu har haft kolik sedan han var 1 vecka. Det har vart fruktansvärda 4 första månader med både magont, sjukt barn som tvingats bli inlagd och sömnlösa nätter. Nu senaste månaden har magen blivit bättre men då sover han ingenting istället. Det har verkligen vart påfrestande för både mig och min sambo. Det tog lång tid för mig att anknyta och börja älska honom, och jag har även nu svåra dagar där tålamodet och orken inte finns men jag måste överleva dagen. Jag har nog levt lite i chock efter första barnet när jag insåg hur tufft det blev med vakna nätter och skrik dagarna i ända. Samtidigt som vissa säger att det borde jag väl förstått, att det är jobbigt att skaffa barn. Jag vet dock att alla inte har det så jobbigt som vi har haft det men barn är ju påfrestande många gånger men vi kanske inte drog lyckovinsten i nöjdast barn direket. Så om vi nu skulle få ett till barn är jag rädd för att få ett till barn med kolik och att jag inte ska orka. Känner mig lite som en dåligt förälder som kanske kommer skaffa ett till barn men kanske inte riktigt vara redo för den prövning som kommer till. Jag känner att jag vill behålla barnet men behöver gärna lite pepp och kanske lite tips om hur det är och få så tätt. Någon som vill dela med sig?

2018-06-30
Norrlandsmamma1
Norrlandsmamma1
Barn på 2 år och 10 månader

Grattis till graviditeten 💕 vi har 2 år och 4 mån mellan våra och det har varit tufft tycker jag. Tjejen gick in i trotsen precis då vi fick nr 2. Många som tror att det beror på att hon blev storasyster men jag är tveksam, det är hennes egen utveckling som hon jobbar med och hon har det skitjobbigt. Jag har många nära som har både 13 månader emellan och flera år, det finns för och nackdelar med båda. Fördelen då du har så där tätt är ju att den första inte hinner förstå och inte kommer ihåg ett liv utan sitt syskon. Vi har haft lite stöd av nära och kära och inprincip ingen avlastning, så har man det tror jag det är bra. Det man sen ser är att det är så kort period den där bebisperioden. Vår tjej var en envis individ från dag 1, hon hade inte kolik men hon bodde på mig och vid mitt bröst, vägrade napp, vagn , allt, fick många välmenande råd men inget hjälpte. Sonen älskar vagnen och ligger vid bröstet max 10 min. Så då jag hade ett barn tog jag mig knappt till soprummet och nu med två så far jag och handlar med båda, går till lekparker och annat flera gånger per dag. Bara för att din första bebis har kolik behöver ju inte betyda att nr 2 har det. Sen måste man få tycka att det är skitjobbigt med barnen för det är skitjobbigt, inte barnen men situationen och sömnlöshet kan göra vem som helst knäpp. För övrigt sover dom dåligt vid 5 mån, vår son är där nu. Dottern var också där, mycket stök med sömnen, då hon var två år somnade hon själv på 5 min och sover 20-07 då hon är frisk alltid. Så mycket blir så mycket bättre då de blir större!

2018-06-30
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 10 månader

Grattis! Vi har 22 månader mellan våra första och visst var det lite tufft ibland men jag har väl tur som har både svärföräldrar som har barnen endag/vecka och en svåger som kan ställa upp som barnvakt med snabbt varsel.

Med ettan så hade jag honom jämnt i famnen och var lite rädd för hur det skulle gå med ett likadant barn till men det blev inte alls så, hon åt på 10 minuter och var glad och nöjd.

Men om ni har personer runt er som kan ställa upp så glöm inte att fråga om hjälp sen.
Lycka till med allt!

2018-06-30
ma78
ma78
Barn på 2 år och 11 månader

Hej!
Jag väntar själv mitt tredje barn. Jag fick mina två första med 1,5år emellan och har absolut inte ångrat det. Jag har själv en bra relation till min syster som är 1 år och 4 månader äldre än mig själv och såg detta som något som stärker och är bra även i framtiden.

Förstår att du oroar dig för att få kanske två barn som är mer krävande än andra men det är under en tid så fall och sen är ni igenom det. Självklart kan man behöva hjälp och stöttning när det är som värst men var inte rädd för att be om den till nära och kära. Dessutom, vad är oddsen att få två lika? Inget med barn är lika, alla är olika och ser olika ut och att gå händelserna i förväg är bara jobbigt för dig.

Min syster hade inte kolik men jag hade stark kolik som barn och har tänkt att detta ska ge mig bekymmer bara för att, men jag har som sagt två barn sedan tidigare och ingen av dem har haft kolik. Blir tredje ett med kolik så går jag starkare ur det här helt enkelt.

Oavsett hur det går och vad det blir så behöver man stöttning från andra och det är mitt råd. Behöver ni komma ifrån så be om hjälp, om det så är för en timme eller ett dygn! Alla behöver det mer eller mindre men alla erkänner det inte.

Ett varmt lycka till och det går säkert alldeles utmärkt!

2018-06-30
Jolisen
Jolisen

vill också tillägga att jag var hemma med båda barnen och de fick sen börja förskola ihop☺️Sonen sover fortfarande inte hela nätter och är rätt gnällig men vi har delat upp oss på varsitt barn å det går utmärkt👍Har ingen barnvakt eller engagemang från någon förutom mormor som ställer upp när hon kan! Hon jobbar 100%! Man hittar lösningar som passar familjesituationen!

2018-06-30
8kee6
8kee6

Hej där och grattis till lilla livet i magen😊Vi blev gravida med nr 2 när vår son var 7 månader (ville ha tätt) och var superglada men också oroliga! Vår son var väldigt gnällig som bebis och sov typ ingenting! Nattskräck och som mest 15 uppvak per natt😣Han accepterade knappt sin pappa utan det var bara jag som gällde! Vi stålsatte oss för ett till barn med samma ”behov” och bestämde oss för att ta oss igenom det! När vår tös kom var vår son 1 år och 4 månader! Hon sov hela nätter (utan uppvak) från 6 veckors ålder och sov på dagarna oxå! Även om jag var ledsen att mjölken sinade och hon fick äta ersättning tror jag oxå detta var vår räddning då pappa kunde vara delaktig och hjälpa till på ett helt nytt sätt😀Kanske var det att ersättningen gjorde henne gladare och sov bättre? Nu väntar vi 3an och funderar på att delamma och ge ersättning😊När vi har det som värst brukar vi alltid säga: detta går över och snart är dom större! Men dom har såååå kul ihop och ja,första året är kämpigt men nu mycket lättare! Har inte ångrat nått och det bästa beslut vi tagit☺️ Lycka till och grattis igen😀

2018-06-30
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...