App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Burkmat? Ja/nej-varför?

Med 3 barn känner jag tidsmässigt att det är enklast och underlättande att köpa mat på burk till bebis. Till flickorna lagade jag alltid hemmalagad men denna gången så känner jag bara att jag orkar inte stå o mixa o trixa. Men det är så lätt o få ångest över det känner jag när ALLAAA mammor är sååååååå himla duktiga o lagar ekologiskt hemmalagat till sina bebisar och hur duktiga dom är på att berätta det😂 så jag undrar vad ni tycker? Hemmalagat eller burkmat? Och varför?

2018-06-29
batgirl
batgirl
Barn på 2 år och 4 månader

Det är absolut inget fel på burkmaten näringsmässigt. Säkert bättre många gånger eftersom man sällan står och räknar kalorier och innehåll. Vill däremot tipsa om blw. Då slipper man både burken, mixern OCH matningen. Bebisen äter samma som alla andra och den gör det helt själv. Mer lugn och ro vid bordet.

2018-07-01
SysterEmma
SysterEmma

Här blev det mycket burkmat få dottern var mellan 7-12 månader, eller det blev ett mål per dag som var blev burkmat. Men sedan inget alls. Hon gillade burkmaten och den var praktisk men därefter äter hon vanlig mat och älskar det, hon prövar alltid nya saker nu, hon är snart 3 år och älskar mat. Så burkmaten har inte påverkat något alls vad jag kan se. Jag tycker som sagt att det funkade bra att köra både och efter vad man orkade och hade tid med. Tror inte det är någon nackdel att köra bara burkmat eller bara hemmagjord mat heller.

2018-06-30
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 5 månader

Mina barn får samma som oss, till första mixade jag massa mat och han ville ha pureer ganska långt upp i ålder men båda mina flickor har i princip vägrat pureer. Yngsta är ju bara i starten av matintroduktion men även hon vill helst ha plockmat.

Har kunnat få i dem nån köpt fruktpuree nån enstaka gång.

Men kör på burkmat om din lille vill ha det, eller kör på båda delar om du orkar med det.

2018-06-30
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader

Skit i alla "duktiga" föräldrar som aldrig gör ngt fel osv. Om du inte orkar slava i köket kör på burkmat den är bra. Visst det blir dyrare men du får kanske mer tid över till dina barn och det tror jag betyder mer för dem än burkmat eller inte.

Gör det du känner är bäst för dej och din familj. Lyssna på de råd du vill men skit i pekpinnarna :)

Min dotter får 90% burkmat men får lite av vår mat å pilla med till son ibland.

2018-06-30
Olivia8804
Olivia8804

Många ggr är nog burkmaten bättre än vad man äter själv. Dem jag har köpt har aldrig haft några tillsatser(kemikalier) och innehåller mycket grönsaker och bra fett. Men dem smakar inte så gott. Tråkigt okryddade och självklart osaltade. Min dotter åt burkmat ett tag mellan 6 och 8 mån sen ville hon äta själv så då blev det mycket plockmat. Efter det har hon bara accepterat 2 olika sorter av burkmat. Lax och mos från Nestlé och kalkon majs och potatis från hipp. Har dem med i väskan som nödlösning när vi är ute.

2018-06-30
viva91
viva91
Bebis på 11 månader

Nej, för att sonen inte mycket om dom.

2018-06-30
Maandiiis
Maandiiis

Tre barn alla burkmat. Jag själv äter så ensidigt så för deras fantasi skull så blev det burkmat. De kunde dessutom äta det kallt vilket var kanon för jag var alltid på språng 😂 När de var runt 8-9 månader så fick de även vanlig mat

2018-06-30
ojojojsan
ojojojsan

Ja de verkligen mycket press där ute på vad och hur man ger barnen o äta o dricka ja allt möjligt. Ska prova mig fram faktiskt att blanda mellan hemmalagat o burk låter som en bra början. Tusen tack för era svar

2018-06-30
batgirl
batgirl

Hemlagat (hatar hel och halvfabrikat, lagar oftast allt från grunden, tror helt enkelt det är bättre), har tre barn och lagat egen mat med alla tre, men trean har fått mest burkmat av DM alla...😱🙈😂

2018-06-29
Motherof3children
Motherof3children

Jag önskar mina barn åt burkmat men nä, de åt samma som oss minus salt! Har försökt ge burkmat med första men med andra hade jag redan fått in rutinen så då var det lättare! Skit i vad andra gör och gör det som är lätt å bra för dig☺️Då blir barnen glada med❤️

2018-06-29
8kee6
8kee6

Jag anser att man helt enkelt ska ta det som barnet vill ha. För oss var det inget val, sonen vägrade burkmat och puréer så det blev plockmat för hela slanten (sammanlagt åt han kanske en burk köpemat när vi var bortresta). Jag tyckte att det var mycket lättare att han åt samma sak som vi, om än i mindre bitar, förmodligen gör vi likadant med nästa barn också.

2018-06-29
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 11 månader

Med första barnet lagade jag mat själv när jag orkade och gav burkmat när kag inte orkade. Vi är inte maskiner, supermammor, JA!!! Man måste vara snäll mot sig själv, om jag är toktrött lägger jag hellre tid på att vara med mina barn och orka det än att stå å laga mat sent på kvällarna. Att blanda är väl en bra mellan väg, med lillasyster som precis har börjat provsmaka kommer det garanterat bli mer burkmat. Va inte så hård mot dig själv.

2018-06-29
Emma_isa
Emma_isa

Båda. Burkmat är det inget fel på och det går snabbt och smidigt. Finns ekologiskt också om man är noga. Hemmagjord mat är också toppen. Ser bara positivt med båda alternativen. För vem orkar egentligen känna sig duktig för att få en klapp på axeln av andra ;) Så länge barnen är mätta och belåtna så! :D

2018-06-29
Elavela87
Elavela87
Barn på 2 år

Jag tycker att man ska göra det bästa man kan utan att försvåra livet. Och vad som är bäst för er kan endast du avgöra och ingen annan ska döma dig för det! Men vill du ha tips så brukade jag göra samma mat till bebis som till övriga familjen. Jag skippade alltid saltet i den maten jag lagade och tog ut mat till bebis. Saltade sedan vår mat. Samtidigt som jag kokade pasta/potatis annat till oss kokade jag katrinplommon i annan kastrull till bebisen. Samma tid, endast lite mixertid som kom till. Men jag tror inget barn har dött eller mått sämre av endast burkmat än de som ätit endast ekologisk hemmalagad mat. Ta det med ro och gör livet enkelt.

2018-06-29
Elin Axelsson
Elin Axelsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...