App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bäckenbottenmätning, gränsmått

Hej! Har gjort en bäckenbottenmätning och fick igår reda på att ett av måten visade ett gränsvärde. Alltså, det var en cm mindre än vad som "ska". Så nu ska vi på TUL för att se hur stor bebisen är, vilken tydligen kan vara lite avgörande... Samtidigt som det är jag som får bestäma. Har någon annan varit med om detta? Hur gjorde ni? Känner mig så vissen över situationen då jag är väldigt förlosdningsrädd, oavsett vilken typ av förlossning. Jag hade en bra plan men det känns bara upp och ner nu. Vet inte riktigt vad jag vill med inlägget, söker kanske bara lite pepp och svar på ovan frågor 👶

2018-06-28
IidaAugusti
IidaAugusti
Barn på 1 år och 7 månader

Okej, gällande mätningen verkar det vara olika i olika landsting, konstigt nog :) det är tiden efter ett kejsarsnitt jag har mycket funderingar kring. Läser en del förlossningsberättelser där det varit kejsarsnitt. Ok tack för svar :)

2018-07-04
IidaAugusti
IidaAugusti
Barn på 1 år och 7 månader

Jag är 155cm. Det var inte nåt tal om nån extra mätning för mig pga att jag är kort...

Jag har inget att jämföra med, men jag tyckte det gick bättre än jag trott.
Visst, - det spänner, sträcker, trycker och ömmar rätt länge efter, men det finns ju smärtstillande att få. Jag slutade rätt fort med dem då jag har hög smärtgräns.

2018-07-02
Hannahanbe
Hannahanbe

Aha, okej. Jag fick göra mätningen pga av att jag är kort (151cm). Hur upplevde du kejsarsnitt? Om du vill berätta, behöver såklart inte :)

2018-07-01
IidaAugusti
IidaAugusti
Barn på 1 år och 7 månader

Jag fick göra ett extra ultraljud pga att värdena var dåliga i 40+1.
De upptäckte då att bebisen låg i säte och inte gick att vända.
Blev skickad till röntgen. Dagen efter fick vi besked att bäckenet var för litet för att föda säte så det blev kejsarsnitt samma dag. Hade bäckenet varit tillräckligt hade jag fått välja.

Håller tummarna för dig!

2018-06-28
Hannahanbe
Hannahanbe
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...