App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

2åring lyssnar inte

Hej! Har en aktiv och energisk 2,5 åring, oftast glad kille men problemet är att jag inte får honom att lyssna. Han kan tex sparka/slå /klättra på mig när jag sitter i soffan och ger bebisen mat och när jag säger till honom att sluta mamma får ont så skrattar han bara och fortsätter samma sak gäller om jag försiktigt puttar bort honom . Han skriker även extremt mycke då han pratar/ i tomma luften olika ord (han är jätteduktig på att prata så han försöker inte lära sig nya ord) eller bara tomskriker utan att vara arg i sott skrik eller sådant. Tex sp kan han sitta i matstolen och äta och vara nöjd men ändå skrika orden SUPER högt istället för att säga orden. Jag har provat att viska med honom och det fungerar typ 2 min sen skriker han orden igen, har såklart provart säga till vänligt men bestämt att sluta skrika har även sagt till på skarpen då jag allvarligt får tinitus när han ibland skriker hela tiden 😞 Hur ska jag få honom att lyssna? Hur ska jag få honom att sluta skrika

2018-06-27
tiiina_28
tiiina_28

Prova att ge honom mer uppmärksamhet (tror detta är en reaktion på att han blivit storasyskon) när du inte ammar och mer delaktig när du ammar. Läs en bok för honom medans du ammar?
Har en treåring som visade dessa tendenser, ville inte lyssna, göra som man säger och hon har två äldre syskon och alla vill ha ens uppmärksamhet samtidigt, vilket är svårt, kan inte klona mig. Men gnm att göra hennes röst hörd bland alla andra, gå ner på hennes nivå och förklara/prata, ge henne mer tid så har hon faktiskt lugnat ner sig betydligt 😊👍🏼

2018-06-28
Motherof3children
Motherof3children

Ett bra knep brukar vara att man berättar hur man vill ha det - istället för att berätta hur man inte vill ha det. Exempel: ’sluta skrika’ vs ’prata med tyst röst’. Det ena är en instruktion hur man ska göra, det andra är ett förbud. Oftast enklare för alla att följa uppmaningar än att undvika förbud. ’ jag vill att dina fötter är stilla när vi sitter i soffan ’ vs ’ sluta sparka’.

2018-06-27
solskensmamman
solskensmamman

Skulle inte kalla detta för trots utan att testa gränser. När du ammar ska du ha ditt space ifred eller att barnet lugnt sitter med dig. Här finns det olika metoder för att få barnet att ge dig plats. Antingen att du uppmuntrar att barnet med en bok kan sitta med dig lugnt eller att du säger "Jag lyssnar när du slutat skrika, ska du fortsätta skrika vill jag att du går härifrån", be din partner hjälpa dig om han/hon är hemma.

2018-06-27
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Min tjej va 16 mån när syrran föddes. Hon exakt lika, hon slogs, revs, hände i mitt hår när jag ammade men det värsta va när hon klättrade upp å la sig över mitt huvud. Jag slutade att amma å ger ersättning istället då har det nästan försvunnit helt. Hon skriker också hela tiden när hon är glad, arg, sur, exalterad, ja hela tiden. Brukar säga att mina trumhinnor möts inne i huvudet. Jag har tagit hjälp av en kurator för mitt psyke klarade inte av det. Det har hjälp, fått tips på hur jag kan hantera det och henne.

2018-06-27
Emma_isa
Emma_isa

Haha, förlåt att jag skrattar. Var tvungen att läsa ditt inlägg för min man varpå han direkt säger ”låter som att hon beskriver Ella”.
Vår dotter är EXAKT likadan. Kände nog igen mig på allt du skrev.
Har dessvärre inget knep för att göra det bättre. Vi försöker bara fortsätta förklara för henne. Läste någonstans att ”trots stavas utveckling”. Well.. Det är bra på att testa tålamodet hos föräldrarna med 😅🙈

2018-06-27
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Tror d e normalt, båda mina barn har varit/är sådana. Min tvååring är sådan nu som inte lyssnar o ska göra precis som han vill. Min 3,5 åring har blivit bättre men d kan gå i vågor. Ibland är båda omöjliga o påverkar varandra, men d e ju en annan sak

2018-06-27
1rema
1rema
Barn på 3 år och 9 månader

Låter som min treåring här hemma förutom att han inte brukar skrika. Men däremot att han aldrig lyssnar, skrattar bara när jag säger åt honom. Han slåss och är på mig HELA tiden. Jag tänker att det pågår mycket i kroppen vid den åldern och vissa barn är trotsiga än andra men jag börjar starkt fundera på om min son har ADHD, men det får tiden utvisa.. Har tänkt be om kuratorhjälp på BVC för att få hjälp att hantera hans beteende, för de tar sån sjuk energi..

2018-06-27
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...