App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Igångsättning?

Hej! Ja går in i v.39 (38+0) imon, o ja undrar kan ja be om igångsättning? Har alltid varit säker på att klara förlossningen men nu när de är så kort tid så börjar ja få riktigt mycket panik över de. Vet inte va ja ska göra.. mår inte bra av att gå runt o vänta, vill ha ett fast datum så ja känner mig lite mer redo... detta är mitt första jag väntar.

2018-06-22
Jumpstylee
Jumpstylee
Barn på 1 år och 8 månader

Förstår inte hur man kan gå över bf mer än 14 dagar? Är inte 42+0 slutdatumet och efter det slutar moderkakan att fungera? Här får man inte gå längre än 42+0.. kommer anlita en doula denna gång..

2018-07-26
flingan32
flingan32

Varför ens välja en igångsättning? Vet du vad de kan innebära ? Jobba själv på förlossningen. De ska finnas en anledning till varför man ska starta en förlossning. Och inte att man är trött och inte orka gå tiden ut, ha man andra saker man är rädd för då finns de hjälp du kan fråga om. Att få gå på samtal. Men är mycket tveksam att man skulle acceptera en igångsättning. Är de ditt första barn? Hoppas du kan få rätt hjälp om du är rädd inför förlossningen ..

2018-07-26
sebbemalin
sebbemalin
Bebis på 15 månader

Jag frågade om igångsättning väldigt tidigt och även önskemål om kejsarsnitt då lillkillen var väldigt stor. Jag blev tyvärr nekad. Hade problem med rygg och magont i flera veckor, men dem vägrade.
Jag gick över 17 dagar innan dom godkände igångsättningen för min del. Och efter 53 timmar av ren smärta fick jag kejsarsnitt. Lillen hade fastnat och han var för stor för mitt bäcken. Precis som jag befarade.
Hoppas du får ditt beviljat. Det är bara att fråga och stå på dig om du verkligen vill bli igångsatt.
Lycka till.

2018-07-26
TeaBrandt
TeaBrandt
Barn på 1 år och 8 månader

Blev igångsatt v 38+0 pga massa förvärkar och svår foglossning. Hade haft förvärkar i nästan 1 månad utan resultat så bad specialistläkare på förlossningen om igångsättning. Blev igångsatt 2 dagar efter jag hade vart hos läkaren.

2018-07-26
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 1 år och 7 månader

jag blev igångsatt dels för att vi bad om det ( p g a snabba förlossningarna innan med första och andra barnet) och även att det var 5 falska larm tidigare i graviditeten och sen att det började närma sig slutet ( blev igångsatt i v 41+2) så det var bara 5 dagar kvar till bäst-före datumet. Förloppet var inte så hemst fort utan tog 4 timmar ändå för henne att komma ut och det gick rätt bra till och jag tyckte inte att det var annorlunda, mot att det var mer planerat då. En förlossning är en underbar upplevelse, vi väntar nu fjärde barnet och jag tänkte faktiskt inte be om igångsättning eftersom jag tycker att det är mer underbart att inte veta när det faktiskt drar igång.. att det sker spontant... lite roligare så.. har inte fått några skador varken på första, andra eller tredje förlossningen och allt skedde med lustgas som "smärtlindring" .. Du klarar det nog galant! Låt kroppen göra jobbet och följ med på tåget!

2018-07-26
flingan32
flingan32

Om man blir igångsatt kan det ju bli både snabbt förlopp eller väldigt långsamt. Med mina två igångsättningar har det gått rasande fort när det väl börjat, med första barnet födde jag naturligt och det var absolut den bästa förlossningen.

Med nr 2 och 3 blev det igångsatt eftersom jag hade för lite vatten första gången och andra var bf + 15

Jag var inte alls beredd på att det skulle vara så mycket värkar hela tiden och jag öppnade mig helt på mindre än 2 timmar, kroppen hann inte alls med.

Tredje gången hade jag förberett mig på ett lika snabbt förlopp som tur var både fysiskt och mentalt så jag klarade det bättre.

Jag förstår om du är nervös och att det är jobbigt att vänta men med facit i hand så skulle jag vänta in en naturlig förlossning alla gånger om det gått.

Passa på att laga massa mat inför första tiden, om du nu gillar sånt, Det är så tacksamt att bara behöva värma mat när den mesta tiden bara handlar om bebisen. Läs en god bok, gå och simma,baka. Det är JOBBIGT att inte kunna säga precis tid eller datum och bara gå runt och vänta, men kroppen behöver ju olika lång startsträcka.

Lycka till med allt!
Man kan ju alltid fråga om igångsättning.

2018-06-23
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Jag blev igångsatt i vecka 38 pga förlossningsrädsla. Kommer troligtvis bli det denna gången med eller nedsövd med kejsarsnitt. Behövde inga som helst medicinska skäl så du kan ju alltid ringa och fråga.

2018-06-23
illusiona
illusiona

Tvivlar på att man blir igångsatt utan medicinska skäl. jag blev igångsatt med båda mina barn pga havandeskapsförgiftning . Risken för att det blir akut kejsarsnitt blir ju ganska stor har för mig att det var hela 60% risk att det blir det, beror dock säkert på hur nära en förlossning man är (t.ex. om livmodertappen är mogen eller inte) Blev akut KS med första barnet då hjärtljuden sjönk så fort jag fick värkar. Andra barnet blev en vanlig förlossning blev dock igångsatt fredag eftermiddag och hon föddes söndag förmiddag och jag fick gå igenom alla metoder de har för en igångsättning så det var rätt segt ;) Men förstår att det är jobbigt för dig att vänta kanske prata med din BM om det se vad hon säger :)

2018-06-23
cita89
cita89

Ha i åtanke att en igångsättning kan ändå dra ut på tiden så drt behöver inte bli det satta datumet. Dessutom kan saker hända så det blir fullt och ni blir hemskickade. Jag har stora gravidkomplikationet och jag får igångsättning så jag inte går över tiden, inget innan tyvärr. Har inte kunnat gå sen mars

2018-06-23
ojojojsan
ojojojsan

Har svårt att tro att du skulle bli beviljad igångsättning pga. något som inte är en medicinsk orsak

2018-06-23
Okonkret
Okonkret

Samma här. Vill också bli igångsatt (38+4). Men eftersom det inte finns medicinska skäl eller att jag är så rädd för att föda att jag överväger självmord så får jag inte det. Jag får så snällt vänta tills det är dags..

2018-06-23
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...