App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Överviktig och gammal

Är gravid med mitt första barn och var iväg till bm förra veckan. Fick höra att jag är överviktig, gammal och med migrän på det kommer det bli en graviditet med mycket komplikationer. Är just nu väldigt ledsen och funderar om det är bättre med abort. Om det var det hon ville ha fram. Någon mer som är överviktig och för gammal för att skaffa barn enligt sin bm?

2018-06-21
Catchr
Catchr
Bebis på 13 månader

Det var inte bara hennes sätt att förbereda dig då? Jag är över 30 med högre BMI än ålder och fick graviditetsdiabetes,. Hade en kollega som fick migränliknande huvudvärk under sin graviditet och det var ju bara att genomlida när man inte kan ta något starkare än alvedon,. Barnmorskor ska inte skrämmas men de ska inte heller få en graviditet att framstå som lättare än det är

2018-08-09
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Jag vägde 119 kg när jag blev gravid och var 33 år då. Ut kom en fullt frisk och pigg pojke två dagar efter beräknad förlossning. Förlossningen gick fint och har inte haft en enda komplikation på nått vis. Dessutom gick jag kanske upp max åtta kg. Och allt var borta en vecka efter förlossningen. Tycker du kan be din bm att byta jobb och attityd!

2018-08-09
Barn på 1 år och 9 månader

Hur kan en bm uttrycka sig så? Jag skulle bytt direkt! Vi fick första barnet vid 32, andra vid 34 och tredje vid 36, nu fjärde när jag är 38 och nej man är inte för gammal att skaffa barn vid denna ålder. Usch vilken barnmorska.. vi planerar att skaffa några barn till om det är möjligt.

2018-07-24
flingan32
flingan32

Va med om samma sak. Första barnet så jag trodde barnmorskor va på det viset och hade inte tanke på att jag kunde byta. Som tur va så flyttade vi och jag va tvungen att byta. Nästa Bm brydde sig inte ett dugg om min vikt eller ålder.

2018-06-26

En barnmorska uppgift är främst att se över barnet och sekundärt mamman. Att hon yttrar sig om din vikt och ålder på ett sätt som gör att du överväger en abort är för jävligt! Jag tycker du ska byta BM omgående!
Jag är överviktig, gick in i min grav med 107kg och 31 år. Min BM sa att det viktiga är att man som mamma mår bra och är frisk. ALLA kan råka ut för komplikationer och komplicerade graviditeter. Du ska lyssna på din kropp och ditt hjärta. Känns som att du vill behålla barnet och då gör du det. Ingen har rätt att få dig och känna som din BM gjort. Valet är ditt och ingen annans! Hoppas du gör det val som känns rätt för dig oavsett! ❤️

2018-06-26
EmmAllouche
EmmAllouche
Bebis på 17 månader

Hon har uppenbarligen valt fel yrke. Jag fyller 41 nästa vecka, beräknas föda barn nummer 4 två veckor efter det, överviktig och har haft migrän sen jag kom in i puberteten. 1a halvan av denna graviditeten har varit den lättaste av dom alla (o jag var inte överviktig med de 2 första, jag var dessutom i början på 20årsålden.) de sista veckorna har dock varit värre men dels beror det på den här sjuka värmen, dels att jag födde nr 3 för precis 1år sen så kroppen hade inte riktigt hunnit återhämta sig. Varken vikt ålder eller migrän har varit något problem.

2018-06-26
Mibutanche
Mibutanche
Barn på 1 år och 8 månader

Men herregud! 36 är inte gammalt och behöver inte betyda komplikationer. Tyvärr kan sjukvårdspersonal vräka ur sig konstiga saker! Byt bm!

2018-06-25
AnnaPanna1986
AnnaPanna1986
Bebis på 17 månader

Usch vad hemskt att din BM sa så, se till och byt! Din BM ska finnas för dig och stötta dig hela vägen. Min syster var 40 när hon fick sin första son.. önskar dig all glädje och lycka till❤️❤️

2018-06-23
Bebis på 15 månader

Hej, jag har inte läst allt du skrivit men de för att jag inte vill se om du skrivit din ålder säger så här osvsätt hur gammal du är är du inte för gammal för barn, din barnmorska är en idot och hon är till 100% avundsjuk på dig och alla andra som kan få barn i din lider och äldre gör inte abort du har ett mirakel i magen ❤️ Vet du mär msn är för gammal för barn jo det är när mensen tar slut de då kroppen säger till att nu är du för gammal nu kan du inte få barn mer så din bm kan ursäkta min franska dra åt helvette sen tycker jag du ska byta barnmorska massor av kärlek till dig och ditt barn ❤️

2018-06-23
Renaz92
Renaz92

Jag blev skickad till dietist när jag hade 10 v kvar av en läkare hos bm. Han sa rätt ut att jag var ju lite för tjock. När man inte kunnat röra sig på 5 månader så ökar man rätt mycket i vikt, har inte så mycket med kosten att göra. Åt inget onyttigt heller. Hon kan säga att du är överviktig men hon kunde lagt fram det snyggare. Drt är extra viktigt att du äter rätt under grav men min erfarenhet av många graviditeter i olika viktlöshet säger att ju större man är ju mindre går jag upp. Dock har jag vägt samma vid slutet på alla ändå. Gått upp mellan 17-35kg. Åldern får hon ju också påpeka för det är bevisat att det kan hända mer ju äldre man är. Bra att veta. Barnet löper högre risk för sjukdomar som är ”synliga” dvs down syndrome mm. Är mannen äldre löper barnen högre risker för ”icke synliga sjukdomar” så som autism och faktiskt schizofreni.

2018-06-23
ojojojsan
ojojojsan

Byt barnmorska! De är ju skyldiga att gå igenom allt och vikten måste de prata om och riskerna är ju högre då man är äldre. Men man är ju sjukt känslig som gravid, så det är ju viktigt att de framför det som de säger på ett fint sätt, blir så fel annars. Min migrän försvann under graviditeterna, jag fick mitt andra barn vid 35, vägde då mer och mådde jättebra! Första graviditeten hade jag normalvikt och mådde skit under hela graviditeten. Som sagt byt barnmorska och självklart kan du få en tuff graviditet, men det beror ju mest på gener och slumpen. Lycka till med bebis!

2018-06-22
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Nej men usch, byt BM! Hon ska ju stötta! Lycka till

2018-06-21
Lily1988
Lily1988

Du är INTE gammal. Och för en som är gravid i vecka 39 och haft migrän i 8 år så vill jag bara säga detta. Sen jag blev gravid har jag inte haft ett ända migränanfall! Det har totalt vänt för mig. Jag väger 96kg och är överviktig. Men mina blodvärden är tipptopp och blodsockret också! Så bara för att man är plus size och 35+ så betyder inte det att du kan bli en bra mamma till ditt barn! Oavsett vad andra säger!

2018-06-21
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Jag skulle fylla 38 det år vår första dotter föddes och fyllde 40 ett par månader efter att dotter nr 2 kommit, så det där med att du är för gammal kan jag definitivt inte hålla med om. Byt BM säger jag! De ska stötta och peppa inte trycka ner Lycka till med graviditeten 🧡

2018-06-21
skjellsdotter
skjellsdotter

Be att få byta BM så kanske du får en som kan stötta dig! Hennes jobb är väl inte att påpeka såna saker om det inte är på ett konstruktivt sätt typ ”med tanke på att du är lite äldre (vilket jag inte vet om 36 år ens räknas som?) kanske du behöver tänka lite på din vikt då det är vanligt med komplikationer pga osv osv osv. Vet inte vad hon skulle vilja få fram men det lät inte som att hon var särskilt konstruktiv mot dig.. så byt BM!

2018-06-21
MammaKotte
MammaKotte

Jag fyller 36 i år

2018-06-21
Catchr
Catchr

Vad är gammalt enligt din bm? Jag hade bytt henne direkt👍Stå på dig!!

2018-06-21
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...