App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

2 månaders kan inte bajsa

Vi har en pojk som är två månader, han har fått ersättning sen start. Sen han var en vecka har han haft problem med att bajsa. Han är konstant hård i magen. Bvc har bett oss byta ersättning 3 gånger och vi har nu baby semp lemolack. Det har funkat okej och han har kunnat bajsa själv 1 gång om dagen eller varannan dag. Men nu är det tillbaka på ruta ett igen och han kan inte bajsa, vi kör tricket att ta tempen men så kan vi ju inte hålla på. Vi har testat att minska pulver, ha olja i maten,laktulos,massage men inget funkar och allt bvc säger är "kan va så" men nej han måste väl kunna bajsa. Har ni tips? Är det barnmottagningen vi ska vända oss till för att få mer hjälp eller är detta normalt?

2018-06-21
Malden79
Malden79
Barn på 2 år och 2 månader

Jaha usch stackars liten, så ska det ju verkligen inte vara... Jag hade nog kollat om althrea funkar, och gör den inte det hade jag bett bvc skicka remiss till barnmottagningen, och vill de inte göra det hade jag ringt dit själv. Ni skulle testa Althera veckan ut? Har det inte blivit någon förändring då ring BVC eller barnmottagningen på måndag, är mitt råd iaf, en bebis ska inte bajsa harpluttar.

2018-06-27
cita89
cita89

Olja har vi haft sen han var 3 veckor men det funkar inte/ger ingen effekt

2018-06-26
Malden79
Malden79
Barn på 2 år och 2 månader

Ger ni rapsolja eller kokosolja på tesked? Tex en halv tesked morgon och kväll?

2018-06-26
solskensmamman
solskensmamman

3 dagar har gått som längst och då är det hårda svarta harpluttar och han gråter när det ska ut. Enligt bvc ska ju ersättninhsbarn bajsa en gång varje dag eller varannan dag och vi har därför fått tillsägelse att hjälpa på 3 dagen. Men ibland har vi fått hjälpa varje dag för han har så ont och även då är det svart och hårt. Och det anser vi inte är normalt och att en röntgen bara hade varit bra så man får se vad felet är. Men som förstagångsmamma fattar ju även jag att bvc är värdelösa (iallafall här)

2018-06-26
Malden79
Malden79
Barn på 2 år och 2 månader

Hur länge har ni väntat som längst innan ni tagit till tempen? Hoppas det funkar med althera nu, det vore ju skönt för er :)

2018-06-26
cita89
cita89

Saken är ju den att han är ingen missnöjd bebis. Sover mellan 21- till tidigast 05. Tar tupplurer på dagen. Han är glad och väldigt framåt och verkar inte lida så mycket, förutom när han krystar för att försöka bajsa men det inte går. Han går upp väldigt bra i vikt (för mycket enligt bvc)
Vi har sagt att vi tror det är något galet med hans tarmar och att vi vill ha en röntgen på dom men dom vägrar och ber oss byta ersättning gång på gång, men det kan väl inte vara så bra heller? Att byta så ofta?

Vi har hört både ris och ros om hipp och därför inte velat testa det för vi vill inte riskera att han får magknip/gaser också (som vi läst är vanligt av hipp) vi har också tänkt på baby semp lemolack sensipro men det är inget bvc rekommenderat.

Nu kör vi ju med althera för att utesluta eller få reda på om det är allergi. Och det ska vi göra veckan ut iallafall och se om det kommer något bajs självmant.

2018-06-26
Malden79
Malden79
Barn på 2 år och 2 månader

Testa Hipp

2018-06-26
solskensmamman
solskensmamman

Vi har testat Baby semp 1. Nan sensitive. Baby semp lemolack. Och nu althera för att se om det är allergi.

2018-06-26
Malden79
Malden79
Barn på 2 år och 2 månader

Ja det har vi tagit upp flera gånger och igår fick vi två burkar althera att testa. Men vi tror inte det är de som är problemet då han inte har andra symptom. Han är kroniskt förstoppad och kan inte alls bajsa själv. Funkade som sagt ett tag med Semper lemolack men sen slutade han bajsa igen.

2018-06-26
Malden79
Malden79
Barn på 2 år och 2 månader

Bytte också flera ggr och till slut fungerar magen bättre men det bajsas varannan dag ungefär och ofta hjälper jag till så att hon kan trycka på lättare genom att hålla emot benen, knäppa upp bodyn så att det blir så ”fritt” som möjligt.
Hipps ersättning är den som fungerade för oss!!

2018-06-24
M_maggis
M_maggis
Barn på 2 år och 5 månader

Har ni pratat något om eventuell mjölkallergi? Har an några andra symptom eller är det bara bajsandet som är ett problem? t.ex växer han bra, kräks han mycket, ont i magen mycket, osv. Jag skulle nog i din situation försöka pusha för att få testa mjölkfri ersättning om så bara för att utesluta det. Vår äldsta hade mjölkproteinallergi, han hade ju fler symptom. Vår yngsta testade vi mjölkfritt var dock inte det som var problemet men det blev något bättre med det och hon skötte magen lättare, så värt att testa!

2018-06-23
cita89
cita89

Vilka ersättningar har ni testat? Vi har kört typ alla känns det som o fastnade för Nan sensitive, mykke snällare mot magen tydligen...testa! Sen när de är så små så kan det ju gå nån vecka utan bajs o det är ingen fara tydligen, men klart man vill att bäbis ska bajsa o inte ha ont...lycka till!

2018-06-21
Lily1988
Lily1988

Byt till Hipp-ersättning. Och ring barnmottagningen och be om råd.

2018-06-21
solskensmamman
solskensmamman

Hej! Jag skulle ha ringt barnmottagningen.

2018-06-21
Teskedsgumman
Teskedsgumman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...