App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Graviditetspenning - andra barnet

tänkte kolla om någon har koll på detta : fick full gravpenning beviljad när jag väntade första barnet då jag jobbar som personlig assistent. Är gravid med barn nummer två (vart gravid när första barnet var 17 mån om det har betydelse ) och jobbar halvtid och tar ut resterande i fp för att skydda SGI. Om jag blir beviljad gravpenning igen, behöver jag då ha gått upp till min fulltid för att få lika gravpenning som sist eller är den skyddad på något vis?

2018-06-21
Pewwelin
Pewwelin
Bebis på 15 månader

Tack för svar snälla ni :)

JeRi9190 - det är ju precis så jag gör :) jobbar 45% av min 90% tjänst och skyddar med fp resterande tid. Dä borde det ju evt bli lika för mig, att man kan fortsätta jobba halvtid fram tills två månader innan å då bli beviljad gravpenning på fulltid :)

2018-06-22
Pewwelin
Pewwelin

Jag har precis blivit beviljad graviditetspenning med barn nr två och jag jobbade också ca halvtid och tog ut fp resterande dagar. Jag får behålla min är i eftersom att jag har skyddat den med föräldradagar och behöver inte ta ut några dagar nu under tiden jag får graviditetspenning.

2018-06-22
JeRi9190
JeRi9190
nyfödd bebis

Jag vet egentligen inte, men jag har gravpenning nu med nr 2. Mindre än 18 månader mellan barnen dessutom. Men jag har jobbat heltid i några månader, men gravpenning beräknas inte på samma sätt som fp och sjukpenning vilket gjorde att FK gjorde en ny uträkning på vad jag tjänar NU och baserade gravpenning på det. För mig diffade det inte vilket gjorde att jag inte riktigt kollat upp så mycket. Men som jag förstått det (utifrån vad jag fick) skulle jag gissa att du får ca 80% av din halvtidslön + fp (men har egentligen ingen aning)

2018-06-22
Mislan
Mislan
Barn på 1 år och 8 månader

Ingen som vet? :)

2018-06-22
Pewwelin
Pewwelin
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...