App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ni som lever i en relation, har er respektive gett er eller sagt något fint till er efter förlossningen?

Jag undrar, är det någon av er tjejer som har fått något av er respektive eller fått höra exempelvis hur grym du är eller hur stolt hen är över dig och det som just har hänt?Stolt över att du just har orkat dig igenom en graviditet och nu en förlossning? Just nu är jag ledsen, frustrerad, arg och lite bitter. Vi fick för två månader sedan vårt tredje och sista barn. Inte en ända gång genom våra tre graviditeter eller förlossningar har min respektive kunna så mkt som öppna på munnen och berätta hur hen känner. Efter vår första graviditet och förlossning så tog jag upp ämnet. Och berättade att det är inte det materiella som jag är ute efter det är mer känslan och vetskapen om att sin respektive faktiskt uppskattar och älskar en för det man är och det man har gått igenom för att få sitt älskade knyte. (Jag hoppas ni förstår mig rätt) Jag sa redan då att det hade räckt med några ord som inte kostar någonting men som kan betyda allt! Nu under vår sista graviditet så berättade jag att jag önskade mig en härlig middag med sådant som jag längtat efter att få äta och dricka, detta var ju trots allt sista gången jag var gravid och skulle genomgå en förlossning. Som sagt vårt barn är nu två månader och det finns inte och har inte funnits på världskartan att jag skulle kunna få ens detta. Till saken hör att min respektive är en gamal kock. Känslan jag går runt med i kroppen nu är att min respektive ser detta som något man gör i en handvändning, en plättlätt sak. Nästan lite som att gå och skita på toaletten. Tiden efter förlossningen så borde jag ju bli mitt gamla vanliga jag igen eller?! Dvs hen har ingen aning om vad det är vi går igenom innan, under och tiden efter en graviditet och förlossning. Tycker ni att jag överreagerar på min respektive???

2018-06-21
Polarnochpyret
Polarnochpyret
Barn på 1 år och 11 månader

Jag har fått blommor av min man spontant lite då och då.. han tar hand om allting och låter mig vila och träna och det jag vill göra på fritiden efter jobbet, särskilt omhändertagande är han när jag varit gravid, är gravid i v21 nu. Vi har tre barn tillsammans och väntar fjärde i december, han har varit ett superbra stöd under förlossningarna och peppat mig igenom de.

2018-07-24
flingan32
flingan32

Jag är ännu gravid med mitt första barn så jag vet inte hur han kommer vara efter förlossningen, men han har definitivt ingen förståelse för min situation under graviditeten. Och det börjar göra mig rejält irriterad. När jag förklarar för honom så lyssnar han, men det är som om orden genast går ut genom det andra örat. Han hör vad jag säger, men han tar det inte till sig.

Han hjälper inte till på något sätt när vi exempelvis bär tunga kassar från affären, han har ingen förståelse för att jag lätt blir andfådd utan pikar mig istället för att jag är otränad, om jag beklagar mig för att jag har ont ibland så är jag gnällig, han är besviken över att jag inte initierar sex så mycket som han skulle vilja... Han pratar väldigt gulligt om vårt barn, men det är som om han glömmer bort att jag först kommer vara gravid i 40 veckor och behöver hans stöd under den perioden. Jag får känslan att allting jag gör plötsligt är fel. Jag förstår att jag är extra känslig just nu, men jag hade ändå önskat mer förståelse och stöd från honom. Att det var "vi" i den här graviditeten.

2018-07-04
HotShadeOfPink
HotShadeOfPink

Efter mina förlossningar berätta min man att han tycker att jag är otroligt stark och att jag klarat av allt. Nu väntar jag vårt tredje och han är jätte överbeskyddande så fort jag pustar ska jag sitta ner. Presenter vill jag inte ha. Vi köper inte ens julklappar eller födelsedagspresenter till varandra. Men det är så vi funkar

2018-07-03
Bellaeika
Bellaeika
Bebis på 13 månader

Jag förstår mkt väl din besvikelse. Min sons pappa visade sig vara en mansgris under graviditeten (innan visade han mkt mer uppskattning). Men han kallade mig lat och menade att graviditet inte är en sjukdom! Grrr.... Redan dagen efter förlossningen jobbade han, 10 dagar efter åkte han bort över helgen osv. Inte en enda föräldradag har han tagit ut, inte ens de 10 första. Även efter förlossningen sa han att ett kejsarsnitt är inte en sjukdom. Dessutom så sa han till en bekant att det är värre att föda vaginalt än att bli snittad, när hon frågade hur det var med mig. Han var nästan aldrig inne med mig och sonen, ville jag nåt fick jag ringa och mat fanns ju att värma från frysen (som jag hade lagat innan). Och självklart fick jag höra "Du som bara går hemma kan ju...."
Så nog finns det folk som verkligen inte fattar vad vi går igenom. Jag hade tre hemska månader som nybliven mamma, men när han bad mig flytta så gjorde jag det direkt.

2018-06-22
Maskrosmamma
Maskrosmamma

Både före under och efter har jag fått höra hur stolt min man är över mig av diverse olika anledningar, inte var för självs barnafödandet. Inte fått någon pressent eller så men får ofta höra vilken bra mamma/fru/kvinna jag är av min man.

2018-06-22
Plumpan
Plumpan

Min sambo tog med mjukt toapapper till BB = bästa presenten någonsin! Det blev också mycket att han passade upp på mig efter förlossningen med matlagning mm,. Vi pratade båda om våra känslor,. Han kände att sjukvården inte bemötte honom så väl varken före eller efter förlossning och jag håller med honom

2018-06-22
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Vad är det din partner gör annars för er familj? Lagar hen inte middag under vardagarna? Säger hen inte stöttande ord alls? Gör din partner ingenting på dagarna?

2018-06-21
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Min sambo är verkligen en klippa när det kommer till graviditet och förlossning (och annars också)! När sonen föddes var han så imponerad och rörd (det var bara han som grät när ungen väl kom ut) att han sa att ’alla som påstår att kvinnan är det svaga könet har aldrig varit med vid en förlossning’. Den här graviditeten har varit skit för mig, med depression och ångest, och han har verkligen gjort allt för att jag ska kunna ta hand om mig själv. Han har skött i princip hela hemmet, vårt barn OCH ett heltidsjobb, medan jag har varit sjukskriven och mått piss. Han är en superbra pappa och en superbra partner ❤️

2018-06-21
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Jag fick inget materiellt men han ställde upp till 200% både under förlossningen och efter hemkomsten. Vi har alltid delat lika på allt, blöjbyten, vakna nätter och städning. Så jag är evigt tacksam att vi har varann! Han lagar dessutom all mat vi äter och nu när vi väntar barn nummer två känner jag ingen oro. Vi är ett dreamteam och det räcker för mig.

2018-06-21
Lilsof
Lilsof

Tråkigt att det är så.. tycker det är en fin gest att ge något till mamman efteråt med tanke på allt vi och våra kroppar genomgår för att sätta ett litet liv till världen 💕 även om männen/respektive kanske går mycket annat (min man kallade sig för vaktmästaren när jag var gravid på skämt) så kan INGET gå upp mot den prestation vi gör 💪🏼 att inte ens med ord kunna berömma det arbete vi gjort efter förlossningen är för mig ofattbart, det kostar ju ingenting och borde inte vara så svårt att bara prata från hjärtat hur man känner! Jag och min man (som stöttade och tog hand om mig under hela graviditeten) har pratat mycket om både graviditeten och FL (som vi kallar maratonloppet) i efterhand och några dagar efter vi kom hem från BB fick jag en gåva och ett kort där han skrivit en kärleksförklaring till mig och vår son ✨🌻

2018-06-21
MammaKotte
MammaKotte

Har barn med 2 st olika män, men aldrig fått höra ett fint ord, fått mat eller något annat av någon av dom. Men håller med om att det hade uppskattats otroligt mycket.

2018-06-21
vavina
vavina
Barn på 3 år och 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...