App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nyfödd-vinter att tänka på?

Hej alla! Jag väntar nu mitt första barn med bf 26november och kanske har en dum fråga men ändå. De här med en nyfödd mitt i vintern vad ska man egentligen tänka på när de kommer till vagn mm. Ska man ha både ”skinnpläd” och åkpåse eller hur ska man tänka? Har verkligen ingen aning så tänkte kolla med er som kanske har mer koll och har en hel del tips :)

2018-06-20
Ericaandersson93
Ericaandersson93
Bebis på 15 månader

Man ska inte ut och åka med spädbarn mer än nödvändigt. Klädsel skulle jag säga; med en gnutta sunt förnuft kommer man långt! En supervarm liten knodd är inget vidare heller då de inte kan reglera kroppstemperaturen själva efter hur omgivningen är. Så mitt tips är oavsett vart man bor i landet, ta på så mycket kläder du anser själv är förnuftigt och ha med dig extra. Händerna sätter man väl i regel strumpor på så små då inga ”dyra” vantar passar ändå. Mössan ska vara tjock och bekväm, inget kliande ylletjaffs som nån gammelmormor stickat utan en bomullsvariant som sitter åt, då stannar värmen. En åkpåse. Alltså glid runt lite och kolla, det är ju inte -25 varje dag under vinterhalvåret vart än man tittar, vi har väldigt varierande väder.

2018-06-27
Elakekocken
Elakekocken

Jag har två vinterbarn, ett i oktober och ett i december. Jag hade en bärlift som var fodrad som jag ställde i vagnen och sen kläder efter väder på barnet.

Alltid mössa men jag hade mest pyjamas och sen en overall utanpå, den sista nu blev en riktig liten "michelingubbe" så allt i klädväg som satt åt lite blev det fula märken av.

Hon är halvåret och upptill har hon st. 80 eller större förr att det ska se bra ut på henne, annars blir det korvskinn.

Lycka till med allt

2018-06-22
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Tack snälla ni! Bor i Göteborgstrakten så norrländsk vinter blir det ej direkt. Känner mig aningen klokare nu :)

2018-06-21
Ericaandersson93
Ericaandersson93
Bebis på 15 månader

Jag hade fårskinn och åkpåse när det var riktigt kallt. Första barnet föddes i slutet av november. Plus klädet på barnet med såklart :D Mössa med :)

2018-06-20
Elavela87
Elavela87
Barn på 1 år och 8 månader

Tänk på rs-virus som cirkulerar på vintern. Väldigt farligt för spädbarn..

2018-06-20
Barn på 3 år och 4 månader

Göteborg här! Vi körde åkpåse och varierande kläder under för det blir ofta inte så kallt här😊Liten mössa å nån pyjamas på

2018-06-20
8kee6
8kee6

Beror helt och hållet på vart du bor. Är de ofta kallt så ja. Vi bor i Norrland och då de är riktigt kallt kör vi pläd i vagnen som skyddar och sen åkpåse på de.

2018-06-20
Mars2017
Mars2017
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...