App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Studera med barn

Hej! Jag vill jättegärna bli mamma och har funderat på det nu med sambon. Jag studerar och har precis läst klart första terminen. Har 6 terminer kvar dvs 3 år. Jag undrar helt enkelt om det finns någon/några här som har studerat heltid med barn och hur det fungerat osv, och vill ha tips på hur man bäst lägger upp ett ”schema” med småbarn när man studerar. Hoppas det finns någon av er som har gjort det och kan svara mig :)

2018-06-19
FridaR13
FridaR13
Bebis på 11 månader

Jag har precis avslutat två år med semidistans studier. Dvs att jag studerat i hemmet men haft obligatoriska träffar två-tre dagar varje månad. Vi gjorde egentligen inger speciellt alls, min msn jobbade fortfarande 100% och jag la upp studierna efter hur barnen var hos dagmamman. De började 7, min man lämnade dem och jag började plugga så fort de gick ut genom dörren, jag hämtade dem vid 15 och senare blev det 15.30.

2018-06-23
Plumpan
Plumpan

Jag började plugga när sonen var 9 månader. Jag gick på föreläsningarna kanske 2-3 dagar i veckan och de dagarna var pappan hemma. Jag var hemma de andra dagarna. Vi praktik så var pappan hemma på heltid de veckorna. Nu är sonen 1,5 och har skolats in på dagis så nu är han där de dagar jag måste vara i skolan och hemma med mig resten. Han går 2-3 dagar i veckan och är hemma de andra. Jag tycker det funkar superbra. Vi hjälps åt med allt hemma och jag har bra med tid till studier.

2018-06-21
Superhallon
Superhallon
Barn på 3 år och 6 månader

Jag har precis avklarat min utbildning. Började när stora var 3 månader och slutade nu när minstingen blivit dryga året. Min utbildning har visserligen varit helt på distans och därför har jag kunnat lägga upp min tid hur det passat mig. Inspelade föreläsningar osv... har mellan barnen jobbat heltid samtidigt som studierna. Visst har det varit jobbigt vissa perioder, men med barnvakt någon gång på eftermiddag/kväll så har vi i familjen löst det.

2018-06-20
Malin1991
Malin1991
Barn på 1 år och 10 månader

Tack för svar! Har närstående som kan ställa upp samt att min sambo får vara pappaledig det första året så jag kan studera vidare.
Sjukt inspirerad av er som säger att det faktiskt är genomförbart! Jag tror självklart att det kommer bli svårt och någon motgång men med bra stöd ska det nog gå! Tacksam för era svar :)

2018-06-19
FridaR13
FridaR13

Jag pluggade 4,5 år from att sonen var 1 år. Jag pluggade 60 % och jobbade 80 % (hur jag nu fick ihop det 😱) jag hade en dag ledig från jobbet/vecka så då fick han vara på förskola. Sen pluggade jag på helger när han vilade middag samt på kvällar mär han gått och lagt sig. När han blev äldre hade jag och pappan kommit överens om att han fick aktivera sonen på helger/kvällar som jag behövde plugga. Språk mitt tips är att prata igenom med din partner så han är delaktig och är införstådd att han får ta hand om barnet när han inte jobbar om du behöver plugga. Att sånt som kostar lite extra som resor, hotell, nöjen får vänta till du pluggat klart pga ekonomi. Att det inte behöver se perfekt ut hemma med disk och städ och att han får ta huvudansvaret över det den tid ni kommit överens att du ska plugga. Milan ju också fundera på om ni har några möjliga barnvakter så du kan plugga när din partner jobbar för att nu ska få vara lediga tillsammans eller om det finns nån ni kan åka och äta middag hos en dag för att slippa tid med det. Lycka till!

2018-06-19
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag har pluggat 1 termin med mina 2 barn hemma (2år & 3,5 år) då vi valde att ta ur dom ur en kass förskola! Jag har haft det stressigt och inte kunnat gå på någon föreläsning! När min man kommer hem vid 16 är jag helt slut och orkar oftast inte gå iväg för att läsa! Det är olika för alla men jag behöver fokusera på skolan å det har gått sådär med 2 barn hemma!

2018-06-19
8kee6
8kee6

Jag började plugga när min äldsta var ett halvår. Funkade hur bra som helst. Eftersom jag inte ville slösa bort tid på dåliga föreläsningar så gick jag på första föreläsningen med varje ny lärare och gjorde en bedömning av ifall det gick lika bra att bara läsa boken. Fick hjälp av mina föräldrar med barnpassning ungefär en dag varannan vecka. Min man tog ledigt ibland när det var obligatoriska moment och några dagar inför tentor. Är man disciplinerad och klarar av att plugga när barnet sover så går det fint, men man får stå ut med att en del annat blir lidande, t ex det sociala livet.

2018-06-19
aaannaaa
aaannaaa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...